od 15. do 17. oktobra - PRESTAVLJENO

5. mednarodni filmski festival Kinotrip

Kinotrip

Preostala sta nam še dva festivalska dneva! Za več o nadaljnji poti Kinotripove filmske jadrnice spremljajte Kinotripovo spletno stran in družbena omrežja.

18. oktobra ob 19:00 - PRESTAVLJENO

Sibyl Sibyl

Za zamudnike

Sibyl, naveličana psihoterapevtka, se odloči posvetiti svoji prvi strasti: pisanju. Njena nova pacientka, obetavna igralka Margot, se izkaže za sila mikaven vir navdiha in mladenkina zgodba Sybil kmalu povsem prevzame. Medtem ko se vse bolj zapleta v igralkino burno življenje, na dan privrejo zakopani spomini in Sybil se mora soočiti s svojo preteklostjo.

od 19. oktobra - PRESTAVLJENO

Kako postati dobra žena La bonne épouse

Živahna in barvita komedija, postavljena v šolo za gospodinje na predvečer seksualne revolucije, se z ironijo in razposajenim humorjem loteva tem ženske emancipacije in spolne enakopravnosti. Z Juliette Binoche v glavni vlogi.

21. oktobra ob 20:30 - PRESTAVLJENO

Harold in Maude Harold and Maude

Ko Harold, s smrtjo obsedeni mladenič iz bogate družine, sreča radoživo, ekscentrično osemdesetletnico Maude, se začne ena najbolj nenavadnih romanc v zgodovini filma … Eksistencialistična črna komedija v režiji hollywoodskega outsiderja Hala Ashbyja (Dobrodošli, Mr. Chance!) je v sedemdesetih letih zbujala ogorčenje, danes pa velja za kultno klasiko.

od 22. oktobra - PRESTAVLJENO

Fotograf Photograph

Film Ritesha Batre (Okus po ljubezni) je nežna, nostalgična in humorja polna romanca o dveh osamljenih dušah, ki se srečata na kaotičnih ulicah Mumbaja.

24. oktobra ob 15:15 - PRESTAVLJENO

Anbessa Anbessa

Kinobalon na 23. Pripovedovalskem festivalu

Izviren dokumentarni film, posnet po načelu pripovedništva, z izjemno bližino prikaže življenje med modernizacijo in posebno, čarobno perspektivo, ki postavi na kocko mit o napredku družbe.

25. oktobra ob 19:00 - PRESTAVLJENO

Daleč od ljudi Loin des hommes

Za zamudnike / Fokus: Viggo Mortensen

Intimna zgodba o osebni odgovornosti in prijateljstvu, ki se odvije pred ozadjem veličastne severnoafriške gorske pokrajine. Film, prirejen po kratki zgodbi Alberta Camusa Gost, se ponaša z igralskim nastopom Vigga Mortensena ter izvirno glasbo Nicka Cava in Warrena Ellisa.

30. oktobra ob 21:00 - PRESTAVLJENO

Smrtne obljube Eastern Promises

Fokus: Viggo Mortensen

Film, v katerem Viggo Mortensen po Senci preteklosti ponovno združi moči z Davidom Cronenbergom, je igralcu prinesel prvo nominacijo za oskarja.

31. oktobra ob 17:00, 20:30 in 24:00 - PRESTAVLJENO

Izganjalec hudiča The Exorcist (Director’s Cut)

Film, ki ga je režiser William Friedkin (Francoska zveza) posnel po kontroverzni knjižni uspešnici Williama Petra Blattyja, ostaja eno najbolj šokantnih del v zgodovini filma in se še danes uvršča na vrh lestvic najbolj grozljivih filmov vseh časov. Dobitnik oskarja za najboljši prirejeni scenarij.

1. novembra ob 19:00 - PRESTAVLJENO

Čas deklištva Little Women

Za zamudnike

Igralka in režiserka Greta Gerwig se po filmu Lady Bird vrača s svežo, sodobno in zelo osebno priredbo priljubljene zgodbe o štirih sestrah, odločenih živeti po lastnih pravilih.

4. novembra ob 13:00 - PRESTAVLJENO

Kako postati dobra žena La bonne épouse

Kino v plenicah. Za starše z dojenčki.

Živahna in barvita komedija, postavljena v šolo za gospodinje na predvečer seksualne revolucije, se z ironijo in razposajenim humorjem loteva tem ženske emancipacije in spolne enakopravnosti. Z Juliette Binoche v glavni vlogi.

od 5. novembra - PRESTAVLJENO

Sin Sin

Globoko osebni film Ines Tanović je zgodba o generaciji, ujeti med pričakovanja staršev in pasti odraščanja v tranzicijskem Sarajevu.

8. novembra ob 19:00 - PRESTAVLJENO

Senca preteklosti A History of Violence

Za zamudnike / Fokus: Viggo Mortensen

Viggo Mortensen je s svojo prvo vlogo v filmu kultnega kanadskega režiserja Davida Cronenberga zbudil pozornost kritikov, film pa je prejel dve nominaciji za oskarja: za najboljši prirejeni scenarij in najboljšega stranskega igralca (William Hurt).

od 23. novembra - PRESTAVLJENO

Sadeži pozabe Mila

Režiser, ki so ga kritiki ob beneški premieri razglasili za novi up grškega novega vala, prinaša komično, nadrealistično in čudno aktualno zgodbo o identiteti, spominu in izgubi, postavljeno v svet, ki ga je zajela skrivnostna pandemija.

25. novembra ob 20:30 - PRESTAVLJENO

Morilci The Killers

Film noir v Kinodvoru

od 26. novembra - PRESTAVLJENO

Nažgani Druk

Mads Mikkelsen in Thomas Vinterberg po Lovu ponovno združita moči, tokrat v zgodbi o štirih prijateljih, ki se lotijo nenavadnega eksperimenta, da bi ugotovili, ali lahko z malce alkohola postanejo srečnejši ljudje in boljši učitelji.

29. novembra ob 19:00 - PRESTAVLJENO

Osebna zgodovina Davida Copperfielda The Personal History of David Copperfield

Za zamudnike

Velikan britanske komedije Armando Iannucci (Stalinova smrt) pomete s pravili kostumske drame ter ustvari sodobno, živahno in nadvse zabavno priredbo Dickensovega avtobiografsko obarvanega romana, oplemeniteno z režiserjevim značilnim humorjem in pisano igralsko zasedbo.

28. in 29. novembra - PRESTAVLJENO

Maček Muri: štiri zgodbe iz Mačjega mesta Maček Muri: štiri zgodbe iz Mačjega mesta

Kinobalon

Ogledali si bomo štiri epizode miniserije Muri, med njimi tudi najnovejšo napeto nogometno tekmo med Mucki in Mačkoni. Serija je posneta po priljubljeni knjigi Maček Muri Kajetana Koviča in vključuje pesmi, ki jih poje Neca Falk.