Danes je blagajna odprta od 14:45 do 20:30 (odprto še 02:20, tel: 01 239 22 17).

20. oktobra ob 19:00

Srečen kot Lazzaro Lazzaro felice

Za zamudnike

Življenje v osamljeni pastirski vasici Inviolata kroji strašna markiza Alfonsina de Luna, kraljica cigaret. Tu se srečata Lazzaro, mladi kmet tako dobrega srca, da ga imajo ljudje za zaostalega, ter plemič Tancredi, ki živi pod prekletstvom lastne domišljije. Najboljši scenarij v Cannesu.

22. oktobra ob 17:00

Vila Mirna La quietud

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

»To je intimen film o ženskem svetu in sestrstvu. Glavni junakinji Eugenia in Mia sta si na začetku zgodbe, ko ju opazujemo iz iste začetne perspektive, zelo podobni. V nadaljevanju pa začne zgodba slediti različnima potema, ki sta si ju izbrali v življenju, ter ju sooči z vznemirjujočo preteklostjo njunih staršev.«

od 24. oktobra

Božja milost Grâce à Dieu

Po resničnem sodnem primeru posneta drama sledi trem moškim, ki združijo moči, da bi razkrinkali cerkveno svetohlinstvo in se osvobodili bremena dolgo zamolčane resnice. Velika nagrada žirije na letošnjem Berlinalu.

od 26. oktobra

Kickbokserka Vechtmeisje

Film je prejemnik evropske nagrade mladega filmskega občinstva Evropske filmske akademije 2019. Nagrado za najboljši film so mu podelile žirije mladih od 12. do 14. leta starosti v 55 mestih v 34 evropskih državah.

27. oktobra ob 19:00

Kralj plaže The Beach Bum

Za zamudnike

Zapohana komedija Harmonyja Korina, scenarista Mularije ter režiserja filmov Gummo in Spomladanske žurerke, sledi prigodam in nezgodam Moondoga, uporniškega zabušanta, ki zna živeti le po lastnih pravilih.

predpremierno od 28. oktobra

Bacek Jon film: Farmagedon A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon

Smešna medgalaktična pustolovščina, v kateri bo moral Bacek Jon uporabiti očarljivost, predrznost in veliko srce, da bo sebe in ostale rešil iz zagate.
 

31. oktobra od 19:00 dalje

12. Noč grozljivk

Halloween horror maraton: groze, gorja in gravža!

Program in predprodaja paketov vstopnic se prične 14. oktobra!

3. novembra ob 19:00

Zvesti moški L'Homme fidèle

Za zamudnike

Drugi celovečerec igralca Louisa Garrela je sodobna komedija nravi, ki v spomin prikliče dela njegovega očeta, večnega novovalovca Philippa Garrela. Romantična dramedija s ščepcem suspenza, ki jo je režiser napisal skupaj z legendarnim scenaristom Jean-Claudom Carrièrom, je prejela nagrado za najboljši scenarij v San Sebastiánu.

od 6. novembra

Dober dan za delo Dobar dan za posao

Premiera slovenskega filma 6. novembra v prisotnosti režiserja Martina Turka in filmske ekipe.
Predfilm: Nedeljsko jutro (Martin Turk)

Vesna za posebne dosežke, FSF – Portorož.

samo od 7. do 13. novembra v Mali dvorani

Neskončni nogomet Fotbal infinit

Mojster romunskega novega vala Corneliu Porumboiu (Smo imeli revolucijo ali ne?, Policijski, pridevnik, Zaklad) je ustvaril tipično pronicljiv, suhega humorja poln dokumentarec o sanjaču, ki hoče spremeniti pravila igre.

10. novembra ob 19:00

Delo brez avtorja Werk ohne Autor

Za zamudnike

Za tujejezičnega oskarja in zlati globus nominirana drama Floriana Henckla von Donnersmarcka (Življenje drugih) z epskim zamahom objame tri desetletja nemške zgodovine in skozi napeto, vznemirljivo družinsko sago izriše posvetilo osvobajajoči moči umetnosti.

11. novembra ob 19:00

Nikoli se ne bodo postarali They Shall Not Grow Old

Kino3Dvor

Edinstvena priložnost za ogled monumentalnega 3D filma, ob stoprvi obletnici konca prve svetovne vojne! Vstopnice v prodaji od 15. oktobra.

od 13. do 24. novembra

30. Ljubljanski mednarodni filmski festival LIFFe

Producent festivala je Cankarjev dom.

samo od 25. novembra do 1. decembra

Zgodbe iz kostanjevih gozdov Zgodbe iz kostanjevih gozdov

11 vesen na 22. Festivalu slovenskega filma, med drugim za film, režijo, fotografijo, izvirno glasbo, montažo, glavno moško vlogo.

Sanjska parabola o »življenju in smrti v pozabljenih, zapuščenih krajih«. Celovečerni prvenec mladega slovenskega režiserja je z zadnjega Festivala slovenskega filma odnesel rekordnih enajst vesen, med njimi kipca za najboljši celovečerec in najboljšo režijo ter nagrado občinstva.

od 30. novembra do 21. decembra

Zog Zog

V soboto ob 10:00 v programu Prvič v kino. 14. decembra nas obišče dedek Mraz!

Družinski animirani film po priljubljeni slikanici Julie Donaldson in Axela Schefflerja, ki ju poznamo kot avtorja Zverjasca in Zverjaščka.

1. decembra ob 19:00

Beli vran The White Crow

Za zamudnike

Biografska drama o ključnem trenutku v življenju mladega Rudolfa Nurejeva, ki jo britanski igralec Ralph Fiennes zrežira kot preplet globokega poklona velikemu baletniku in napetega trilerja iz obdobja hladne vojne.

od 7. decembra

Slavna medvedja zasedba Sicilije La fameuse invasion des ours en Sicile

Premiera 7. decembra ob 16:00 na festivalu Animateka – sledi pogovor z režiserjem Lorenzom Mattottijem. Na projekciji 21. decembra ob 16:00 pa nas obišče dedek Mraz.

Film bo predvajan v francoščini s slovenskimi podnapisi in bo na izbranih projekcijah pospremljen s pripovedovanjem v slovenščini v živo.

od 14. decembra

Sune in Sune Sune vs. Sune

Družinska komedija na simpatičen in humoren način spregovori o temah, ki tarejo otroke v drugi triadi osnovne šole … in njihove starše!