Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 46 minut, tel: 01 239 22 17).

Otroci so v redu Aideuleun jeulgeopda

Lee Ji-won / Južna Koreja / 2021 / 108 min / korejščina / 10+

Celovečerni prvenec režiserja Lee Ji-wona, ki ima za podlago spletni strip (t. i. webtoon), življenjske situacije s pretanjenim pristopom čustveno in grenko-sladko prikaže skozi otroške oči.

igrajo Lee Kyung-hoon, Lee Sang-hee, Yun Gyeong-ho, Gong Min-jeong, Hur Ji-na

IMDb

Fotografije

zgodba
Mama je že dolgo v bolnišnici, oče dela cele dneve … ne glede na vse pa se devetletni Da-yi vsakega dneva loti s pogumom in zna poskrbeti zase. In vendar mamo nadvse pogreša, zato se s skupino prijateljev in svojimi bornimi prihranki odpravi na potovanje, da bi jo spet videl.

kritike
»Film Otroci so v redu se loteva težkih tem z lahkoto in z veliko empatije – resnično topel in privlačen film z odličnimi malimi igralci, ki nam z izjemnimi, ganljivimi vlogami približajo perspektivo otrok.«
– žirija festivala Ale Kino!

»Film je na realističen način prikazal vsakdanje življenje družine in obravnaval resno temo, ki se je v otroških filmih ne lotevamo pogosto. Zdel se nam je resničen odraz življenja in skoraj smo pozabili, da gre za igrano zgodbo. Film nam je pokazal, da je mogoče premagati tudi najtežje ovire in da nismo sami.«
– otroška žirija Mednarodnega filmskega festivala Schlingel

»Zgodba o smrti, prijateljstvu in družini, ki pritegne gledalca, povedana iz otroške perspektive. Čeprav obravnava težke teme, je ustvarjena z lahkotnostjo in z veliko empatije ter povedana v čistem in poetičnem vizualnem jeziku, z močnimi otroškimi nastopi. Film nas kot odrasle uči, da se je treba otrokom približati z iskrenostjo, tudi ko gre za težke stvari v življenju.«
– žirija Filmskega festivala v Zlínu 

 

sreda, 07. 09. 2022

Otroci so v redu - brezplačno za člane Kluba Kinobalon

V sklopu Tedna korejskega filma predvajali film Otroci so v redu. Brezplačne vstopnice za člane Kluba Kinobalon.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Jaz, kapitan Io capitano

Matteo Garrone

nedelja, 16. 06. 2024 / 19:00 / Dvorana

Film Mattea Garroneja (Gomorra) je homerska pravljica o popotovanju dveh najstnikov, ki se v iskanju boljšega življenja odpravita iz Dakarja v Italijo. Toda od uresničitve sanj ju ločijo labirint kontrolnih točk, grozote centrov za pridržanje, razgreta Sahara in prostrane vode Sredozemskega morja. Srebrni lev za najboljšo režijo in nagrada za najbolj obetavnega mladega igralca v Benetkah ter nominacija za oskarja v kategoriji najboljših mednarodnih celovečercev.

Štirje mali odrasli Neljä pientä aikuista

Selma Vilhunen

ponedeljek, 17. 06. 2024 / 16:20 / Dvorana

Ljubi in pusti ljubiti! Finska komična drama pripoveduje o paru srednjih let, ki se odloči vstopiti v zapleteni svet poliamorije. Nenavadna »zgodba o odraščanju« je na zadnjem Liffu prejela nagrado žirije Art kino mreže Slovenije.

Križana ljubimca Chikamatsu monogatari

Kenji Mizoguchi

ponedeljek, 17. 06. 2024 / 19:00 / Dvorana

V fevdalnem Kjotu trgovčevo ženo in vajenca zbližata gospodarjeva podlost in ljubosumje … Kenji Mizoguchi je zgodbo o usodni ljubezni priredil po lutkovni igri Chikamatsuja Monzaemona (1653–1725).