Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:00 (odpre se čez 2 uri).

17. januarja ob 10:00 in 15:00

Slavno neslavna Florence Florence Foster Jenkins

Filmska srečanja ob kavi

Gost Ingrid Kovač Brus po dopoldanski projekciji bo skladatelj, glasbeni kritik in dolgoletni pedagog Pavel Mihelčič.

od 17. januarja

Obupana Aus dem Nichts

Pretresljiva in napeta psihološka drama, ki jo je Fatih Akin posnel kot odgovor na neonacistične napade v Nemčiji. Izjemna Diane Kruger je za glavno vlogo prejela nagrado za najboljšo igralko v Cannesu.

od 20. januarja

Maček Muri Maček Muri

Zgodbe iz knjige o mačku Muriju, muci Maci in ostalih prebivalcih Mačjega mesta ponovno oživijo v domišljijskem animiranem svetu.

21. januarja ob 19:00

Frantz Frantz

Za zamudnike / Za člane Kluba Kinodvor vstop prost.

François Ozon (Nova prijateljica, Gospodinja) je v svobodni priredbi filma Ernsta Lubitscha posnel pretanjeno zgodbo o žalovanju, ljubezni, spominu in spravi, ki pokaže, da je ločnica med lažjo in resnico vse prej kot črno-bela.

od 23. januarja v izbranih terminih

Projekt Florida The Florida Project

Režiser neodvisnega hita Tangerine tokrat prinaša zgodbo o ljudeh s socialnega roba, ki prebivajo v zanikrnem motelu sredi s soncem obsijane Floride. Pisane barve, otroška igrivost in družinske zdrahe prekrivajo manj barvito stvarnost.

od 25. januarja

Lunapark Wonder Wheel

Najnovejša stvaritev Woodyja Allena je zgodba o ljubezni, prevari ter vlogah, ki jih igramo v vrtiljaku življenja. Film, postavljen pred slikovito kuliso Coney Islanda petdesetih let, odlikujeta čudovita fotografija Vittoria Storara in odlična igra Kate Winslet. Zaključni film Newyorškega filmskega festivala.

28. januarja ob 19:00

Dunkirk Dunkirk

Za zamudnike

Spomladi leta 1940 se je štiristo tisoč vojakov, pripadnikov zavezniških sil, znašlo v obroču nemške vojske. V največji pomorski evakuaciji, kar jih pomni vojaška zgodovina, se je njihovemu reševanju pridružilo sedemsto civilnih plovil.

od 28. januarja

Fergi: Zabava na podeželju Gråtass - Gøy på landet

Film bo na sporedu ob nedeljah ob 11:15 v času Zajtrka pri Kinodvoru. Otroci si lahko ogledajo Fergija z varuško v Mali dvorani, medtem ko starši uživajo v svojem filmu v sosednji Dvorani. Rezervacije varstva: blagajna@kinodvor.org.

Traktor Fergi, plešoča koza in pogumni deček Gavin obljubljajo filmsko zabavo za najmlajše.

od 30. januarja

Demokracija Democracy – Im Rausch der Daten

Kako evropske državljane zaščititi pred zlorabo njihovih osebnih podatkov v komercialne namene? Demokracija nas popelje v zakulisje evropskega zakonodajnega postopka: od prvega osnutka, preko rekordnih (skoraj štiri tisoč!) predlaganih sprememb, pa vse do novega zakona o varstvu podatkov.

od 31. januarja

Pokliči me po svojem imenu Call Me by Your Name

Kinotripova premiera filma bo v sredo, 31. januarja ob 19. uri.

Vstopnice že v prodaji!

2. februarja 2018

Kinosloga. Retrosex.

Valentinova predigra v bivši Slogi!
Predprodaja vstopnic in paketov vstopnic od 22. januarja.

Noč erotičnega filma. 

4. februarja ob 19:00

Zbeži! Get Out

Za zamudnike

Temnopolti mladenič obišče družinsko posestvo svojega belega dekleta, a pod toplo dobrodošlico njenih staršev se skriva resnica, ki je bolj srhljiva od česarkoli, kar si je lahko predstavljal.

5. februarja ob 21:00

Naši kratki 12 Naši kratki 12

Projekciji bodo prisostvovali avtorji in filmske ekipe.

12. edicija slovenskih kratkih filmov.

od 6. februarja

Trije plakati pred mestom Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Irski režiser Martin McDonagh (Morilca na kolektivca) s kot oglje črno tragikomedijo in veličastno Frances McDormand v glavni vlogi zaorje v drobovje “small-town” Amerike. Najboljši scenarij v Benetkah in nagrade zlati globus za najboljši film, glavno žensko vlogo, scenarij in stranskega igralca.

7. februarja ob 13:00

Lunapark Wonder Wheel

Kino v plenicah

Najnovejša stvaritev Woodyja Allena je zgodba o ljubezni, prevari ter vlogah, ki jih igramo v vrtiljaku življenja. Film, postavljen pred slikovito kuliso Coney Islanda petdesetih let, odlikujeta čudovita fotografija Vittoria Storara in odlična igra Kate Winslet. Zaključni film Newyorškega filmskega festivala.

predpremierno od 8. do 14. februarja

Lady Bird Lady Bird

Samostojni režijski prvenec igralke Grete Gerwig (Frances Ha, Maggie ima načrt) prinaša očarljivo oseben pogled na turbulenten odnos med materjo in najstniško hčerko, na pritiske odraščanja in resnični pomen tistega, čemur pravimo dom.

od 10. februarja

Fant z oblaki Cloudboy

+ predfilm: Potovanje na ladji Beagle – Ljubezen galapaške želve

Film o mladostniški identiteti in spoznavanju lastnih korenin ter svojega bistva, posnet v čudoviti laponski pokrajini.

od 10. februarja

Tatinska sraka in še dve norčiji La gazza ladra

Pustni Zajtrk pri Kinodvoru: 10. februarja ob 11:15 bomo obiskovalcem po projekciji postregli s krofi in toplim napitkom. Vstopnice v prodaji od 13. januarja.

Trije pustno norčavi animirani filmi po Rossinijevih operah. Delo mojstra animiranega filma in ilustracije, Emanueleja Luzzatija. 

11. februarja ob 19:00

Manifest Manifesto

Za zamudnike

Cate Blanchett v 13 vlogah in filmskih vinjetah recitira brezčasne umetniške manifeste 20. stoletja, od dadaizma, poparta in Dogme 95 do Andréja Bretona in Jima Jarmuscha.

14. februarja ob 10:00 in 15:00

Aquarius Aquarius

Filmska srečanja ob kavi

Gostja Ingrid Kovač Brus po dopoldanski projekciji bo igralka, plesalka, priljubljena voditeljica ter prevajalka iz portugalskega jezika Blažka Müller Pograjc.

od 14. februarja

Zadnji ledeni lovci Zadnji ledeni lovci

Ne spreglejte tudi projekcij v okviru programa Poklon Juretu Breceljniku, ki poteka v Slovenski kinoteki med 6. in 11. februarjem. Več o programu na www.kinoteka.si.

Z vstopnico za katerikoli film, ki se bo v Slovenski kinoteki odvrtel v okviru Poklona Juretu Breceljniku, si lahko v Kinodvoru film Zadnji ledeni lovci ogledate po ceni 3,80 €.

predpremierno od 15. do 21. februarja

Fantomska nit Phantom Thread

Režiser Paul Thomas Anderson (Gospodar, Tekla bo kri) in oskarjevec Daniel Day-Lewis, ki s filmom zaključuje svojo igralsko kariero, naslikata razkošen portret umetnika in žensk, zaradi katerih se vrti njegov svet.

od 17. februarja

Kiwi in Strit Kiwi & Strit

V programu Prvič v kino.

Izbor osmih animiranih filmov o nerazdružljivih prijateljih.

18. februarja ob 19:00

Druga stran upanja Toivon tuolla puolen

Za zamudnike

Finski velemojster absurdnega humorja Aki Kaurismäki (Le Havre) z zgodbo o nepričakovanem prijateljstvu med sirskim beguncem in finskim gostincem zada še en duhovit udarec neusmiljeni birokraciji, s katero sodobna Evropa sprejema prosilce za azil. Srebrni medved za najboljšo režijo na letošnjem Berlinalu.

od 22. februarja

Brez ljubezni Neljubov

Ruski cineast Andrej Zvjagincev (Leviatan) svojo nepopustljivo kritiko razčlovečenja in moralnega razkroja ruske družbe tokrat alegorično prenese v polje intimnih vezi in družinske drame. Nagrada žirije v Cannesu in nominacija za zlati globus za najboljši tujejezični film.

25. februarja ob 19:00

Ubijanje svetega jelena The Killing of a Sacred Deer

Za zamudnike

Colin Farrell in Nicole Kidman v filmu Yorghosa Lanthimosa, mešanici grške tragedije, eksistencialne grozljivke in hitchcockovske psihodrame. Nagrada za najboljši scenarij v Cannesu.

28. februarja ob 10:00 in 15:00

Najsrečnejši dan Ollija Mäkija Hymyilevä mies

Filmska srečanja ob kavi

Gost Ingrid Kovač Brus po dopoldanski projekciji bo novinar in alpinist, predvsem pa pisatelj Tadej Golob, ki se je za roman Ali boma ye!, zgodbo o amaterskem boksarju, za leto in pol včlanil tudi v boksarski klub.

14. marca ob 10:00 in 15:00

The Beatles: Osem dni na teden The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

Filmska srečanja ob kavi

Gost Ingrid Kovač Brus po dopoldanski projekciji bo etnolog, kulturni in umetnostni zgodovinar, publicist in veliki poznavalec skupine The Beatles, Damjan Ovsec.

od 28. do 31. marca 2018

3. mednarodni filmski festival Kinotrip

Največji dogodek filmskega programa Kinotrip, ki ga ustvarjajo mladi za mlade. Izbrani filmi za najrazličnejše filmske okuse z bogatim spremljevalnim programom.

4. aprila ob 10:00 in 15:00

Paterson Paterson

Filmska srečanja ob kavi

Gost Ingrid Kovač Brus po dopoldanski projekciji bo pesnik in prevajalec Jure Potokar.

23. maja ob 10:00 in 15:00

Odiseja L'odyssée

Filmska srečanja ob kavi

Gost Ingrid Kovač Brus po dopoldanski projekciji bo (morski) biolog in biokemik, v prostem času tudi potapljač in podvodni fotograf, Tom Turk.

od 5. do 28. julija 2018, ob 21.30

Film pod zvezdami 2018

Letni kino na Ljubljanskem gradu.

V soorganizaciji z javnim zavodom Ljubljanski grad.