Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odpre se čez 05:07).

samo od 25. novembra do 1. decembra

Zgodbe iz kostanjevih gozdov Zgodbe iz kostanjevih gozdov

11 vesen na 22. Festivalu slovenskega filma, med drugim za film, režijo, fotografijo, izvirno glasbo, montažo, glavno moško vlogo.

Sanjska parabola o »življenju in smrti v pozabljenih, zapuščenih krajih«. Celovečerni prvenec mladega slovenskega režiserja je z zadnjega Festivala slovenskega filma odnesel rekordnih enajst vesen, med njimi kipca za najboljši celovečerec in najboljšo režijo ter nagrado občinstva.

26. novembra ob 17:00

Izdajalec Il Traditore

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Zgodnja osemdeseta. Med sicilijanskimi mafijskimi šefi divja vojna za nadzor nad trgovino s heroinom. Iz skrivališča v Braziliji mafijec Tommaso Buscetta opazuje, kako doma pobijajo njegove sorodnike, vedoč, da bo sam morda naslednji. Ko ga brazilska policija aretira in pošlje v Italijo, Buscetta sprejme odločitev, ki bo za vedno spremenila zgodovino mafije: srečal se bo s sodnikom Giovannijem Falconejem in prelomil prisego, ki jo je dal cosi nostri.

od 28. novembra

Parazit Gisaengchung

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme na zadnjem festivalu v Cannesu in kritiški favorit leta.

od 30. novembra do 21. decembra

Zog Zog

V soboto ob 10:00 v programu Prvič v kino. 14. decembra nas obišče dedek Mraz (prodaja od 29. 11.)!

Družinski animirani film po priljubljeni slikanici Julie Donaldson in Axela Schefflerja, ki ju poznamo kot avtorja Zverjasca in Zverjaščka.

samo 30. novembra ob 17:00 in 1. decembra ob 15:15

Pri Addamsovih The Addams Family

Če ste mislili, da je vaša družina čudna, pomislite še enkrat. 

od 30. novembra

Kraljestvo severnega jelenčka Aïlo: Une odyssée en Laponie

Velika pustolovščina se začne z majhnimi koraki.

1. decembra ob 19:00

Beli vran The White Crow

Za zamudnike

Biografska drama o ključnem trenutku v življenju mladega Rudolfa Nurejeva, ki jo britanski igralec Ralph Fiennes zrežira kot preplet globokega poklona velikemu baletniku in napetega trilerja iz obdobja hladne vojne.

od 2. do 8. decembra

Animateka

16. Mednarodni festival animiranega filma

Predprodaja vstopnic od 25. novembra.

4. decembra ob 19:00

Lastovke iz Kabula Les Hirondelles de Kaboul

Vstop prost – vstopnice pri blagajni Kinodvora na voljo od 25. novembra. V okviru 16. Animateke.

Kabul pod talibansko vladavino. Dve soseski in dva para. Prvi je konservativen, drugi moderen. Ko se življenja diametralno nasprotnih parov prepletejo, je ljubezen treba plačati z žrtvovanjem.

6. decembra ob 17:00

Kinotrip na Animateki

Za KUL abonma in izven

Kinotripov svetovni jagodni izbor odličnih kratkih animiranih filmov. Za smetano na vrh jagodne kupe pa še filmski pogovor z Igorjem Prasslom.

Predprodaja vstopnic od 25. novembra.

od 7. decembra

Slavna medvedja zasedba Sicilije La fameuse invasion des ours en Sicile

Premiera 7. decembra ob 15:00 na festivalu Animateka – sledi pogovor z režiserjem Lorenzom Mattottijem. Na projekciji 21. decembra ob 16:00 pa nas obišče dedek Mraz (prodaja od 29. 11.).

Film bo predvajan v francoščini s slovenskimi podnapisi in bo na izbranih projekcijah pospremljen s pripovedovanjem v slovenščini v živo.

od 9. decembra

Medtem ko vas ni bilo Sorry We Missed You

Pretresljiva drama Kena Loacha se z lucidnostjo in človečnostjo loti še enega perečega problema sodobne družbe: prekarnega dela in njegovega pogubnega vpliva na družinsko življenje.

od 9. decembra

Aeronavta The Aeronauts

Za člane Kluba Kinodvor na projekcijo 11. decembra ob 16. uri vstop prost.

Napeta, vizualno osupljiva, pravljično navdahnjena in po resnični dogodkih posneta pustolovščina spet združi Felicity Jones in Eddieja Redmayna (Teorija vsega) – tokrat v košari toplozračnega balona na tvegani poti k novim znanstvenim odkritjem.

od 9. decembra

iOtok iOtok

iOtok je celovečerni dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti.

10. decembra ob 17:00

Mladi Ahmed Le Jeune Ahmed

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Zgodba o trinajstletnem Ahmedu, razpetem med ideje o čistosti, ki mu jih vceplja lokalni imam, ter skušnjave življenja. Ali lahko ljubezen premaga fantov pravičniški srd?

od 14. decembra

Sune in Sune Sune vs. Sune

Družinska komedija na simpatičen in humoren način spregovori o temah, ki tarejo otroke v drugi triadi osnovne šole … in njihove starše!

Praznični Kinobalon

Decembrski družinski dogodki: praznične filmske projekcije, silvestrska predpremiera, obiskal pa nas bo tudi Dedek Mraz!

Vstopnice v prodaji od 29. novembra dalje.

15. decembra ob 19:00

Colette Colette

Za zamudnike

Biografska drama o radoživi francoski pisateljici, ki na pragu moderne dobe s svojim življenjem in delom ruši tabuje, izziva vladavino patriarhata in nazadnje pokoplje figuro pokorne žene.

17. decembra ob 17:00

Obtožujem! J'accuse

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Roman Polanski pripoveduje zgodbo o aferi Dreyfus, političnem škandalu, ki je na koncu 19. stoletja pretresel Francijo in svet. Film je prejel veliko nagrado žirije na Beneškem filmskem festivalu, nedavno pa smo si ga lahko ogledali na LIFFu.

od 19. decembra

Portret mladenke v ognju Portrait de la jeune fille en feu

Céline Sciamma (Pobalinka, Banda punc) v intimni, čutni zgodovinski romanci znova ujame trenutek osvobajanja ženske identitete – tokrat zaklenjene v zatohle patriarhalne kodekse 18. stoletja. Nagrada za najboljši scenarij v Cannesu.

od 28. decembra do 18. januarja

Živživalice Animanimals

Prvič v kino

Sedem prikupnih in zabavnih dogodivščin pisanih živalic za najmlajše.

29. decembra ob 19:00

Yesterday Yesterday

Za zamudnike

Jack Malik, nič kaj uspešni kantavtor iz malega mesteca ob angleški obali, med skrivnostnim izpadom elektrike doživi prometno nesrečo. Ko se prebudi, osupel spozna, da skupina The Beatles ni nikoli obstajala. Še včeraj so vsi poznali njihove pesmi, danes pa se jih spomni samo še Jack.