Danes je blagajna odprta od 16:00 do 19:00 (odprto še 01:52, tel: 01 239 22 17).
Film pod zvezdami
Letni kino na Ljubljanskem gradu.

Poleti na Ljubljanskem gradu ponoči zasijejo tudi filmske zvezde.

V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad Kinodvor vsako leto pripravi izbor premier in predpremier ter nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki so na ogled v letnem kinu pod zvezdami.

Organizatorja Filma pod zvezdami sta Kinodvor in Ljubljanski grad. 

Najbolj zvezdnat kino v mestu

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21:30 v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremiere ali premiere bosta naslednji dan v Kinodvoru na sporedu dve nadomestni projekciji (uro nadomestnih projekcij preverite tukaj).

Vstopnice odpadle ali prekinjene in nato odpovedane projekcije lahko zamenjate za:

 • vstopnice nadomestne projekcije: pri blagajni Kinodvora do zapolnitve dvorane (opozorilo: dvorana Kinodvora ima 188 sedežev, dvorišče Ljubljanskega gradu pa 1000);
 • vstopnice druge projekcije Filma pod zvezdami (razen za predpremiere in premiero): pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače.
 • vračilo kupnine: na mestu nakupa do vključno 22. avgusta 2022. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo več mogoča. Vračilo kupnine za vstopnice, kupljene
  prek spletne prodaje, je mogoče prevzeti na blagajni vstopnega paviljona na
  Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače.

Vstopnice odpadle ali prekinjene in nato odpovedane predpremiere ali premiere lahko zamenjate za:

 • vstopnice dveh nadomestnih projekcij: pri blagajni Kinodvora do zapolnitve dvorane (opozorilo: dvorana Kinodvora ima 188 sedežev, dvorišče Ljubljanskega gradu pa 1000);
 • vstopnice druge predpremiere ali premiere: pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače.
 • vračilo kupnine: na mestu nakupa do vključno 22. avgusta 2022. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo več mogoča. Vračilo kupnine za vstopnice, kupljene
  prek spletne prodaje, je mogoče prevzeti na blagajni vstopnega paviljona na
  Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače.

Informacija o odpovedi predstave bo objavljena na spletnih straneh www.ljubljanskigrad.si in www.kinodvor.org do 19. ure.

 

Gremo peš!

Za dostop do prizorišča Filma pod zvezdami priporočamo uporabo pešpoti. Hoja je najbolj naraven, najbolj zdrav in vedno znova presenetljivo sproščujoč način mobilnosti. Na to prevečkrat pozabljamo in tudi za kratke razdalje uporabljamo avtomobil.

Pešpoti

 • Po Študentovski poti

Najbližja avtobusna postaja: Krekov trg, Zmajski most

Sprehodite se do osrednje ljubljanske tržnice na Vodnikovem trgu, tam pa zavijte v Študentovsko ulico, ki se vzpenja proti Grajskemu griču. Od tod do gradu imate približno 10 minut prijetnega sprehoda, med katerim lahko s ptičje perspektive občudujete ulice, hiše in trge Stare Ljubljane.

 • Po ulici Reber

Najbližja avtobusna postaja: Gornji trg

Od avtobusnega postajališča na Gornjem trgu krenite v smeri Starega trga in prečkajte Levstikov trg. Po 150 metrih zavijte v ozko ulico Reber, ki se med hišami stopničasto vzpenja proti gradu. Po naslednjih 150 metrih zavijte na levo na Mačjo stezo, po kateri boste v nekaj minutah dosegli obzidje Ljubljanskega gradu.

 • Po Ulici na grad

Najbližja avtobusna postaja: Gornji trg

Od avtobusnega postajališča na Gornjem trgu se odpravite čez Levstikov trg do Rožne ulice, od tod pa mimo cerkve sv. Florijana naravnost proti Ulici na grad. Po 100 metrih zavijte desno na Osojno pot ali Osojno stezo, od tod pa vas čaka le še 10 minut zmerne hoje v senci dreves do grajskega vhoda.

 • Po Lutkarski poti

Najbližja avtobusna postaja: Krekov trg, Zmajski most

Od avtobusnega postajališča se odpravite mimo Lutkovnega gledališča po stopnicah Lutkarske poti in mimo hiše na Stolbi. Od tod do grajskega dvorišča vas loči 10 minut hoje po gozdni poti.

Za dostop lahko uporabite tudi tirno vzpenjačo. Za obiskovalce Filma pod zvezdami je cena povratne vozovnice 3 EUR.

VSTOPNICE

Cena vstopnice: 5,00 €
Predpremiere: 6,00 €

Popustov ni. Rezervacija vstopnic ni mogoča.

Gibalno ovirane osebe na invalidskem vozičku in njihovi spremljevalci so upravičeni do brezplačne vstopnice. Brezplačne vstopnice je mogoče prevzeti na dan projekcije.

 

Prodajna mesta

Blagajna Kinodvora (vsak dan uro pred začetkom prve projekcije v Kinodvoru – glej spored).
T: + 386 1 239 22 17
E: blagajna@kinodvor.org

Blagajna vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnja postaja vzpenjače (odprto vsak dan od 9. ure)
T: + 386 1 306 42 93
E: info-center@ljubljanskigrad.si

Spletni nakup prek www.ljubljanskigrad.si in vsa prodajna mesta www.mojekarte.si (Alpetour, Petrol, Kiosk Delo Prodaja, Kompas, Kompas Postojna d. o. o., Last minute center, Logo bencinski servisi, M holidays poslovalnice, OMV servis z multi točko, TIC, Trafike 3DVA in posamezna prodajna mesta – glej seznam: https://www.mojekarte.si/si/prodajnamesta.html).

Splošni pogoji nakupa vstopnic

Splošne informacije

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi.
Filmi, katerih jezik ni angleški, so podnaslovljeni tudi v angleščini.

Pretekle izvedbe

2022 |2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009

Fotografije

Video vsebine

Vsi prispevki

Novice

Premiera slovenskega filma Orkester

V sredo, 3. avgusta smo s premiernim prikazovanjem na Filmu pod zvezdami na kinematografsko pot pospremili Orkester Matevža Luzarja. Z nami je bila na Ljubljanskem gradu tudi filmska ekipa.

Začel se je Film pod zvezdami

V četrtek, 14. julija smo s slovenskim filmom Inventura ob prisotnosti filmske ekipe odprli letni kino na Grajskem dvorišču, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Ljubljanskim gradom.

Film pod zvezdami 2022

Poleti na Ljubljanskem gradu zasijejo tudi filmske zvezde. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor znova pripravil izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo od 14. julija do 6. avgusta na ogled v letnem kinu pod zvezdami. Na Grajskem dvorišču bodo prvo projekcijo na slovenskih platnih letos doživele štiri filmske delikatese.

Soorganizator

Partnerji

Medijski partnerji

Distribucija