Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odpre se čez 02:30).

od 19. septembra

Zaton Napszállta

László Nemes nasledi z oskarjem nagrajeni prvenec Savlov sin z enigmatično zgodovinsko dramo o rojstvu 20. stoletja, a hkrati o civilizaciji na predvečer njenega zatona.

septembra v izbranih terminih

Prekletstvo Valburge The Curse of Valburga

Tomaž Gorkič se po celovečernem prvencu Idila vrača s politično nekorektno črno komedijo, ki v duhu sočnih slasher klasik iz poznih sedemdesetih in osemdesetih let postreže tako s šokom, srhom in vedri krvi kot s humorjem in zabavo.

22. septembra ob 19:00

Visoka družba High Life

Za zamudnike

Claire Denis (Žarek v srcu) spremlja skupino zločincev, ki prestajajo zaporno kazen kot poskusni zajčki na vesoljski misiji zunaj našega osončja.

24. septembra ob 17:00

Obraz Twarz

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Za člane Kluba Kinodvor vstop prost.

od 25. septembra

Pavarotti Pavarotti

Na premieri bo z nami Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.

Presunljiv portret legendarnega tenorja in enega najbolj priljubljenih opernih pevcev vseh časov. V biografskem dokumentarcu Rona Howarda (The Beatles: Osem dni na teden) se ikonični nastopi, s katerimi se je Pavarotti zapisal v zgodovino, prepletajo z intimnimi pogovori in še nikoli videnimi posnetki.

samo 28. septembra in 5. oktobra ob 10:00

Objemi me Hug Me

V programu Prvič v kino.

Živahni animirani filmi za najmlajše, posneti po slikanici Objemi me, prosim.

29. septembra ob 19:00

Bojevnica Kona fer í stríð

Za zamudnike

Islandski režiser se po ekscentričnem prvencu Zgodbe o konjih in ljudeh vrača z Bojevnico, polno akcije, humorja in glasbe, ki jo sam opisuje kot »feel-good film o podnebnih spremembah«. Zmagovalec zadnjega LIFFa.

od 2. oktobra

Oroslan Oroslan

Premiera slovenskega filma 2. oktobra ob 20.30 v prisotnosti filmske ekipe.

Film Matjaža Ivanišina (Karpopotnik, Playing Men) je svetovno premiero doživel v tekmovalni sekciji Cineasti del presente festivala v Locarnu.

4. oktobra, od 10:00 do 15:00

Mednarodna konferenca Ženske v kinu

Konferenco organizira Kinodvor ob 25. obletnici Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk. Potekala bo v okviru kandidature Mestne občine Ljubljana za naslov Evropske prestolnice kulture leta 2025. Vstop je prost.

Konferenca je odprta za širšo javnost, namenjena pa je zlasti tistim, ki delujejo na področju filma: oblikovalcem filmskih programov, producentom, filmskim ustvarjalcem, distributerjem, kritikom, pedagogom, študentom …

od 5. oktobra

Binti Binti

Premiera 5. oktobra ob 16. uri ob prisotnosti režiserke, Frederike Migom, in glavne igralke, Bebel Tshiani Baloji, na 25. Mednarodnem festivalu sodobnih umetnosti – Mesto žensk.

Vlogerka Binti in njen prijatelj Elias načrtujeta akcijo, s katero bosta rešila prihodnost.

6. oktobra ob 19:00

Zelena knjiga Green Book

Za zamudnike

V filmu, posnetem po resnični zgodbi, postane neotesani “vunbacitelj” italijanskega porekla voznik afroameriškega klasičnega pianista na turneji po ameriškem jugu šestdesetih let. Humorja polna Zelena knjiga, v kateri blestita Viggo Mortensen in Mahershala Ali, je očarala festivalska občinstva in osvojila oskarja za najboljši film!

od 8. oktobra

Pritisk Push

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

od 10. oktobra

Alice in župan Alice et le maire

Pronicljiv, duhovit in nadvse aktualen film, ki zastavlja vprašanje: ali politiki manjka filozofije?

od 12. oktobra

KOYAA in nagajivi predmeti 2 KOYAA in nagajivi predmeti 2

Premiera Zavarovalnice Triglav 12. oktobra ob 10. uri, z obiskom kuža Pazija!

Nove nenavadne dogodivščine visoko nad oblaki

13. oktobra ob 19:00

Mrtvi ne umirajo The Dead Don't Die

Za zamudnike

Ko ste že mislili, da ste videli vse, vam Jim Jarmusch posname mračno apokaliptično zombi komedijo, ki jo prežame z ekološkimi podtoni ter navdahne s svojo značilno mešanico melanholije in čudaškega humorja. Film, ki je odprl nedavni festival v Cannesu, od bombastične igralske zasedbe – ne manjkajo RZA, Iggy Pop in Tom Waits – poka po šivih in se trga po udih.

od 17. oktobra

Deževen dan v New Yorku A Rainy Day in New York

Projekcijo 17. oktobra ob 18. uri si člani Kluba Kinodvor lahko ogledajo brezplačno.

Ljubezenska pustolovščina Woodyja Allena, ki se odigra na romantičnem ozadju deževnega New Yorka.

17. oktobra ob 20:30

Mafija v objektivu Shooting the Mafia

Festival Poklon viziji / Nagrada Darko Bratina

Sicilijanka Letizia Battaglia je začela svoj dolgoletni boj z mafijo, ko si je prvič drznila uperiti fotoaparat v kruto umorjeno žrtev. Z dokumentiranjem barbarske vladavine cose nostre je postala neomajna priča njihovim zločinom. Njeno življenje sta nenehno opredeljevala kljubovanje in strast. Dokumentarec, ki ga je o fotografinji posnela Kim Longinotto, je svetovno premiero doživel na festivalu Sundance.

20. oktobra ob 19:00

Srečen kot Lazzaro Lazzaro felice

Za zamudnike

To je zgodba o srečanju med Lazzarom, mladim kmetom, ki je tako dobrega srca, da ga imajo ljudje za zaostalega, ter mladim plemičem Tancredijem, ki živi pod prekletstvom lastne domišljije.

od 24. oktobra

Božja milost Grâce à Dieu

Po resničnem sodnem primeru posneta drama sledi trem moškim, ki združijo moči, da bi razkrinkali cerkveno svetohlinstvo in se osvobodili bremena dolgo zamolčane resnice. Velika nagrada žirije na letošnjem Berlinalu.

od 26. oktobra

Kickbokserka Vechtmeisje

Film je prejemnik evropske nagrade mladega filmskega občinstva Evropske filmske akademije 2019. Nagrado za najboljši film so mu podelile žirije mladih od 12. do 14. leta starosti v 55 mestih v 34 evropskih državah.

27. oktobra ob 19:00

Kralj plaže The Beach Bum

Za zamudnike

Zapohana komedija Harmonyja Korina, scenarista Mularije ter režiserja filmov Gummo in Spomladanske žurerke, sledi prigodam in nezgodam Moondoga, uporniškega zabušanta, ki zna živeti le po lastnih pravilih.