Kamasutra - Popolnost ljubezni Kamasutra - Vollendung der Liebe

Kobi Jäger / ZRN / 1969

premiera zahodnonemškega spolnovzgojnega filma – Ni za mladino pod 16. Let

Karpopotnik Karpopotnik

Matjaž Ivanišin / Slovenija / 2013 / 49 min

Okoli leta 1970 je mladi filmar Karpo Godina s kamero potoval po Vojvodini in posnel nenavaden ‘film ceste’ z naslovom Imam jednu kuću, ki je danes ohranjen samo fragmentarno. Štirideset let kasneje se po istih poteh poda neka druga kamera, ki sestavlja in si predstavlja potovanje mladega K. G.

Katalin Varga Katalin Varga

Peter Strickland / Romunija, Madžarska, Velika Britanija / 2009 / 82 min / madžarščina, romunščina

S srebrnim medvedom za zvočno oblikovanje nagrajeni filmski prvenec je preplet cestnega filma in pripovedi o maščevanju ter sočutna filmska študija o travmatičnih posledicah posilstva.

Osrednji junak Kathapurushan

Adoor Gopalakrishnan / Indija, Japonska / 1996 / 107 min / malajalščina

Poetičen in političen film, naperjen proti zgodovinskemu položaju Južne Indije, sledi življenju majhnega buržujskega otroka z dežele, ki odraste v radikalnega levičarja.

Katka Katka

Helena Třeštíková / Češka / 2010 / 90 min

Trpek portret s heroinom zasvojene mladenke je hkrati šokanten dokument fizičnega in psihičnega propada človeka; Katka se pred našimi očmi iz mikavne in optimistične mladenke spreminja v obupano razvalino.

Katin Katyn

Andrzej Wajda / Poljska / 2007 / 118 min / nemščina, poljščina, ruščina

Nagrada občinstva za najboljši film festivala LIFFe 2008

Kauwboy Kauwboy

Boudewijn Koole / Nizozemska / 2012 / 81 min / podnapisi, nizozemščina / 9+

Kauwboy, ljubljenec občinstva in festivalskih žirij, je med drugim prejel nagrado za najboljši prvenec v Berlinu in Evropsko filmsko nagrado za odkritje leta.

Naprej Continuer

Joachim Lafosse / Belgija, Francija / 2018 / 84 min / francoščina, kirgizijščina

Samotno popotovanje skozi veličastno, a sovražno pokrajino Kirgizije, kamor mati odpelje odtujenega sina, se spremeni v mnogo bolj tvegano čustveno pustolovščino, na kateri se morata mati in sin soočiti z lastnimi demoni.

Kenedi se vrača domov Kenedi se vraća kući

Želimir Žilnik / 2003 / 74 min

Eksploziven dokumentarec spremlja jugoslovanske Rome, ki so se bili po koncu balkanske vojne iz Evrope prisiljeni vrniti v Srbijo in Črno goro. Značilen Žilnikov vpogled v življenje oropanih ljudi.

Kenedi se poroči Kenedi se ženi

Želimir Žilnik / Srbija / 2007 / 80 min

V marsičem izjemno nadaljevanje Žilnikovih dokumentarnih filmov o Kenediju Hasaniju je tokrat dokumentarno-igrani film, v katerem Kenedi z osupljivo karizmatičnim nastopom ponovno odigra prizore iz svojega življenja.

Kes Kes

Ken Loach / Velika Britanija / 1969 / 113 min / angleščina

Film, postavljen v severnoangleško rudarsko mestece ob koncu šestdesetih let, pripoveduje ganljivo zgodbo o najstniku in postovki, ki v fantovo življenje prinese upanje.

Khatte - Izbira svobode Khatte - Izbira svobode

Miha Mohorič / Slovenija, Nepal / 2015 / 55 min / podnapisi, nepalščina, angleščina / 11+

Dokumentarni film prikazuje življenja otrok na ulicah Katmanduja, glavnega mesta Nepala. Režiser in snemalec Miha Mohorič spremlja skupino dečkov, ki mu pripovedujejo o svojih izkušnjah, razmišljanjih.

Vitez arene Kid Galahad

Michael Curtiz / ZDA / 1937

Kiki Kiki

Clarence Brown / ZDA / 1926

Žabe in paglavci Kikkerdril

Simone van Dusseldorp / Nizozemska / 2009 / 75 min / podnapisi, nizozemščina / 6+, ob razlagi staršev tudi 4+

Svež, spomladanski film za najmlajše navdušuje z veselo, preprosto in življenja polno zgodbo. Obuja otroško čudenje naravi in vsemu živemu, kar v njej prebiva, radostno igrivost in drobne pripetljaje prvih prijateljstev.

Spisek za odstrel Kill List

Ben Wheatley / Velika Britanija / 2011 / 95 min / angleščina

Spisek za odstrel je skrivnostna, počasi tleča srhljivka, ki vešče stopnjuje napetost vse do brutalnega vrhunca naravnost iz najhujše nočne more. Film, ki ga odlikuje odlična naturalistična igra in zadušljivo vzdušje moralnega razkroja, je marsikateri kritik uvrstil med najboljše britanske grozljivke zadnjih let.

Ubijte nogometnega sodnika Les arbitres

Yves Hinant / Belgija / 2009 / 77 min

Morilec Joe Killer Joe

William Friedkin / ZDA / 2011 / 103 min / angleščina

William Friedkin (Francoska zveza, Izganjalec hudiča) se vrača z brutalno črno komedijo o 22-letnem Chrisu, malem kriminalcu, ki mu je sreča obrnila hrbet. A ko v obupu najame plačanega morilca, da bi se dokopal do življenjske zavarovalnine svoje ničvredne matere, ter privoli, da si šarmantni Joe kot jamstvo vzame njegovo na videz nedolžno mlajšo sestro, gredo stvari lahko le še na slabše …

Ubij jih nežno Killing Them Softly

Andrew Dominik / ZDA / 2012 / 97 min / angleščina

Dva mala kriminalca oropata partijo pokra, ki poteka pod zaščito mafije, in s tem povzročita sesutje lokalne zločinske ekonomije. Brad Pitt igra plačanca, ki ga najamejo, da izsledi krivce in ponovno vzpostavi red. »Amerika ni dežela. Amerika je le biznis.«

Kinetta Kinetta

Yorgos Lanthimos / Grčija / 2005 / 95 min

Celovečerni prvenec lanskoletnega zmagovalca LIFFa Yorgosa Lanthimosa. Nenavaden, samosvoj film o še bolj nenavadnem triu, ki se izmika kakršni koli žanrski kategorizaciji.

Kralj Rey

Niles Atallah / Čile, Francija / 2017 / 90 min / španščina

Eksperimentalno navdahnjena priredba zgodbe o francoskem popotniku iz 19. stoletja, ki je trdil, da je patagonski kralj, je drzna mešanica zgodovinskih dejstev in domišljije ter uporabe različnih filmskih formatov, animacije in lutk.

Kralj Matjaž Kralj Matjaž

Katarina Nikolov / Slovenija / 2017 / 11 min / slovenščina / 5+

Zgodba o navihani deklici Iloni, ki odkrije skrivnost o slovenskem ljudskem junaku kralju Matjažu.

Kingsman: Tajna služba Kingsman: The Secret Service

Matthew Vaughn / Velika Britanija, ZDA / 2014 / 129 min / angleščina

Matthew Vaughn (producent filmov Morilci, tatovi in nabrita šibrovka ter Pljuni in jo stisni in režiser filma Možje X: Prvi razred) se po superjunaški akcijski komediji Kick-Ass vrača k stripom Marka Millarja. Tokrat o ultra-tajni vohunski organizaciji Kingsman, ki v svoje vrste rekrutira najstniškega prestopnika iz delavskega predmestja Londona, da bi prekrižala načrte megalomanskemu geniju (Samuel L. Jackson), ki kani uničiti človeštvo.

Kinobalonov koncert: Glavo pokonci! Kinobalonov koncert: Glavo pokonci!

različni avtorji / 30 min / 3+

Program kratkih filmov z živo glasbeno spremljavo glasbenikov iz Waldorfske glasbene šole.