Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (za danes zaprto).
Film pod zvezdami
Letni kino, od 16. julija do 8. avgusta 2020, ob 21:30, na Ljubljanskem gradu.

Poleti na Ljubljanskem gradu ponoči zasijejo tudi filmske zvezde. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor znova pripravil izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo na ogled v letnem kinu pod zvezdami.

Informacijo o odpovedi predstave v primeru slabega vremena ali slabe vremenske napovedi bomo objavili na spletni strani in družabnih omrežjih do 19. ure.

Organizatorja Filma pod zvezdami sta Kinodvor in Ljubljanski grad. 

Najbolj zvezdnat kino v mestu

Za dobro počutje vseh obiskovalcev vas prosimo, da upoštevate sledeča navodila in priporočila.

 • Za obisk Filma pod zvezdami se odločite samo, če ste zdravi in ne kažete nobenih znakov bolezni.
 • Na prireditveni prostor vstopajte posamično in si ob vstopu razkužite roke.
 • Ne dotikajte se oči, nosu in ust ter upoštevajte pravila higiene rok, kašlja in kihanja.
 • Ves čas upoštevajte varno medsebojno razdaljo (najmanj 1,5 m).
 • Pred vstopom v zaprte prostore Ljubljanskega gradu si nadenite masko.
 • Ker z omejitvijo števila obiskovalcev in postavitvijo sedežev zagotavljamo 1,5 m razdaljo med gledalci, nošenje zaščitne maske med filmsko projekcijo ni obvezno.
 • Sedežni red velja. Upoštevajte ga in ne premikajte stolov.
 • Sledite navodilom biljeterk in biljeterjev.
 • Mobilne telefone in druge elektronske naprave, ki oddajajo zvok in/ali svetlobo, izklopite pred začetkom filmske projekcije.
 • Priporočamo brezstično oziroma kartično plačevanje.
 • Na Filmu pod zvezdami so živali dobrodošle, v kolikor ne motijo projekcije.

Zahvaljujemo se vam za upoštevanje zgornjih navodil in priporočil za varen obisk Filma pod zvezdami in vam želimo prijeten filmski večer.

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade.
Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21:30 v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremiere ali posebne projekcije bodo v Kinodvoru naslednji dan tri nadomestne projekcije (urnik nadomestnih projekcij bomo objavili na: www.kinodvor.org/spored/).

Vstopnice odpadle ali prekinjene in nato odpovedane projekcije lahko zamenjate za:

 • vstopnice nadomestne projekcije: pri blagajni Kinodvora. Vstopnice za nadomestno projekcijo v Kinodvoru so na voljo do zapolnitve kapacitet Dvorane (opozorilo: število sedežev v Kinodvorovi Dvorani je precej nižje od števila sedežev na dvorišču Ljubljanskega gradu). Vstopnice je mogoče zamenjati na dan nadomestne projekcije (blagajna Kinodvora se odpre eno uro pred prvo projekcijo v Kinodvoru); za nakup pa bodo preostale vstopnice na voljo šele od 21. ure naprej.
 • ali vstopnice druge projekcije Filma pod zvezdami: pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače;
 • ali vračilo kupnine: na mestu nakupa do vključno 24. avgusta 2020. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo mogoča. Vstopnice, kupljene prek spletne prodaje, je mogoče za kupnino zamenjati pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače. Vračilo kupnine za vstopnice, kupljene prek spletne prodaje, je mogoče prevzeti na blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače.

Vstopnice odpadle ali prekinjene in nato odpovedane predpremiere ali posebne projekcije lahko zamenjate za:

 • vstopnice nadomestnih projekcij: pri blagajni Kinodvora. Vstopnice za nadomestne projekcije v Kinodvoru so na voljo do zapolnitve kapacitet Dvorane (število sedežev v Kinodvorovi Dvorani je precej nižje od števila sedežev na dvorišču Ljubljanskega gradu). Vstopnice je mogoče zamenjati na dan nadomestnih projekcij (blagajna Kinodvora se odpre eno uro pred prvo projekcijo v Kinodvoru); za nakup pa bodo preostale vstopnice na voljo pol ure pred začetkom projekcije.
 • ali vstopnice druge predpremiere in posebne projekcije Filma pod zvezdami: pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače;
 • ali vračilo kupnine: na mestu nakupa do vključno 24. avgusta 2020. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo mogoča. Vstopnice, kupljene prek spletne prodaje, je mogoče za kupnino zamenjati pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače. Vračilo kupnine za vstopnice, kupljene prek spletne prodaje, je mogoče prevzeti na blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače.

Informacija o odpovedi predstave bo objavljena na spletnih straneh www.ljubljanskigrad.si in www.kinodvor.org do 19. ure.

Splošni pogoji nakupa vstopnic Filma pod zvezdami v javnem zavodu Ljubljanski grad

Gremo peš!

Za dostop do prizorišča Filma pod zvezdami priporočamo uporabo pešpoti. Hoja je najbolj naraven, najbolj zdrav in vedno znova presenetljivo sproščujoč način mobilnosti. Na to prevečkrat pozabljamo in tudi za kratke razdalje uporabljamo avtomobil.

Pešpoti

 • Po Študentovski poti

Najbližja avtobusna postaja: Krekov trg, Zmajski most

Sprehodite se do osrednje ljubljanske tržnice na Vodnikovem trgu, tam pa zavijte v Študentovsko ulico, ki se vzpenja proti Grajskemu griču. Od tod do gradu imate približno 10 minut prijetnega sprehoda, med katerim lahko s ptičje perspektive občudujete ulice, hiše in trge Stare Ljubljane.

 • Po ulici Reber

Najbližja avtobusna postaja: Gornji trg

Od avtobusnega postajališča na Gornjem trgu krenite v smeri Starega trga in prečkajte Levstikov trg. Po 150 metrih zavijte v ozko ulico Reber, ki se med hišami stopničasto vzpenja proti gradu. Po naslednjih 150 metrih zavijte na levo na Mačjo stezo, po kateri boste v nekaj minutah dosegli obzidje Ljubljanskega gradu.

 • Po Ulici na grad

Najbližja avtobusna postaja: Gornji trg

Od avtobusnega postajališča na Gornjem trgu se odpravite čez Levstikov trg do Rožne ulice, od tod pa mimo cerkve sv. Florijana naravnost proti Ulici na grad. Po 100 metrih zavijte desno na Osojno pot ali Osojno stezo, od tod pa vas čaka le še 10 minut zmerne hoje v senci dreves do grajskega vhoda.

 • Mimo Stolbe

Najbližja avtobusna postaja: Krekov trg, Zmajski most

Od avtobusnega postajališča se odpravite proti Streliški ulici. Tam po 100 metrih hoje zavijte desno na Lončarsko stezo in že čez nekaj metrov zopet ostro desno na ulico Na Stolbi. Od tod do grajskega dvorišča vas loči 10 minut hoje po gozdni poti.

Za dostop lahko uporabite tudi tirno vzpenjačo. Za obiskovalce Filma pod zvezdami je cena povratne vozovnice 3 EURKapaciteta vzpenjače je zaradi upoštevanja priporočil manjša kot sicer, zato vam priporočamo, da se na ogled filmske projekcije odpravite nekoliko prej.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

VSTOPNICE

Cena vstopnice: 5,00 €
Predpremiere: 6,00 €

Vstopnice so že v prodaji. Dodatnih popustov ni. Rezervacija vstopnic ni mogoča.
Osebe z oviranostmi in njihovi spremljevalci imajo brezplačni vstop.

Sedežni red velja. Prosimo, da ga upoštevate.

Splošni pogoji nakupa vstopnic Filma pod zvezdami v javnem zavodu Ljubljanski grad

Prodajna mesta
PRODAJNA MESTA

Blagajna Kinodvora (odprta vsak dan eno uro pred začetkom prve predstave v Kinodvoru)
T: + 386 1 239 22 17
E: blagajna@kinodvor.org

Blagajna vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnja postaja vzpenjače (odprto vsak dan od 10. ure)
T: + 386 1 306 42 93
E: info-center@ljubljanskigrad.si

Spletni nakup prek www.ljubljanskigrad.si in vsa prodajna mesta www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi in Kompasove poslovalnice po Sloveniji).

POMEMBNO: Vstopnice za ogled filma na terasi in ob vodnjaku Grajske Kavarne in terasi Gostilne Na gradu je mogoče kupiti le ob predhodni rezervaciji na telefon: 01/235 09 52 ali 0820 51931 (po 16. uri) ali ljubljanskigrad@jezersek.si. Plačilo in prevzem vstopnic lahko opravite do začetka prireditev v vstopnem paviljonu na Ljubljanskem gradu.

Splošne informacije

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi. Filmi, katerih jezik ni angleški, so podnaslovljeni tudi v angleščini.

Pravila nagradne igre Ostržek

Pravila nagradne igre Pod belimi pečinami

Pretekle izvedbe

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009

Fotografije

Video vsebine

Vsi prispevki

Film pod zvezdami 2020 - novice

FILM POD ZVEZDAMI - Vikendova predpremiera Pod belimi pečinami je RAZPRODANA!

Film bo v Kinodvoru na sporedu od četrtka, 13. avgusta dalje – vstopnice so že v prodaji.

sreda, 05. 08. 2020

FILM POD ZVEZDAMI – Včeraj brez zvezd!

Zaradi slabe vremenske napovedi, je bila projekcija filma ČAS DEKLIŠTVA odpovedana. Film si lahko ogledate danes, 5. 8. ob 21.30 na nadomestni projekciji v Kinodvoru.

torek, 04. 08. 2020

FILM POD ZVEZDAMI – Včeraj brez zvezd!

Zaradi slabega vremena, je bila projekcija filma OBTOŽUJEM! odpovedana. Film si lahko ogledate danes, 4. 8. ob 21.30 na nadomestni projekciji v Kinodvoru.

Soorganizator

Distribucija

Partnerji

Medijski partnerji