Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:00 (za danes zaprto).
Film pod zvezdami
Letni kino na Ljubljanskem gradu. Od 13. julija do 5. avgusta 2023

Poleti na Ljubljanskem gradu ponoči zasijejo tudi filmske zvezde.

V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad Kinodvor vsako leto pripravi izbor premier in predpremier ter nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki so na ogled v letnem kinu pod zvezdami. Na Grajskem dvorišču bo prvo javno projekcijo na slovenskih platnih letos doživelo pet filmskih delikates.

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Informacija o odpovedi predstave bo objavljena na spletnih straneh www.ljubljanskigrad.si in www.kinodvor.org do 19. ure.

Organizatorja Filma pod zvezdami sta Kinodvor in Ljubljanski grad.

Aktualno

Možnost zamenjave vstopnic za Asteroid City

Vstopnice za projekcijo predpremiere Asteroid City v okviru Filma pod zvezdami na Ljubljanskem gradu lahko zamenjate za ogled projekcij v Kinodvoru od 10. do vključno 16. avgusta.

Možnost zamenjave vstopnic za Asteroid City

Vstopnice za projekcijo predpremiere Asteroid City v okviru Filma pod zvezdami na Ljubljanskem gradu lahko zamenjate za ogled projekcij v Kinodvoru od 10. do vključno 16. avgusta.

Najbolj zvezdnat kino v mestu

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21. uri v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremiere ali premiere bosta naslednji dan v Kinodvoru na sporedu dve nadomestni projekciji (uro nadomestnih projekcij preverite tukaj).

Vstopnice odpadle ali prekinjene in nato odpovedane projekcije lahko zamenjate za:

  • vstopnice nadomestne projekcije: pri blagajni Kinodvora. Vstopnice za nadomestno projekcijo v Kinodvoru so na voljo do zapolnitve kapacitet Dvorane (opozorilo: dvorana Kinodvora ima 188 sedežev, dvorišče Ljubljanskega gradu pa 960). Vstopnice je mogoče zamenjati na dan nadomestne projekcije (blagajna Kinodvora se odpre eno uro pred prvo projekcijo v Kinodvoru); za nakup bodo preostale vstopnice na voljo pol ure pred začetkom nadomestne projekcije. Rezervacija vstopnic ni mogoča.
  • vstopnice druge projekcije Filma pod zvezdami (razen za predpremiere in premiero): pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače.
  • vračilo kupnine: na mestu nakupa do vključno 22. avgusta 2023. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo več mogoča. Vračilo kupnine za vstopnice, kupljene prek spletne prodaje shop.ljubljanskigrad.si, je mogoče prevzeti na blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače.

Vstopnice odpadle ali prekinjene in nato odpovedane predpremiere ali premiere lahko zamenjate za:

  • vstopnice dveh nadomestnih projekcij: pri blagajni Kinodvora. Vstopnice za nadomestni projekciji v Kinodvoru so na voljo do zapolnitve kapacitet Dvorane (opozorilo: dvorana Kinodvora ima 188 sedežev, dvorišče Ljubljanskega gradu pa 960). Vstopnice je mogoče zamenjati na dan nadomestnih projekcij (blagajna Kinodvora se odpre eno uro pred prvo projekcijo v Kinodvoru); za nakup bodo preostale vstopnice na voljo pol ure pred začetkom nadomestne projekcije. Rezervacija vstopnic ni mogoča. Urnik nadomestnih projekcij bo objavljen TUKAJ.
  • vstopnice druge predpremiere ali premiere: pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače.
  • vračilo kupnine: na mestu nakupa do vključno 22. avgusta 2023. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo več mogoča. Vračilo kupnine za vstopnice, kupljene prek spletne prodaje shop.ljubljanskigrad.si, je mogoče prevzeti na blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače.

Informacija o odpovedi predstave bo objavljena na spletnih straneh www.ljubljanskigrad.si in www.kinodvor.org do 19. ure.

 

Gremo peš!

Za dostop do prizorišča Filma pod zvezdami priporočamo uporabo pešpoti. Hoja je najbolj naraven, najbolj zdrav in vedno znova presenetljivo sproščujoč način mobilnosti. Na to prevečkrat pozabljamo in tudi za kratke razdalje uporabljamo avtomobil.

Pešpoti

  • Po Študentovski poti

Sprehodite se do osrednje ljubljanske tržnice na Vodnikovem trgu, tam pa zavijte v Študentovsko ulico, ki se vzpenja proti Grajskemu griču. Od tod do gradu imate približno 10 minut prijetnega sprehoda, med katerim lahko s ptičje perspektive občudujete ulice, hiše in trge Stare Ljubljane.

Najbližja avtobusna postaja: Krekov trg, Zmajski most
Linije LPP: 2, 13, 20 (načrtovanje poti z LPP

  • Po ulici Reber

Od avtobusnega postajališča na Gornjem trgu krenite v smeri Starega trga in prečkajte Levstikov trg. Po 150 metrih zavijte v ozko ulico Reber, ki se med hišami stopničasto vzpenja proti gradu. Po naslednjih 150 metrih zavijte na levo na Mačjo stezo, po kateri boste v nekaj minutah dosegli obzidje Ljubljanskega gradu.

Najbližja avtobusna postaja: Gornji trg
Linije LPP: 2, 3, 3B, 3G, 11, 27 (načrtovanje poti z LPP)

  • Po Ulici na grad

Od avtobusnega postajališča na Gornjem trgu se odpravite čez Levstikov trg do Rožne ulice, od tod pa mimo cerkve sv. Florijana naravnost proti Ulici na grad. Po 100 metrih zavijte desno na Osojno pot ali Osojno stezo, od tod pa vas čaka le še 10 minut zmerne hoje v senci dreves do grajskega vhoda.

Najbližja avtobusna postaja: Gornji trg
Linije LPP: 2, 3, 3B, 3G, 11, 27 (načrtovanje poti z LPP)

  • Po Lutkarski poti

Od avtobusnega postajališča se odpravite mimo Lutkovnega gledališča po stopnicah Lutkarske poti in mimo hiše na Stolbi. Od tod do grajskega dvorišča vas loči 10 minut hoje po gozdni poti.

Najbližja avtobusna postaja: Krekov trg, Zmajski most
Linije LPP: 2, 13, 20 (načrtovanje poti z LPP)

Tirna vzpenjača

Najudobnejša in najslikovitejša pot na Ljubljanski grad je vožnja s tirno vzpenjačo. Od avtobusnega postajališča do vzpenjače vas loči le nekaj korakov. Sprehodite se mimo Lutkovnega gledališča na Krekovem trgu in že boste na spodnji postaji tirne vzpenjače. Od tod do gradu vas čaka kratka, a slikovita vožnja, polna osupljivih razgledov.

Najbližja avtobusna postaja: Krekov trg, Zmajski most
Linije LPP: 2, 13, 20 (načrtovanje poti z LPP)

Za obiskovalce Filma pod zvezdami je cena povratne vozovnice 4,5 EUR

Kolo

V skladu z geslom Zdrav duh v zdravem telesu se lahko na Ljubljanski grad odpravite tudi s kolesom. Pripeljite se po Streliški ulici ter zavijte navkreber po Cesti slovenskih kmečkih uporov. Od tod do grajskega vhoda vas čaka kilometer vožnje po asfaltirani cesti, med katero se boste dvignili za približno 70 metrov.

Vožnja s kolesi po Grajskem dvorišču ni dovoljena. Svoje kolo lahko priklenete na stojalo pred grajskim vhodom.

Če nimate svojega kolesa, si ga v Ljubljani lahko izposodite prek samopostrežnega sistema izposoje koles BicikeLJ ali projekta Ljubljansko kolo.

Turistični vlakec Urban

Električni vlakec Urban v Ljubljani ponuja privlačno turistično krožno pot, ki povezuje glavne mestne znamenitosti od Mestne hiše do Ljubljanskega gradu, Špico z izhodiščem za Botanični vrt, Trnovski pristan, Plečnikovo hišo v Krakovem, rimski zid, Križanke, prenovljeno Slovensko cesto, Kongresni trg, Parlament in Prešernovo cesto.

Vozni red in dodatne informacije lahko dobite na tej povezavi.

 

VSTOPNICE

Cena vstopnice: 6,00 €
Predpremiere: 7,00 €

Popustov ni. Rezervacija vstopnic ni mogoča.

Gibalno ovirana oseba na invalidskem vozičku in njen spremljevalec sta upravičena do brezplačne vstopnice. Vstopnice je mogoče prevzeti na dan projekcije. Prost vstop na prireditev je mogoč do zapolnitve prostih mest, namenjenih gibalno oviranim osebam na invalidskem vozičku.

Prodajna mesta

Blagajna Kinodvora (vsak dan uro pred začetkom prve projekcije v Kinodvoru – glej spored).
T: + 386 1 239 22 17
E: blagajna@kinodvor.org

Blagajna vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnja postaja vzpenjače (odprto vsak dan od 9. ure)
T: + 386 1 306 42 93
E: info-center@ljubljanskigrad.si

Spletni nakup prek www.ljubljanskigrad.si.

Splošni pogoji nakupa vstopnic

Splošne informacije

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi.
Filmi, katerih jezik ni angleški, so podnaslovljeni tudi v angleščini.

Pretekle izvedbe

2022 |2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009

Fotografije

Video vsebine

Vsi prispevki

Novice

nedelja, 06. 08. 2023

FILM POD ZVEZDAMI - Včeraj brez zvezd

Zaradi izredne situacije v državi in nepredvidljivih vremenskih razmer, je bila predpremiera filma ASTEROID CITY, predčasno odpovedana. Predpremiero filma ASTEROID CITY si lahko ogledate danes, 6. 8., ob 18:45 ali 21. uri na dveh nadomestnih projekcijah v Kinodvoru (opozorilo: število sedežev v Kinodvoru je občutno manjše kot na Ljubljanskem gradu).

sobota, 05. 08. 2023

FILM POD ZVEZDAMI – Včeraj brez zvezd!

Zaradi izjemnih vremenskih razmer in razglašene splošne nevarnosti, je bila včerajšnja projekcija filma ZVERI, odpovedana.  Film si lahko ogledate danes, 5. 8., ob 21. uri, na nadomestni projekciji v Kinodvoru (opozorilo: število sedežev v Kinodvoru je občutno manjše kot na Ljubljanskem gradu).

petek, 04. 08. 2023

FILM POD ZVEZDAMI – Včeraj brez zvezd!

Zaradi slabe vremenske napovedi, je bila projekcija filma VSA TA LEPOTA IN PRELIVANJE KRVI, odpovedana. Film si lahko ogledate danes, 4. 8., ob 21. uri, na nadomestni projekciji v Kinodvoru (opozorilo: število sedežev v Kinodvoru je občutno manjše kot na Ljubljanskem gradu).

Soorganizator

Partnerji

Medijski partnerji

Distribucija