Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 11:17).
Kinodvorov šolski program je program filmske vzgoje za vrtce, osnovne in srednje šole, fakultete ter druge izobraževalne ustanove.

Ogled kakovostnih filmov za otroke in mlade spremljajo dodatne kulturno-vzgojne dejavnosti: pogovori s filmskimi ustvarjalci, pedagogi in strokovnjaki, delavnice, razstave, knjižice v Knjižni zbirki Kinobalon za mlajše otroke, spletno Kinoigrišče za filmsko raziskovanje in ustvarjanje ter pedagoška gradiva za učitelje in vzgojitelje. Program poteka ob dopoldnevih, datum in uro predstav ter izbor filma prilagodimo vašim potrebam (spored).

Aktualno

Nova pedagoška gradiva

Oglejte si nova pedagoška gradiva za filme v Kinodvorovem šolskem programu. V pomoč so vam pri pripravi in dejavnostih po ogledu filmov z učenci in dijaki.

Nova pedagoška gradiva

Oglejte si nova pedagoška gradiva za filme v Kinodvorovem šolskem programu. V pomoč so vam pri pripravi in dejavnostih po ogledu filmov z učenci in dijaki.

Program

Delavnice

Kaj je film? Kako deluje kino? Kako naredimo optično igračo in kako nastajajo animirani film? Raziskujmo različne teme filma v ustvarjalnih delavnicah in pokukajmo v ozadje tega, kar je na filmskem platnu.

Za otroke in mlade so na voljo številne nove delavnice. Poiščite pravo za vašo skupino, vaš razred.

Šolski katalog

Izšel je novi Šolski katalog filmov za šolsko leto 2023/2024. Katalog prinaša izbor najnovejših filmov in dejavnosti za vrtce, osnovne in srednje šole ter fakultete za različne starosti otrok in mladih. Filmi so na voljo za ogled v Kinodvoru in drugih kinematografih Art kino mreže Slovenije. Če želite prejeti svoj izvod kataloga v tiskani obliki, nam pišite na solski@kinodvor.org.

Ponudbo filmov pa sproti dopolnjujemo čez vse šolsko leto v Spletnem šolskem katalogu.   

Strokovno srečanje: Film in duševno zdravje

Posnetek strokovnega srečanja za pedagoge. Ogledali smo si program kratkih filmov na temo duševnega zdravja, sledil je pogovor z dr. Robijem Krofličem in Mašo Gril.

Ogledi filmov za pedagoške kolektive

Pripravili smo izbor filmov, ki se dotikajo posameznih tem pedagoškega dela z otroki in mladimi.

Pogovori

Vodeni pogovori pripomorejo k razumevanju filmskih del. Prilagojeni so starostni skupini in izbranemu filmu. Poleg sodelavcev Kinobalona jih vodijo številni zunanji strokovnjaki. Ob slovenskih filmih posebej priporočamo pogovor s filmsko ekipo (režiser/ka, igralci, drugi filmski ustvarjalci).
Pogovori potekajo v kinu po ogledu filma ali prek spleta. Naročite ga ob rezervaciji šolske projekcije.

Kontakt

Rezervacije projekcij za vrtce in šole
Anja Cepuš Dečman (koordinacija)
Barbara Kelbl (vodja programa)
M: 030 315 701
E: solski@kinodvor.org
Oddaj povpraševanje prek spleta

Hitre povezave

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Vsi prispevki

Šolske novice

ponedeljek, 27. 11. 2023

Priporočeni DVDji za šolske knjižnice

Za šolske knjižnice smo posodobili seznam filmov, ki so na voljo na DVDjih v Kinodvorovi knjigarnici in jih priporočamo za različne skupine otrok in mladih.

torek, 07. 11. 2023

Knjižica Animirani film

Vabljeni k listanju knjižice za otroke, v kateri spoznavamo animirani film, Knjižica je izšla v Zbirki Kinobalon, otroci pa jo prejmejo ob obisku Kinodvora.

Strokovno srečanje: Film in duševno zdravje

Posnetek strokovnega srečanja za pedagoge. Ogledali smo si program kratkih filmov na temo duševnega zdravja, sledil je pogovor z dr. Robijem Krofličem in Mašo Gril.

Vsi prispevki

Posebni programi

Film in duševno zdravje

Šolsko leto 2023/2024 posvečamo povezavi med filmsko umetnostjo in duševnim zdravjem. Dejavnosti za otroke, mlade in pedagoge potekajo v Kinodvoru in drugih kinematografih AKMS po vsej Sloveniji.

Od knjige k filmu

Predstavljamo filme, ustvarjene po literarnih predlogah.

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Ogled filmov, gradiva, delavnice in primeri dobrih praks v evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Vsi prispevki

Utrinki s šolskega programa

petek, 26. 05. 2023

Kinodvor je utripal v ritmu mladinske filmske ustvarjalnosti

V mesecu aprilu in maju smo gostili zaključni prireditvi tekmovanj Slovenščina ima dolg jezik in Videomanija ter zaključno projekcijo Srednje šole za oblikovanje in fotografijo.

Vtisi z zvočnih delavnic Da se giba

Kako so videti delavnice v vrtcih in šolah, na katerih otroci snemajo zvok na odlomke in filmov?

sreda, 04. 01. 2023

Kako zraste roža? Risane animacije v razredu

Oglejte si kratke risane animacije in piksilacijo, ki so jih učenci ustvarjali na delavnicah Slon v sklopu šolskega programa MOL generacije 2022