Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:45 (odpre se čez 06:13).

28. februarja ob 17:00

Ne pozabi dihati Ne pozabi dihati

Kinotrip

Film o dramah odraščanja in skrivnostih poletja.

od 29. februarja do 21. marca

Zebra Zibilla Zibilla

Prvič v kino

V soboto, 29. februarja in 14. marca, vabljeni po ogledu filma na obisk zebre v Ljubljanski živalski vrt, kjer boste spoznali Srečka, Hanko in Bilija. Več>>

Animirana pripoved o majhni zebri Zibilli, ki s pomočjo novih prijateljev v sebi odkrije velik levji pogum.

1. marca ob 19:00

Pavarotti Pavarotti

Za zamudnike

Presunljiv portret legendarnega tenorja in enega najbolj priljubljenih opernih pevcev vseh časov. V biografskem dokumentarcu Rona Howarda se ikonični nastopi, s katerimi se je Pavarotti zapisal v zgodovino, prepletajo z intimnimi pogovori in še nikoli videnimi posnetki.

od 2. marca

Jadralke Maiden

Premierni projekciji 2. marca ob 17. uri sledi pogovor z Marijo Štremfelj, alpinistko in članico prve jugoslovanske ženske alpinistične odprave ter Teo Hvala iz Društva za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk. Pogovor bosta vodili članici Kinotripovega filmskega kluba.

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

3. marca ob 17:00

Zbogom, sin moj Di jiu tian chang

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Na začetku osemdesetih let sta Liyun in Yaojun srečen par, dokler tragični dogodek njunega življenja ne obrne na glavo. Naslednja tri desetletja se usoda zakoncev, bridko zaznamovana s politiko enega otroka, prepleta z usodo sodobne Kitajske.

4. marca ob 13:00

Mleko Héraðið

Kino v plenicah. Za starše z dojenčki.

Zmagovalec predlanskega Liffa Grímur Hákonarson (Ovna) se vrača z navdihujočo zgodbo o neodvisni in pogumni ženski, ki se postavi po robu izkoriščevalski lokalni zadrugi.

od 5. marca

Tommaso Tommaso

Film Abela Ferrare, v katerem režiserjevo fiktivno verzijo odigra njegov prijatelj Willem Dafoe, ob njem pa nastopita Ferrarova žena in hči, raziskuje notranji nemir umetnika, ki skuša zaživeti normalno življenje, a ga na vsakem koraku preganjajo demoni iz preteklosti.

od 7. marca

Naprej Onward

V izbranih terminih programa Kinobalon. Vstopnice v prodaji od 2. marca.

Nova fantazijska dogodivščina studia Pixar/Disney, ki nas spomni, da je čarobnost vse povsod in v vsakem od nas.

8. marca ob 19:00

Marianne & Leonard: Ljubezenske pesmi Marianne & Leonard - Words Of Love

Za zamudnike

Dokumentarec o zapletenem razmerju med Leonardom Cohenom in njegovo norveško muzo Marianne Ihlen, hkrati pa režiserjev osebni poklon dolgoletni prijateljici.

10. marca ob 17:00

Naše matere Nuestras madres

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Gvatemala leta 2018. Oči vse države so uprte v sodni proces proti vojakom, ki so zanetili državljansko vojno. Vrstijo se pričevanja žrtev. Mladi forenzični antropolog Ernesto identificira pogrešane. Nekoč se mu med poslušanjem neke starke zazdi, da je našel sled za svojim očetom, pripadnikom gverilcev, ki je izginil med vojno …

od 11. do 18. marca

22. Festival dokumentarnega filma

Producent festivala je Cankarjev dom.

od 14. marca

Kolonija: mularija Une colonie

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.

15. marca ob 19:00

Deževen dan v New Yorku A Rainy Day in New York

Za zamudnike

Par načrtuje romantični vikend na Manhattnu, a njuni načrti se podrejo tako hitro, kot sonce prekrijejo oblaki. Kmalu se ločita in znajdeta vsak v svojem v vrtincu naključnih srečanj in komičnih dogodivščin.

od 19. marca

Hči Camorre Hči Camorre

V okviru Festivala dokumentarnega filma. Od 19. marca na sporedu v Mali dvorani.

Slovensko-italijanski dokumentarec o zloglasni članici neapeljske mafije Cristini Pinto, znani tudi pod vzdevkom Nikita, ki se po prihodu iz zapora sooča z izzivi vsakdanjega življenja.

od 20. marca

Milost Roubaix, une lumière

Premierni projekciji 20. marca ob 19. uri sledi pogovor z režiserjem Arnaudom Desplechinom!

V okviru Festivala frankofonskega filma. S podporo Francoskega inštituta v Sloveniji.

22. marca ob 19:00

Ad Astra: Pot do zvezd Ad Astra

Za zamudnike

Astronavt Roy McBride potuje do zunanjih meja osončja, da bi našel svojega pogrešanega očeta ter rešil skrivnost, ki ogroža obstoj našega planeta.

24. marca ob 17:00

To morajo biti nebesa It Must Be Heaven

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Komedija zmešnjav, v kateri režiser potuje iz Palestine v Pariz in New York – a kamorkoli gre, povsod najde svojo domovino. Elia Suleiman (Božje posredovanje) je film opisal kot »burlesko, ki se napaja v svetu absurda«.

od 25. marca

Bog obstaja, ime ji je Petrunija Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija

Premierni projekciji 25. marca ob 20.30 sledi pogovor z režiserko Teono Strugar Mitevsko in filmsko ekipo – vstopnice že v prodaji!

Film, posnet po dogodku, ki je pred leti vznemiril malo makedonsko skupnost, je univerzalna in nadvse aktualna zgodba o uporu proti patriarhalni družbi. Dobitnik nagrade LUX in nagrade Art kino mreže Slovenije.

od 28. marca do 18. aprila

Cinemini

Prvič v kino

Različni igrivi programi kratkih filmov: od drobnih zgodbic iz časov naših babic in dedkov do zanimivih del sodobnih umetnikov.

28. marca ob 16:00

Anbessa Anbessa

23. Pripovedovalski festival

Po ogledu filma bo na radovedna vprašanja o filmu in življenju v Etiopiji odgovarjala antropologinja in afrikanistka Sarah Lunaček.

Izviren dokumentarni film, posnet po načelu pripovedništva, z izjemno bližino prikaže življenje med modernizacijo in posebno, čarobno perspektivo, ki postavi na kocko mit o napredku družbe.

29. marca ob 19:00

Tranzit Transit

Za zamudnike

Film, ki na izviren način preplete preteklost in sedanjost, je brezčasna zgodba o ljubezni, izgnanstvu in iskanju novih začetkov.

31. marca ob 17:00

Prva ljubezen Hatsukoi

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Vedra krvi, odsekane glave, v samem srcu zgodbe pa nežna ljubezen …

1. aprila ob 13:00

Bog obstaja, ime ji je Petrunija Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija

Kino v plenicah. Za starše z dojenčki.

Film, posnet po dogodku, ki je pred leti vznemiril malo makedonsko skupnost, je univerzalna in nadvse aktualna zgodba o uporu proti patriarhalni družbi. Dobitnik nagrade LUX in nagrade Art kino mreže Slovenije.

5. aprila ob 19:00

Manchester by the Sea Manchester by the Sea

Za zamudnike

Srce parajoča, pa tudi presenetljivo humorna meditacija o krivdi, žalovanju in moči ljubezni. Dobitnik oskarja za najboljšega igralca (Casey Affleck) in izvirni scenarij.

7. aprila ob 17:00

Šivi Šavovi

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Film o ženski, ki se v iskanju pravice sama bori proti sistemu, odstira enega hujših škandalov v novejši srbski zgodovini.

12. aprila ob 19:00

Resnica La vérité

Za zamudnike

Prvi film Hirokaza Koreede (Tatiči), posnet zunaj Japonske, je iskriva in igriva refleksija o razmerju med materjo in hčerko, v kateri prvič skupaj zaigrata legendarni Catherine Deneuve in Juliette Binoche.

od 14. do 19. aprila

7. Festival žanrskega filma Kurja Polt

Kinodvor, Slovenska kinoteka

19. aprila ob 15:00

Zgodbe malih ljudi Histoires de petites gens

Družinski program Kinobalon na Festivalu žanrskega filma Kurja Polt. Vstopnice bodo na voljo od 25. marca.

Med ogledom filmskega dvojčka se bomo pogovarjali s pisateljico in prevajalko Gabrielo Babnik Outtara.

Žlahtna filmska oda pogumu otrok in hudomušen, upanja poln film o moči sanj in domišljije malega človeka.

20. in 21. aprila

Koraki k razvoju filmske vzgoje

Regionalni seminar filmske vzgoje v Srednji in Jugovzhodni Evropi.

21. aprila ob 17:00

Zombi otrok Zombi Child

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

V viziji francoskega režiserja Bertranda Bonella so zombiji metafora zgodovinskih travm, ki na dan privrejo natanko tam, kjer odraščajo nove generacije belskih elit.

26. aprila ob 19:00

Jackie Jackie

Za zamudnike

Čilski režiser Pablo Larraín (Klub, Neruda) je z izjemno Natalie Portman v naslovni vlogi ustvaril pretresljiv, intimen in izviren film o enem najbolj prelomnih in tragičnih trenutkov ameriške zgodovine, v katerem atentat na Johna F. Kennedyja doživljamo skozi oči ikonične prve dame Jackie Kennedy. Tri nominacije za oskarja in nagrada za najboljši scenarij na Beneškem filmskem festivalu.