Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 08:50, tel: 01 239 22 17).

E. T. E.T. the Extra-Terrestrial

Steven Spielberg / ZDA / 2002 / podnapisi, angleščina / 6+

Eden Eden

Mia Hansen-Løve / Francija / 2014 / 131 min / francoščina

V avtentičnem, na življenjski poti njenega brata osnovanem generacijskem portretu Mia Hansen-Løve skozi zgodbo o mladem Paulu, ki s skupino prijateljev DJ-ev pleza po lestvici pariške klubske scene, ujame energični zvok in hedonistični utrip devetdesetih. Paul živi le za glasbo, a onstran klubske evforije čas teče dalje in leta popolne predanosti glasbi bodo pustila pečat na njegovem odraslem življenju.

Eden Log Eden Log

Franck Vestiel / Francija / 2007 / 98 min / francoščina

Nadrealistična, vizualno osupljiva znanstveno fantastična srhljivka, ki se po svojem slogu in vsebini napaja pri bogati tradiciji francoskega fantastičnega stripa, brati pa jo je mogoče tudi kot alegorijo človekovega padca iz raja na zemljo. Primerno halucinanten zaključek maratona grozljivk, po katerem boste veseli, da je zunaj kinodvorane znova vzšlo sonce.

Eden od nas Einer von uns

Stephan Richter / Avstrija / 2015 / 86 min

Naj te film odpelje k hladilnikom, ki te ne pustijo hladnega! 

Edini izhod Jedini izlaz

Vicko Raspor, Aleksander Petrović, YU 1958 / YU / 1958

jug.

EFA – SHORT MATTERS! I. EFA – SHORT MATTERS! I.

razno / razno / 95 min

EFA – SHORT MATTERS! v treh programskih sklopih predstavlja izbor najboljših in večkrat nagrajenih evropskih kratkih filmov, ki so se leta 2017 potegovali za Evropske filmske nagrade.

EFA – SHORT MATTERS! I. EFA – SHORT MATTERS! I.

90 min

Program EFA – SHORT MATTERS! v treh sklopih predstavlja izbor najboljših evropskih kratkih filmov, ki so se leta 2016 potegovali za evropske filmske nagrade – kot vzporednico ameriškim oskarjem ta priznanja podeljuje Evropska filmska akademija (EFA). V letu 2017 program potuje po številnih priznanih festivalih po svetu, kot so Sarajevo, Oberhausen, Tampere, Minimalen, Winterthur, DokuFest Prizren, Uppsala, Black Nights Talin in drugi.

EFA – SHORT MATTERS! II. EFA – SHORT MATTERS! II.

razno / razno / 94 min

EFA – SHORT MATTERS! v treh programskih sklopih predstavlja izbor najboljših in večkrat nagrajenih evropskih kratkih filmov, ki so se leta 2017 potegovali za Evropske filmske nagrade.

EFA – SHORT MATTERS! III. EFA – SHORT MATTERS! III.

razno / razno / 90 min

EFA – SHORT MATTERS! v treh programskih sklopih predstavlja izbor najboljših in večkrat nagrajenih evropskih kratkih filmov, ki so se leta 2017 potegovali za Evropske filmske nagrade.

Egon in njegov maček Egon & Dönci

Ádám Magyar / Madžarska / 2007 / 75 min / podnapisi, madžarščina / 5+

Egon klobuk Egon klobuk

Igor Šinkovec / Slovenija / 2011 / 2 min / brez dialogov, / 4+

Eisenstein v Mehiki Eisenstein in Guanajuato

Peter Greenaway / Nizozemska, Mehika, Belgija, Finska / 2015 / 105 min / angleščina, španščina

Ikonoklast Peter Greenaway se vrača s tipično provokativno in vizualno razkošno zgodbo o mehiški pustolovščini svojega filmskega idola. Ali: »Deset dni, ki so pretresli Sergeja Eisensteina«.

Eksotični hotel Marigold The Best Exotic Marigold Hotel

John Madden / Velika Britanija / 2011 / 124 min

Skupina britanskih upokojencev se odloči, da bodo svoja zlata leta preživeli v eksotični Indiji. Zapeljiva turistična brošura jih pripelje v hotel Marigold, za katerega pa se izkaže, da je zgolj bleda senca nekdanjega blišča. Mešanica komedije, drame in romance, oplemenitena s sanjsko zasedbo veteranskih angleških igralcev, nam sporoča, da ni nikoli prepozno za nov začetek. Ali kot pripomni mladi upravnik hotela: »Na koncu bo še vse v redu. Če torej ni vse v redu, potem še nismo na koncu.«

Eksotični hotel Marigold 2 The Second Best Exotic Marigold Hotel

John Madden / Velika Britanija / 2015 / 122 min / angleščina

V Eksotičnem hotelu Marigold, veliki uspešnici izpred nekaj let, je skupina britanskih upokojencev v razpadajočem indijskem hotelu »za ostarele in čudovite« odkrila, da nikoli ni prepozno za nov začetek. V nič manj zabavnem in barvitem nadaljevanju se dogajanje vrti okoli načrtov o razširitvi, priprav na tradicionalno indijsko poroko ter prihoda skrivnostnega gosta iz Amerike. Sanjski zasedbi veteranskih britanskih igralcev se pridruži sivolasi zapeljivec Richard Gere.

Eksplozija Schlagende Wetter

Karl Grune, GER 1923 / GER / 1923

Ekspres št. 317 Thunder

William Nigh, USA 1929 / USA / 1929

Lon Chaney v zadnji svoji veliki vlogi v filmu pri katerem si je nakopal kal smrtne bolezni

Ekspres, ekspres Ekspres, ekspres

Igor Šterk, SLO 1997 / SLO / 1997

El Gato The Arizona Wildcat

Herbert I. Leeds, USA 1939 / USA / 1939

El sicario: Soba 164 El sicario: Room 164

Gianfranco Rosi / Francija, ZDA / 2010 / 80 min

Režiserju je uspelo posneti vseskozi zatemnjenega moškega, ki je kmalu po končani šoli postal ‘sicario’, član brutalnega mehiškega kokainskega kartela, za katerega je ugrabljal, mučil in moril. Izpoved človeka, ki je v življenju izvajal najogabnejše nasilje.

Eldorado El Dorado

Howard Hawks / ZDA / 1966

ameriški vestern

Eldorado Eldorado

Markus Imhoof / Švica, Nemčija / 2018 / 92 min / angleščina, arabščina, francoščina, italijanščina, nemščina

Grenka slika brezobzirnega odnosa, ki se ne meni za človeško tragedijo: krizo, ki so jo povzročila ekonomska neravnovesja, zaradi katerih so bogate severne države postale nekakšen eldorado, kamor se skušajo za vsako ceno prebiti tisti manj srečni.