Danes je blagajna odprta od 14:45 do 20:30 (odpre se čez 06:24).
Letni Kinodvor na Kongresnem trgu
Ker se bo zaradi s covidom-19 povezanih okoliščin Festival Ljubljana letos odvijal na Kongresnem trgu, naš program mobilnega kina Letni Kinodvor na Kongresnem trgu letos avgusta žal odpade. Upamo, da se ob gledanju nepozabnih filmskih klasih ponovno srečamo v zadnjem tednu avgusta 2022. Obiskovalke in obiskovalce prosimo za razumevanje.

Letni Kinodvor na Kongresnem trgu je brezplačna prireditev s projekcijami vrhuncev filmske umetnosti, ki vsako leto pritegne vedno več domačih in tujih obiskovalcev. Z njo se mestni kino postavlja ob bok primerljivim in pomembnim projektom s področja kulturnega turizma v Locarnu, Dunaju, Parizu, Londonu in Bologni.

Prireditev omogočajo: Turizem Ljubljana, Zavarovalnica Triglav in Veleposlaništvo Združenih držav Amerike. 

Vstopnice

Ogled filmov je brezplačen.

 

Splošne informacije

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi. Filmi, katerih jezik ni angleški, so podnaslovljeni tudi v angleščini.

Filmske klasike si je mogoče ogledati tudi v primeru dežja.

PARTNERJI PROJEKTA

PRETEKLE IZVEDBE

2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020

četrtek, 30. 07. 2020

Gremo v Letni Kinodvor na Kongresnem trgu

Film pod zvezdami, ki ga pripravljamo v soorganizaciji z Ljubljanskim gradom, bomo v soboto, 8. avgusta, zaključili z Vikendovo predpremiero filma Pod belimi pečinami, do takrat pa si lahko v čarobnem ambientu Grajskega dvorišča ogledate še 9 filmskih vrhuncev preteklega leta, med drugim posebno projekcijo Skritega življenja Terrencea Malicka. Kmalu zatem se bomo preselili na osrednji mestni trg, kjer bo od 11. do 13. avgusta potekal tradicionalni Letni Kinodvor na Kongresnem trgu. Brezplačno prireditev s projekcijami filmskih klasik pripravljamo v poklon pomembnim zgodovinskim obletnicam.

Fotografije

Prireditev so omogočili

V sodelovanju

Medijski partner