Danes je blagajna odprta od 17:45 do 21:30 (odpre se čez 11:07).

od 17. junija

Undine Undine

V Dvorani in na spletnem Kinodvoru

Christian Petzold (Phoenix, Tranzit) prinaša sodobno interpretacijo mita o skrivnostni vodni nimfi: urbano pravljico o ljubezni v odčaranem svetu. Igralka Paula Beer je za naslovno vlogo prejela srebrnega medveda na Berlinalu in nagrado Evropske filmske akademije.

18. junija ob 21:30

Obetavna mladenka Promising Young Woman

Na Kinodvorišču

Celovečerni prvenec Emerald Fennel zgodbo o travmatizirani ženski na maščevalnem pohodu zapakira v nepredvidljivo mešanico trilerja, satire in drame. Dobitnik oskarja za najboljši izvirni scenarij in bafte za najboljši britanski film.

20. junij ob 19:00

Dragi tovariši! Dorogi tovariši!

Za zamudnike

Vstopnice v prodaji od 11. junija.

od 24. junija

Kako postati dobra žena La bonne épouse

V Dvorani in na spletnem Kinodvoru

Živahna in barvita komedija, postavljena v šolo za gospodinje na predvečer seksualne revolucije, se z ironijo in razposajenim humorjem loteva tem ženske emancipacije in spolne enakopravnosti. Z Juliette Binoche v glavni vlogi.

27. junij ob 19:00

Gagarin Gagarine

Za zamudnike

Vstopnice v prodaji od 18. junija.

od 28. junija do 2. julija med 9. in 14. uro.

Skrivni filmski poklici

Kinobalonova počitniška delavnica

Na petdnevni delavnici igranega filma bomo odkrivali, kako nastane film – od ideje do premiere. Prijave za člane Kluba Kinobalon potekajo od 8. junija, za vse ostale pa od 14. junija.

od 1. julija

Mandibule Mandibules

Na Kinodvorišču in spletnem Kinodvoru.

Francoski ekstravagantnež Quentin Dupieux se po filmih o morilski avtomobilski gumi in ljubosumni semiš jakni vrača s sončno, lahkotno in zelo svojevrstno komedijo o dveh prijateljih in velikanski muhi, ki jo sam opisuje kot »nenavadnega križanca med E.T.-jem ter Butcem in butcem«.

4. julija ob 19:00

Kapitan Fantastični Captain Fantastic

Fokus: Viggo Mortensen / Za zamudnike

Vstopnice v prodaji od 25. junija.

9. julija ob 21:30, Kinodvorišče

Črno je beltza Black is Beltza

Poletna Animateka

Vstopnice v prodaji od 2. julija.

S podporo Veleposlaništva Kraljevine Španije.

11. julija ob 19:00

Čas deklištva Little Women

Za zamudnike

Vstopnice v prodaji od 2. julija.

od 14. do 16. oktobra

6. mednarodni filmski festival Kinotrip

Znani so datumi naslednjega festivala Kinotrip, novo ekipo Kinotripovega filmskega kluba pa bomo iskali v mesecu juniju. Več informacij – kmalu!

18. oktobra ob 19:00 - PRESTAVLJENO

Sibyl Sibyl

Za zamudnike

Sibyl, naveličana psihoterapevtka, se odloči posvetiti svoji prvi strasti: pisanju. Njena nova pacientka, obetavna igralka Margot, se izkaže za sila mikaven vir navdiha in mladenkina zgodba Sybil kmalu povsem prevzame. Medtem ko se vse bolj zapleta v igralkino burno življenje, na dan privrejo zakopani spomini in Sybil se mora soočiti s svojo preteklostjo.

21. oktobra ob 20:30 - PRESTAVLJENO

Harold in Maude Harold and Maude

Ko Harold, s smrtjo obsedeni mladenič iz bogate družine, sreča radoživo, ekscentrično osemdesetletnico Maude, se začne ena najbolj nenavadnih romanc v zgodovini filma … Eksistencialistična črna komedija v režiji hollywoodskega outsiderja Hala Ashbyja (Dobrodošli, Mr. Chance!) je v sedemdesetih letih zbujala ogorčenje, danes pa velja za kultno klasiko.

30. oktobra ob 21:00 - PRESTAVLJENO

Smrtne obljube Eastern Promises

Fokus: Viggo Mortensen

Film, v katerem Viggo Mortensen po Senci preteklosti ponovno združi moči z Davidom Cronenbergom, je igralcu prinesel prvo nominacijo za oskarja.

31. oktobra ob 17:00, 20:30 in 24:00 - PRESTAVLJENO

Izganjalec hudiča The Exorcist (Director’s Cut)

Film, ki ga je režiser William Friedkin (Francoska zveza) posnel po kontroverzni knjižni uspešnici Williama Petra Blattyja, ostaja eno najbolj šokantnih del v zgodovini filma in se še danes uvršča na vrh lestvic najbolj grozljivih filmov vseh časov. Dobitnik oskarja za najboljši prirejeni scenarij.

8. novembra ob 19:00 - PRESTAVLJENO

Senca preteklosti A History of Violence

Za zamudnike / Fokus: Viggo Mortensen

Viggo Mortensen je s svojo prvo vlogo v filmu kultnega kanadskega režiserja Davida Cronenberga zbudil pozornost kritikov, film pa je prejel dve nominaciji za oskarja: za najboljši prirejeni scenarij in najboljšega stranskega igralca (William Hurt).

od 23. novembra - PRESTAVLJENO

Sadeži pozabe Mila

Režiser, ki so ga kritiki ob beneški premieri razglasili za novi up grškega novega vala, prinaša komično, nadrealistično in čudno aktualno zgodbo o identiteti, spominu in izgubi, postavljeno v svet, ki ga je zajela skrivnostna pandemija. Zmagovalec zadnjega Liffa.

25. novembra ob 20:30 - PRESTAVLJENO

Morilci The Killers

Film noir v Kinodvoru

29. novembra ob 19:00 - PRESTAVLJENO

Osebna zgodovina Davida Copperfielda The Personal History of David Copperfield

Za zamudnike

Velikan britanske komedije Armando Iannucci (Stalinova smrt) pomete s pravili kostumske drame ter ustvari sodobno, živahno in nadvse zabavno priredbo Dickensovega avtobiografsko obarvanega romana, oplemeniteno z režiserjevim značilnim humorjem in pisano igralsko zasedbo.