Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odprto še 6 minut, tel: 01 239 22 17).

Kenedi se poroči Kenedi se ženi

Želimir Žilnik / Srbija / 2007 / 80 min

V marsičem izjemno nadaljevanje Žilnikovih dokumentarnih filmov o Kenediju Hasaniju je tokrat dokumentarno-igrani film, v katerem Kenedi z osupljivo karizmatičnim nastopom ponovno odigra prizore iz svojega življenja.

Kenedi se po zgraditvi hiše za svojo družino znajde v silnih dolgovih. Da bi se preživel in izplačal upnike, začne iskati kakršno koli delo; kmalu odkrije, da lahko največ denarja zasluži s prodajo seksualnih storitev, ki jih najprej ponudi starejšim gospem in vdovam, a kmalu odkrije, da lahko celo več zasluži pri premožnih moških. V skladu s svojimi nadvse svobodomiselnimi in ne nazadnje praktičnimi nazori Kenedi ne razločuje med spoloma in se ne brani raznovrstnih užitkov. Ko izve za nove evropske zakone o porokah istospolnih partnerjev, v tem vidi priložnost za pridobitev legalnega statusa v Evropski uniji.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!