Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 01:59).
Letni Kinodvor na Kongresnem trgu
Od 11. do 13. avgusta 2020. Ob 21. uri.

Brezplačno prireditev pripravlja Kinodvor v poklon pomembnim zgodovinskim obletnicam. Otvoritveni večer bo letos potekal v znamenju 75. obletnice konca 2. svetovne vojne. Predvajali bomo Chaplinovo mojstrovino Veliki diktator (The Great Dictator, 1940), satirično kritiko nacizma, v kateri Charlie odigra dvojno vlogo dobrodušnega židovskega brivca in diktatorja Tomanije Adenoida Hynkla. Naslednji večer se bomo poklonili stoletnici rojstva legendarnega igralca Yula Brynnerja. Ogledali si bomo ikonični vestern Sedem veličastnih (The Magnificent Seven), s katerim je režiser John Sturges leta 1960 na Divji zahod premestil klasiko Akire Kurosawe Sedem samurajev. Zadnji večer bomo obeležili stoletnico rojstva velikana italijanske kinematografije Federica Fellinija. S projekcijo filma Rim (Roma, 1972), ljubezenskega pisma mestu, ki ga je režiser poimenoval »najčudovitejša filmska kulisa na svetu«, bomo naredili uvod v jesensko retrospektivo Fellinijevih filmov v Slovenski kinoteki.

 

Letošnji Letni Kinodvor na Kongresnem trgu je del programa Ljubljana 2025 – Mesto kot v filmu, s katerim se Mestna občina Ljubljana poteguje za naslov Evropska prestolnica kulture 2025.

Prireditev so omogočili: Turizem Ljubljana, Zavarovalnica Triglav in Veleposlaništvo Združenih držav Amerike. 

 

Kino bonton

Za dobro počutje vseh obiskovalcev vas prosimo, da upoštevate sledeča navodila in priporočila.

  • Za obisk Letnega Kinodvora na Kongresnem trgu se odločite samo, če ste zdravi in ne kažete nobenih znakov bolezni.
  • Na prireditveni prostor vstopajte posamično in si ob vstopu razkužite roke.
  • Ne dotikajte se oči, nosu in ust ter upoštevajte pravila higiene rok, kašlja in kihanja.
  • Ves čas upoštevajte varno medsebojno razdaljo (najmanj 1,5 m).
  • Ker z omejitvijo števila obiskovalcev in postavitvijo sedežev zagotavljamo 1,5 m razdaljo med gledalci, nošenje zaščitne maske med filmsko projekcijo ni obvezno, je pa priporočljivo.
  • Prosimo, ne premikajte stolov.
  • Sledite navodilom biljeterk in biljeterjev.
  • Mobilne telefone in druge elektronske naprave, ki oddajajo zvok in/ali svetlobo, izklopite pred začetkom filmske projekcije.

Zahvaljujemo se vam za upoštevanje zgornjih navodil in priporočil za varen obisk Letnega Kinodvora na Kongresnem trgu in vam želimo prijeten filmski večer.

Vstopnice

Ogled filmov je brezplačen.

Vstop na prizorišče je možen samo z vstopnico.

Vstopnice za brezplačne projekcije Letnega Kinodvora na Kongresnem trgu lahko prevzamete ob vstopu na prizorišče, od 20. ure dalje. Rezervacij ni.

Splošne informacije

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi. Filmi, katerih jezik ni angleški, so podnaslovljeni tudi v angleščini.

Filmske klasike si je mogoče ogledati tudi v primeru dežja.

PARTNERJI PROJEKTA

PRETEKLE IZVEDBE

2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019

Gremo v Letni Kinodvor na Kongresnem trgu

Film pod zvezdami, ki ga pripravljamo v soorganizaciji z Ljubljanskim gradom, bomo v soboto, 8. avgusta, zaključili z Vikendovo predpremiero filma Pod belimi pečinami, do takrat pa si lahko v čarobnem ambientu Grajskega dvorišča ogledate še 9 filmskih vrhuncev preteklega leta, med drugim posebno projekcijo Skritega življenja Terrencea Malicka. Kmalu zatem se bomo preselili na osrednji mestni trg, kjer bo od 11. do 13. avgusta potekal tradicionalni Letni Kinodvor na Kongresnem trgu. Brezplačno prireditev s projekcijami filmskih klasik pripravljamo v poklon pomembnim zgodovinskim obletnicam.

Fotografije

Prireditev so omogočili

V sodelovanju

Medijski partner