Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 07:54, tel: 01 239 22 17).

od 9. decembra

Medtem ko vas ni bilo Sorry We Missed You

Pretresljiva drama Kena Loacha se z lucidnostjo in človečnostjo loti še enega perečega problema sodobne družbe: prekarnega dela in njegovega pogubnega vpliva na družinsko življenje.

od 9. decembra

Aeronavta The Aeronauts

Za člane Kluba Kinodvor na projekcijo 11. decembra ob 16. uri vstop prost.

Napeta, vizualno osupljiva, pravljično navdahnjena in po resnični dogodkih posneta pustolovščina spet združi Felicity Jones in Eddieja Redmayna (Teorija vsega) – tokrat v košari balona na tvegani poti k novim znanstvenim odkritjem.

od 9. decembra

iOtok iOtok

iOtok je celovečerni dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti.

10. decembra ob 17:00

Mladi Ahmed Le Jeune Ahmed

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Zgodba o trinajstletnem Ahmedu, razpetem med ideje o čistosti, ki mu jih vceplja lokalni imam, ter skušnjave življenja. Ali lahko ljubezen premaga fantov pravičniški srd?

decembra v izbranih terminih

Jaz sem Frenk Jaz sem Frenk

Tranzicijska zgodba o najdenih milijonih in politični ideologiji, ki razdvajajo tudi najtesnejše družinske vezi.

od 14. decembra

Sune in Sune Sune vs. Sune

Na praznični Kinobalonovi premieri, ki bo v soboto, 14. decembra ob 16. uri, se bomo s pomočjo zelenega platna prestavili v fantazijske svetove.

Za ogled filma velja posebna praznična ponudba – dve vstopnici za ceno ene, samo za osnovnošolce, ki pridejo na ogled filma s prijateljem ali prijateljico!

Družinska komedija na simpatičen in humoren način spregovori o temah, ki tarejo otroke v drugi triadi osnovne šole … in njihove starše!

Praznični Kinobalon

Decembrski družinski dogodki: praznične filmske projekcije, silvestrska predpremiera, obiskal pa nas bo tudi Dedek Mraz!

Vstopnice v prodaji od 29. novembra dalje.

15. decembra ob 19:00

Colette Colette

Za zamudnike

Biografska drama o radoživi francoski pisateljici, ki na pragu moderne dobe s svojim življenjem in delom ruši tabuje, izziva vladavino patriarhata in nazadnje pokoplje figuro pokorne žene.

17. decembra ob 17:00

Obtožujem! J'accuse

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Roman Polanski pripoveduje zgodbo o aferi Dreyfus, političnem škandalu, ki je na koncu 19. stoletja pretresel Francijo in svet. Film je prejel veliko nagrado žirije na Beneškem filmskem festivalu, nedavno pa smo si ga lahko ogledali na LIFFu.

od 19. decembra

Portret mladenke v ognju Portrait de la jeune fille en feu

Céline Sciamma (Pobalinka, Banda punc) v intimni, čutni zgodovinski romanci znova ujame trenutek osvobajanja ženske identitete – tokrat zaklenjene v zatohle patriarhalne kodekse 18. stoletja. Nagrada za najboljši scenarij v Cannesu.

22. decembra ob 19:00

Široko zaprte oči Eyes Wide Shut

Za zamudnike

Predfilm: Nikoli le sanje: Stanley Kubrick in Široko zaprte oči (Never Just a Dream: Stanley Kubrick and Eyes Wide Shut, Matt Wells, VB, 2019, barvni, 9 minut)

od 28. decembra do 18. januarja

Živživalice Animanimals

Prvič v kino

Sedem prikupnih in zabavnih dogodivščin pisanih živalic za najmlajše.

29. decembra ob 19:00

Yesterday Yesterday

Za zamudnike

Jack Malik, nič kaj uspešen kantavtor iz malega mesteca ob angleški obali, med skrivnostnim izpadom elektrike doživi prometno nesrečo. Ko se prebudi, osupel spozna, da skupina The Beatles ni nikoli obstajala. Njihovih pesmi se zdaj spomni samo še Jack.

Kinobalonova predpremiera! 31. decembra ob 15:00

Loti in izgubljeni zmaji Lotte ja kadunud lohed

Silvestrski Kinodvor

Prodaja vstopnic (film + otroška penina = 5,00 €) že poteka.

31. decembra ob 17:30

Široko zaprte oči Eyes Wide Shut

Silvestrski Kinodvor

Prodaja vstopnic (film + kozarec penine = 6,50 €) že poteka.

Silvestrska predpremiera! 31. decembra ob 21:00

Čas deklištva Little Women

Silvestrski Kinodvor

Prodaja vstopnic (film + kozarec penine = 6,50 €) že poteka.

5. januarja ob 19:00

Starec in pištola The Old Man & the Gun

Za zamudnike

Robert Redford si za svojo zadnjo vlogo nadene suknjič šarmantnega bančnega roparja Forresta Tuckerja. Starec in pištola je »bolj ali manj resnična zgodba« o človeku, odločenem živeti po lastnih pravilih … in se pri tem zabavati.

7. januarja ob 17:00

Prekla Dilda

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Intimna drama o tesnem prijateljstvu med mladima ženskama, ki se skupaj spopadata s posledicami vojne vihre.

12. januarja ob 19:00

Lady Bird Lady Bird

Za zamudnike

Samostojni režijski prvenec igralke Grete Gerwig (Frances Ha, Maggie ima načrt) prinaša očarljivo oseben pogled na turbulenten odnos med materjo in najstniško hčerko, na pritiske odraščanja in resnični pomen tistega, čemur pravimo dom.

19. januarja ob 19:00

Bolečina in slava Dolor y gloria

Za zamudnike

Najnovejši film španskega mojstra Pedra Almodóvarja je duhovita, čutna in ganljiva avtobiografska oda filmski ustvarjalnosti, ki je Antoniu Banderasu prinesla nagrado za najboljšega igralca na letošnjem Cannesu.

21. januarja ob 17:00

Žvižgači La Gomera

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Izvirna interpretacija žanra kriminalke, ki ji je Corneliu Porumboiu dodal ščepec komedije, a tudi nezgrešljivi pečat romunskega novega vala.

26. januarja ob 19:00

Joker Joker

Za zamudnike

Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) išče svoj prostor v razklani družbi Gotham Cityja. Podnevi je klovn, ponoči pa se trudi postati stand-up komik. A zdi se, da se na koncu vedno vsi smejijo na njegov račun. Ujet med apatijo in krutostjo Arthur sprejme slabo odločitev, ki sproži verižno reakcijo dogodkov … Režiser Todd Phillips je ustvaril lik, »s katerim boste sočustvovali, za katerega boste celo navijali – vse do trenutka, ko ne boste mogli več.« Zlati lev za najboljši film, Benetke.

28. januarja ob 17:00

Razbijalka sistema Systemsprenger

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Pretresljiv prikaz nezmožnosti prilagoditve devetletne deklice z vedenjsko motnjo, prežet z neprizanesljivo šokantnostjo in toplo človečnostjo.

od 15. februarja

Nenavaden teden s Tesso My Extraordinary Summer with Tess

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Po premieri na Berlinalu je film postal festivalski hit letošnjega leta.