Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odprto še 01:11, tel: 01 239 22 17).
Film pod zvezdami
Letni kino, od 15. julija do 7. avgusta 2021, ob 21:30, na Ljubljanskem gradu.

Poleti na Ljubljanskem gradu ponoči zasijejo tudi filmske zvezde. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor pripravil dvanajst predpremier in izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo na ogled v letnem kinu pod zvezdami.

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi.

Informacija o odpovedi predstave v primeru slabe vremenske napovedi bo objavljena na spletnih straneh www.ljubljanskigrad.si in www.kinodvor.org do 19. ure. Nadomestnih projekcij ni, razen v primeru odpovedi predpremiere ali otvoritvenega filma, ko bodo v Kinodvoru tri nadomestne projekcije v avgustu.

Projekcij  na Filmu pod zvezdami se lahko udeležijo le osebe z dokazilom o izpolnjevanju enega od PCT pogojev.

Vstopnice so v prodaji tudi pri blagajni Kinodvora.

Organizatorja Filma pod zvezdami sta Kinodvor in Ljubljanski grad. 

Aktualno

FILM POD ZVEZDAMI – Danes brez zvezd!

Zaradi slabe vremenske napovedi je današnja predpremiera filma SADEŽI POZABE odpovedana. Film si lahko ogledate 11. avgusta ob 17.00, 19.00 ali 21.30 na treh nadomestnih projekcijah v Kinodvoru.

FILM POD ZVEZDAMI – Danes brez zvezd!

Zaradi slabe vremenske napovedi je današnja predpremiera filma SADEŽI POZABE odpovedana. Film si lahko ogledate 11. avgusta ob 17.00, 19.00 ali 21.30 na treh nadomestnih projekcijah v Kinodvoru.

Film pod zvezdami / Odpovedano

Sadeži pozabe Mila

Christos Nikou

ponedeljek, 26. 07. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Režiser, ki so ga kritiki ob beneški premieri razglasili za novi up grškega novega vala, prinaša komično, nadrealistično in čudno aktualno zgodbo o identiteti, spominu in izgubi, postavljeno v svet, ki ga je zajela skrivnostna pandemija. Zmagovalec zadnjega Liffa.

Asistentka The Assistant

Kitty Green

torek, 27. 07. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Film, ki nas za devetdeset minut postavi v kožo mlade asistentke mogočnega filmskega producenta, ni zgodba o Harveyju Weinsteinu, pač pa zadržan in minimalističen portret sistema, ki tiho podpira nasilje nad ženskami.

Najbolj zvezdnat kino v mestu

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Zaradi tehnične posodobitve dvorane Kinodvora nadomestnih projekcij v letošnjem letu ni, razen v primeru odpovedi predpremiere ali otvoritvenega filma, ko si lahko odpovedani film ogledate na eni od treh nadomestnih projekcij v Kinodvoru po 8. avgustu (urnik nadomestnih projekcij za predpremiere ali otvoritveni film bomo objavili tukaj).

Vstopnice odpadle ali prekinjene in nato odpovedane projekcije lahko zamenjate za:

 • vstopnice druge projekcije Filma pod zvezdami: pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače;
 • ali vračilo kupnine: na mestu nakupa do vključno 23. avgusta 2021. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo mogoča. Vstopnice, kupljene prek spletne prodaje, je mogoče za kupnino zamenjati pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače.
 • Vstopnice, kupljene prek spletne prodaje, je mogoče za kupnino zamenjati pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu, ter spodnji postaji tirne vzpenjače.

Vstopnice odpadle ali prekinjene in nato odpovedane predpremiere ali otvoritvenega filma lahko zamenjate za:

 • vstopnice za katerokoli od treh nadomestnih projekcij filma v Kinodvoru. Urnik nadomestnih projekcij bo objavljen na spletni strani www.kinodvor.org/spored dan po predvideni projekciji na Ljubljanskem gradu. Od tega dne bodo pri blagajni Kinodvora za nakup ali menjavo na voljo tudi vstopnice za nadomestne projekcije. Opozorilo: Število vstopnic je omejeno in bodo na voljo le do zapolnitve kapacitet dvorane;
 • ali vračilo kupnine: na mestu nakupa do vključno 23. avgusta 2021. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo mogoča. Vstopnice, kupljene prek spletne prodaje, je mogoče za kupnino zamenjati pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače.
 • Vstopnice odpadle predpremiere lahko zamenjate tudi za vstopnice druge predpremiere Filma pod zvezdami pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače.
 • Vstopnice, kupljene prek spletne prodaje, je mogoče za kupnino zamenjati pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu, ter spodnji postaji tirne vzpenjače..

Informacija o odpovedi predstave bo objavljena na spletnih straneh www.ljubljanskigrad.si in www.kinodvor.org do 19. ure.

 

Za dobro počutje vseh obiskovalcev vas prosimo, da upoštevate sledeča navodila in priporočila.

 • Za obisk Filma pod zvezdami se odločite samo, če ste zdravi in ne kažete nobenih znakov bolezni.
 • Na prireditveni prostor vstopajte posamično in si ob vstopu razkužite roke.
 • Ne dotikajte se oči, nosu in ust ter upoštevajte pravila higiene rok, kašlja in kihanja.
 • Ves čas upoštevajte varno medsebojno razdaljo (najmanj 1,5 m).
 • Nošenje zaščitnih mask ni obvezno. Pred vstopom v zaprte prostore Ljubljanskega gradu pa si morate masko nadeti.
 • Projekcij se lahko udeležijo obiskovalci, ki imajo dokazilo, da izpolnjujejo enega od PCT pogojev: prebolevnost, cepljenje ali negativni izvid testa. Mlajšim od 15 let v spremstvu ožjih družinskih članov oziroma skrbnikov navedenih pogojev ni potrebno izpolnjevati.
 • Sledite navodilom biljeterk in biljeterjev.
 • Mobilne telefone in druge elektronske naprave, ki oddajajo zvok in/ali svetlobo, izklopite pred začetkom filmske projekcije.
 • Priporočamo brezstično oziroma kartično plačevanje.
 • Na Filmu pod zvezdami so živali dobrodošle, v kolikor ne motijo projekcije.

 

Zahvaljujemo se vam za upoštevanje zgornjih navodil in priporočil za varen obisk Filma pod zvezdami in vam želimo prijeten filmski večer.

Gremo peš!

Za dostop do prizorišča Filma pod zvezdami priporočamo uporabo pešpoti. Hoja je najbolj naraven, najbolj zdrav in vedno znova presenetljivo sproščujoč način mobilnosti. Na to prevečkrat pozabljamo in tudi za kratke razdalje uporabljamo avtomobil.

Pešpoti

 • Po Študentovski poti

Najbližja avtobusna postaja: Krekov trg, Zmajski most

Sprehodite se do osrednje ljubljanske tržnice na Vodnikovem trgu, tam pa zavijte v Študentovsko ulico, ki se vzpenja proti Grajskemu griču. Od tod do gradu imate približno 10 minut prijetnega sprehoda, med katerim lahko s ptičje perspektive občudujete ulice, hiše in trge Stare Ljubljane.

 • Po ulici Reber

Najbližja avtobusna postaja: Gornji trg

Od avtobusnega postajališča na Gornjem trgu krenite v smeri Starega trga in prečkajte Levstikov trg. Po 150 metrih zavijte v ozko ulico Reber, ki se med hišami stopničasto vzpenja proti gradu. Po naslednjih 150 metrih zavijte na levo na Mačjo stezo, po kateri boste v nekaj minutah dosegli obzidje Ljubljanskega gradu.

 • Po Ulici na grad

Najbližja avtobusna postaja: Gornji trg

Od avtobusnega postajališča na Gornjem trgu se odpravite čez Levstikov trg do Rožne ulice, od tod pa mimo cerkve sv. Florijana naravnost proti Ulici na grad. Po 100 metrih zavijte desno na Osojno pot ali Osojno stezo, od tod pa vas čaka le še 10 minut zmerne hoje v senci dreves do grajskega vhoda.

 • Mimo Stolbe

Najbližja avtobusna postaja: Krekov trg, Zmajski most

Od avtobusnega postajališča se odpravite proti Streliški ulici. Tam po 100 metrih hoje zavijte desno na Lončarsko stezo in že čez nekaj metrov zopet ostro desno na ulico Na Stolbi. Od tod do grajskega dvorišča vas loči 10 minut hoje po gozdni poti.

Za dostop lahko uporabite tudi tirno vzpenjačo. Za obiskovalce Filma pod zvezdami je cena povratne vozovnice 3 EUR. Kapaciteta vzpenjače je zaradi upoštevanja priporočil manjša kot sicer, zato vam priporočamo, da se na ogled filmske projekcije odpravite nekoliko prej.

Pogoji za vstop na tirno vzpenjačo:

 • Negativen rezultat testa PCR za osebe starejše od 12 let, ki ne sme biti starejši od sedem dni ali
 • negativen rezultat testa HAG za osebe starejše od 12 let, ki ne sme biti starejši od sedem dni ali
 • dokazilo o prebolelem virusu COVID-19, ki ne sme biti starejše od šestih mesecev ali
 • potrdilo o cepljenju zoper COVID-19 (od drugega odmerka cepiva proizvajalca Pfizer moram miniti najmanj 7 dni, Moderne najmanj 14 dni, od prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni, od odmerka cepiva Janssen najmanj 14 dni).

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Spored

ponedeljek, 26. 07. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Sadeži pozabe

Christos Nikou

Film pod zvezdami / Odpovedano

Nakup vstopnic


torek, 27. 07. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Asistentka

Kitty Green

Film pod zvezdami

Nakup vstopnic


sreda, 28. 07. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Hrupna soseda

Cesc Gay

Film pod zvezdami / Predpremiera

Nakup vstopnic


četrtek, 29. 07. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Poletje '85

François Ozon

Film pod zvezdami

Nakup vstopnic


petek, 30. 07. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Iskalci tartufov

Michael Dweck, Gregory Kershaw

Film pod zvezdami / Predpremiera

Nakup vstopnic


sobota, 31. 07. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Dežela nomadov

Chloé Zhao

Film pod zvezdami

Nakup vstopnic


nedelja, 01. 08. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Minari

Lee Isaac Chung

Film pod zvezdami / Predpremiera

Nakup vstopnic


ponedeljek, 02. 08. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Padati

Viggo Mortensen

Film pod zvezdami

Nakup vstopnic


torek, 03. 08. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Nekoč so bili ljudje

Goran Vojnović

Film pod zvezdami / Predpremiera

Nakup vstopnic


sreda, 04. 08. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Kako postati dobra žena

Martin Provost

Film pod zvezdami

Nakup vstopnic


četrtek, 05. 08. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Krt

Maite Alberdi

Film pod zvezdami / Predpremiera

Nakup vstopnic


petek, 06. 08. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Gagarin

Fanny Liatard, Jérémy Trouilh

Film pod zvezdami

Nakup vstopnic


sobota, 07. 08. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Annette

Leos Carax

Film pod zvezdami / Vikendova predpremiera

Nakup vstopnic


ponedeljek, 09. 08. 2021 / 17:00 / Dvorana

Palm Springs

Max Barbakow

Film pod zvezdami / Nadomestna projekcija

Asset 1

ponedeljek, 09. 08. 2021 / 19:00 / Dvorana

Palm Springs

Max Barbakow

Film pod zvezdami / Nadomestna projekcija

Asset 1

ponedeljek, 09. 08. 2021 / 21:30 / Dvorana

Palm Springs

Max Barbakow

Film pod zvezdami / Nadomestna projekcija

Asset 1

torek, 10. 08. 2021 / 16:30 / Dvorana

Oče

Florian Zeller

Film pod zvezdami / Nadomestna projekcija

Asset 1

torek, 10. 08. 2021 / 18:45 / Dvorana

Oče

Florian Zeller

Film pod zvezdami / Nadomestna projekcija

Asset 1

torek, 10. 08. 2021 / 21:30 / Kinodvorišče

Oče

Florian Zeller

Film pod zvezdami / Nadomestna projekcija

Asset 1

sreda, 11. 08. 2021 / 17:00 / Dvorana

Sadeži pozabe

Christos Nikou

Film pod zvezdami / Nadomestna projekcija


sreda, 11. 08. 2021 / 19:00 / Dvorana

Sadeži pozabe

Christos Nikou

Film pod zvezdami / Nadomestna projekcija


sreda, 11. 08. 2021 / 21:30 / Kinodvorišče

Sadeži pozabe

Christos Nikou

Film pod zvezdami / Nadomestna projekcija


VSTOPNICE

Cena vstopnice: 5,00 €
Predpremiere: 6,00 €

Dodatnih popustov ni. Rezervacija vstopnic ni mogoča.
Osebe z oviranostmi in njihovi spremljevalci imajo brezplačni vstop.

BON 21 je mogoče uporabiti tudi za Film pod zvezdami. Pogoji uporabe BONA 21.

Nadomestnih projekcij ni, razen v primeru odpovedi predpremiere ali otvoritvenega filma, ko si lahko odpovedani film ogledate na eni od treh nadomestnih projekcij v Kinodvoru od 8. avgusta.

Splošni pogoji nakupa vstopnic Filma pod zvezdami

Prodajna mesta

Blagajna Kinodvora (do 25. julija odprta vsak dan uro pred začetkom prve predstave; od 26. julija odprta od 15. do 21. ure med delavniki in od 17. do 21. ure ob sobotah in nedeljah)
T: + 386 1 239 22 17
E: blagajna@kinodvor.org

Blagajna vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnja postaja vzpenjače (odprto vsak dan od 9. ure)
T: + 386 1 306 42 93
E: info-center@ljubljanskigrad.si

Spletni nakup prek www.ljubljanskigrad.si in vsa prodajna mesta www.mojekarte.si (Alpetour, Petrol, Kiosk Delo Prodaja, Kompas, Kompas Postojna d. o. o., Last minute center, Logo bencinski servisi, M holidays poslovalnice, OMV servis z multi točko, TIC, Trafike 3DVA in posamezna prodajna mesta – glej seznam: https://www.mojekarte.si/si/prodajnamesta.html).

Splošne informacije

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi.
Filmi, katerih jezik ni angleški, so podnaslovljeni tudi v angleščini.

Pretekle izvedbe

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009

Fotografije

Video vsebine

Vsi prispevki

NOVICE

četrtek, 22. 07. 2021

Z BONOM 21 tudi na Film pod zvezdami

BON 21 lahko uporabite tudi za ogled filmskih predstav na grajskem dvorišču. Minimalni znesek unovčenja znaša 20,00 EUR. Bone je mogoče uporabiti le na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu.

FILM POD ZVEZDAMI - Včeraj brez zvezd

Zaradi slabe vremenske napovedi je bila včerajšnja predpremiera filma OČE odpovedana. Film si lahko ogledate 10. avgusta ob 16.30, 18.45 ali 21.30 na treh nadomestnih projekcijah v Kinodvoru.

FILM POD ZVEZDAMI - Včeraj brez zvezd!

Zaradi slabega vremena je bila projekcija filma Palm Springs odpovedana. Film si lahko ogledate 9. avgusta ob 17.00, 19.00 ali 21.30 na treh nadomestnih projekcijah v Kinodvoru.

Soorganizator

Distribucija

Partnerji

Medijski partnerji