Danes je blagajna odprta od 16:15 do 20:30 (odpre se čez 09:05).

Otroci so v redu Aideuleun jeulgeopda

Lee Ji-won / Južna Koreja / 2021 / 108 min / korejščina / 10+

Celovečerni prvenec režiserja Lee Ji-wona, ki ima za podlago spletni strip (t. i. webtoon), življenjske situacije s pretanjenim pristopom čustveno in grenko-sladko prikaže skozi otroške oči.

igrajo Lee Kyung-hoon, Lee Sang-hee, Yun Gyeong-ho, Gong Min-jeong, Hur Ji-na

IMDb

Fotografije

zgodba
Mama je že dolgo v bolnišnici, oče dela cele dneve … ne glede na vse pa se devetletni Da-yi vsakega dneva loti s pogumom in zna poskrbeti zase. In vendar mamo nadvse pogreša, zato se s skupino prijateljev in svojimi bornimi prihranki odpravi na potovanje, da bi jo spet videl.

kritike
»Film Otroci so v redu se loteva težkih tem z lahkoto in z veliko empatije – resnično topel in privlačen film z odličnimi malimi igralci, ki nam z izjemnimi, ganljivimi vlogami približajo perspektivo otrok.«
– žirija festivala Ale Kino!

»Film je na realističen način prikazal vsakdanje življenje družine in obravnaval resno temo, ki se je v otroških filmih ne lotevamo pogosto. Zdel se nam je resničen odraz življenja in skoraj smo pozabili, da gre za igrano zgodbo. Film nam je pokazal, da je mogoče premagati tudi najtežje ovire in da nismo sami.«
– otroška žirija Mednarodnega filmskega festivala Schlingel

»Zgodba o smrti, prijateljstvu in družini, ki pritegne gledalca, povedana iz otroške perspektive. Čeprav obravnava težke teme, je ustvarjena z lahkotnostjo in z veliko empatije ter povedana v čistem in poetičnem vizualnem jeziku, z močnimi otroškimi nastopi. Film nas kot odrasle uči, da se je treba otrokom približati z iskrenostjo, tudi ko gre za težke stvari v življenju.«
– žirija Filmskega festivala v Zlínu 

 

sreda, 07. 09. 2022

Otroci so v redu - brezplačno za člane Kluba Kinobalon

V sklopu Tedna korejskega filma predvajali film Otroci so v redu. Brezplačne vstopnice za člane Kluba Kinobalon.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

TÁR TÁR

Todd Field

torek, 28. 03. 2023 / 17:15 / Dvorana

Todd Field (V pasti, Mali otroci) raziskuje teme moči in slave ter zastavlja večno vprašanje, ali lahko umetnost ločimo od umetnika. Cate Blanchett je za vlogo genialne in brezobzirne dirigentke na vrhuncu kariere zasluženo prejela zlati globus in nagrado za najboljšo igralko v Benetkah. Šest nominacij za oskarja, med drugim za najboljšo glavno igralko, film in režijo!

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

torek, 28. 03. 2023 / 19:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Festival Kurja polt / Premiera

Kajenje povzroča kašelj Fumer fait tousser

Quentin Dupieux

torek, 28. 03. 2023 / 20:30 / Dvorana

Najnovejša pustolovščina vodilnega francoskega absurdista Quentina Dupieuxa (Mandibule, Neverjetno, a resnično) je zelo zabaven, zelo nepredvidljiv in zelo prismojen poklon starim superjunaškim serijam.