Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 01:07).

16. avgusta ob 19:00

Nevidno življenje Evridike A vida invisível de Eurídice Gusmao

Za zamudnike

Rio de Janeiro, piše se leto 1950. Sestri Eurídice in Guida živita s konservativnimi starši in sanjata o drugačnem življenju: Eurídice bi rada postala pianistka, Guida pa išče veliko ljubezen. Ko Guida zanosi, oče v navalu jeze med sestrama prekine vse stike. To je začetek dolge ločitve žensk, ki nikoli ne izgubita upanja, da se bosta spet našli.

med 17. in 21. avgustom, med 9:00 in 14:00

Počitnice kot v risanki!

Kinobalonova počitniška delavnica animiranega filma

Na petdnevni delavnici animiranega filma se bomo s pomočjo domišljije in ustvarjalnih rok odpravili na počitnice v nenavadne kraje. Na konec sveta, na dno morja, na vrh gora ali v vesolje, morda kam z rdečim balonom … kamorkoli se nam bo zahotelo!

DELAVNICA JE POLNA.

od 17. do 22 avgusta

FeKK 2020 - Festival kratkega filma Ljubljana 2020

FeKK – mednarodni festival kratkega filma bo poletje v Ljubljani zaokrožil v znamenju vročih kratkometražcev.

od 18. do 29. avgusta

Kinodvorišče

Letni kino v atriju Slovenskih železnic. Vhod skozi Kinodvor.

od 20. avgusta

Razbijalka sistema Systemsprenger

Zgodba o neukrotljivi deklici, ki ne najde svojega mesta v družbi. Film, ki tako kot njegova junakinja prekipeva od čustev in energije, je režiserki prinesel srebrnega medveda na lanskem Berlinalu in postal nepričakovana arthouse uspešnica v Nemčiji.

23. avgusta ob 19:00

Požiganje Beoning

Za zamudnike

Skrivnostni, počasi tleč metafizični triler, posnet po kratki zgodbi Harukija Murakamija, je zgodba »o ugankah časa, v katerem živimo«. Velika kritiška uspešnica festivala v Cannesu.

od 24. do 31. avgusta

Otok v Ljubljani

Izbrani filmi s festivala Kino Otok na ogled v mestnem kinu.

do decembra 2020

Kurja Polt 7: Na obroke

Festival žanrskega filma, ki bil marca prestavljen, se bo odvijal med julijem in decembrom.

28. avgusta na Kinodvorišču

Psi ne nosijo hlač Koirat eivät käytä housuja

Kurja Polt 7: Na obroke

Razburljivo odkritje lanskega Cannesa je mračno komična, slastno boleča in katarzična zgodba o ljubezni, izgubi in sladki bolečini bivanja. Dobitnik številnih nagrad za najboljši film na festivalih fantastičnega filma.

30. avgusta ob 19:00

Zaton Napszállta

Za zamudnike

László Nemes nasledi z oskarjem nagrajeni prvenec Savlov sin z enigmatično zgodovinsko dramo o rojstvu 20. stoletja, a hkrati o civilizaciji na predvečer njenega zatona.

od 1. septembra

O neskončnosti Om det oändliga

Redno predvajanje bo v Slovenski kinoteki od 2. septembra pospremila celovita retrospektiva Fokus: Roy Andersson.

Švedski mojster Roy Andersson naniza neskončno, brezčasno zgodbo o absurdnosti in krhkosti našega obstoja. Film – hkrati oda in žalostinka – je refleksija o človeškem življenju v vsej njegovi lepoti in krutosti, veličastnosti in banalnosti.

2. septembra ob 13:00

Medena dežela Medena zemja

Kino v plenicah. Za starše z dojenčki.

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.

od 5. septembra

Ostržek Pinocchio

Režiser Matteo Garrone (Gomora, Resničnost) in igralec Roberto Benigni vdahneta novo življenje priljubljeni zgodbi o leseni lutki, ki oživi v rokah starega rezbarja.

6. septembra ob 19:00

Nož v hrbet Knives Out

Za zamudnike

Ko premožnega pisca kriminalk Harlana Thrombeyja najdejo mrtvega, primer prevzame slavni detektiv Benoit Blanc (Daniel Craig). Na njegovem spisku osumljencev se kmalu znajdejo prav vsi člani slikovito disfunkcionalne družine Thrombey. Čudovito zabaven, moderen in nepredvidljiv pomežik Agathi Christie s hudomušnim Danielom Craigom v glavni vlogi.

7. septembra ob 20:30

Videti El Aaiún Videti El Aaiún

Otvoritev Festivala migrantskega filma

13. septembra ob 19:00

Parazit Gisaengchung

Za zamudnike

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme v Cannesu in štirih oskarjev, vključno za najboljši film.

20. septembra ob 19:00

Deževen dan v New Yorku A Rainy Day in New York

Za zamudnike

Par načrtuje romantični vikend na Manhattnu, a njuni načrti se podrejo tako hitro, kot sonce prekrijejo oblaki. Kmalu se ločita in znajdeta vsak v svojem v vrtincu naključnih srečanj in komičnih dogodivščin.

27. septembra ob 19:00

Zgodbe iz kostanjevih gozdov Zgodbe iz kostanjevih gozdov

Za zamudnike

Sanjska parabola o »življenju in smrti v pozabljenih, zapuščenih krajih«. Celovečerni prvenec mladega slovenskega režiserja je z zadnjega Festivala slovenskega filma odnesel rekordnih enajst vesen, med njimi kipca za najboljši celovečerec in najboljšo režijo ter nagrado občinstva.

od 25. marca - PRESTAVLJENO

Bog obstaja, ime ji je Petrunija Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija

Film, posnet po dogodku, ki je pred leti vznemiril malo makedonsko skupnost, je univerzalna in nadvse aktualna zgodba o uporu proti patriarhalni družbi. Dobitnik nagrade LUX in nagrade Art kino mreže Slovenije.

od 28. marca do 18. aprila - PRESTAVLJENO

Cinemini

Prvič v kino

Različni igrivi programi kratkih filmov: od drobnih zgodbic iz časov naših babic in dedkov do zanimivih del sodobnih umetnikov.