Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 08:27, tel: 01 239 22 17).

Kenedi se vrača domov Kenedi se vraća kući

Želimir Žilnik / 2003 / 74 min

Eksploziven dokumentarec spremlja jugoslovanske Rome, ki so se bili po koncu balkanske vojne iz Evrope prisiljeni vrniti v Srbijo in Črno goro. Značilen Žilnikov vpogled v življenje oropanih ljudi.

Zgodba o jugoslovanskih Romih, ki so med vojno zapustili Jugoslavijo in več kot deset let preživeli v Zahodni Evropi. V drugi polovici leta 2002 se je Evropska unija odločila številne med njimi skupaj z družinami poslati nazaj v Srbijo in Črno goro, saj naj ne bi bilo več razlogov, da ostanejo v Evropi. Postopek njihove vrnitve je pogosto nečloveški in krut. Ker so ob odhodu iz Jugoslavije prodali vse imetje, se ob vrnitvi znajdejo v razmerah, v katerih je normalno življenje domala nemogoče. Glavna junaka te okrutne zgodbe sta Kenedi Hasani, prijeten, zabaven, domiseln in skorajda patološko optimističen klatež, in njegov mlajši prijatelj, ki je vse svoje življenje preživel v Nemčiji.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Animateka / Družinski Slon

Slonov tekmovalni program III (2023) Slonov tekmovalni program III (2023)

različni avtorji

sobota, 02. 12. 2023 / 13:30 / Dvorana

Program sedmih kratkih filmov o ustvarjalnosti, prijateljstvu, soočanju z različnimi človeškimi vzgibi, čustvi in izgubo ter o tem, kako je biti mlado dekle v Iranu.

Animateka / Družinski Slon

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

sobota, 02. 12. 2023 / 15:00 / Dvorana

Festivalska predpremiera animirane uspešnice, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Svetovni jagodni izbor IV (2023) Svetovni jagodni izbor IV (2023)

različni avtorji

sobota, 02. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Program najboljših kratkih animiranih filmov z vsega sveta, ki prinaša temeljit pregled trenutnega dogajanja in trendov na področju avtorske animacije, vključno s številnimi filmi, nagrajenimi na pomembnih mednarodnih festivalih.