Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 07:26, tel: 01 239 22 17 ).

12. julija ob 19:00

Jackie Jackie

Za zamudnike

Čilski režiser Pablo Larraín (Klub, Neruda) je z izjemno Natalie Portman v naslovni vlogi ustvaril pretresljiv, intimen in izviren film o enem najbolj prelomnih in tragičnih trenutkov ameriške zgodovine, v katerem atentat na Johna F. Kennedyja doživljamo skozi oči ikonične prve dame Jackie Kennedy. Tri nominacije za oskarja in nagrada za najboljši scenarij na Beneškem filmskem festivalu.

od 13. julija

Šivi Šavovi

Ana je prepričana, da je bil njen novorojenček, ki so ga pred osemnajstimi leti razglasili za mrtvega, v resnici ukraden in prodan za posvojitev. Nova sled ji vzbudi upanje, da ga bo končno našla, in poda se v neusmiljen boj s policijo, bolnišnično birokracijo in celo lastno družino, odločena, da bo naposled izvedela resnico.

od 16. julija do 8. avgusta, ob 21:30 na Ljubljanskem gradu

Film pod zvezdami

V soorganizaciji z Ljubljanskim gradom.

Letni kino na dvorišču Ljubljanskega gradu z izborom najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, premierami in predpremierami.

Zaradi spreminjanja pogojev za organizacijo prireditev bomo program Filma pod zvezdami objavili takoj, ko bo mogoče. Istočasno z objavo programa bomo začeli tudi s predprodajo vstopnic.

19. julija ob 19:00

Korporacija Korporacija

Za zamudnike

Kriminalno dramo, ki se napaja pri neo-noir trilerjih iz sedemdesetih let, je zrežiral Matej Nahtigal, režiser kritiško uspešnih Psov brezčasja, posnel pa jo je finski direktor fotografije Jani-Petteri Passi (Najsrečnejši dan Ollija Mäkija).

26. julija ob 19:00

Oroslan Oroslan

Za zamudnike

Film Matjaža Ivanišina (Karpopotnik, Playing Men) je svetovno premiero doživel v tekmovalni sekciji Cineasti del presente festivala v Locarnu.

2. avgusta ob 19:00

Carmine Street Guitars Carmine Street Guitars

Za zamudnike

Pet dni v življenju trgovine s kitarami v Greenwhich Villageu, kamor med drugim zahajajo Jim Jarmusch, Bob Dylan, Lou Reed in Patti Smith.

5. avgusta ob 13:00

Konje krast Ut og stjæle hester

Kino v plenicah. Za starše z dojenčki.

Vizualno razkošna, v mogočno norveško divjino postavljena ekranizacija istoimenske uspešnice norveškega pisatelja Pera Pettersona raziskuje teme krivde, odgovornosti in tistih na videz nepomembnih dogodkov, ki za vedno zaznamujejo naša življenja.

9. avgusta ob 19:00

Ne pozabi dihati Ne pozabi dihati

Za zamudnike

Film o dramah odraščanja in skrivnostih poletja.

od 11. do 13. avgusta, ob 21:00

Letni Kinodvor na Kongresnem trgu

Tri brezplačne projekcije filmskih klasik.

16. avgusta ob 19:00

Nevidno življenje Evridike A vida invisível de Eurídice Gusmao

Za zamudnike

Rio de Janeiro, piše se leto 1950. Sestri Eurídice in Guida živita s konservativnimi starši in sanjata o drugačnem življenju: Eurídice bi rada postala pianistka, Guida pa išče veliko ljubezen. Ko Guida zanosi, oče v navalu jeze med sestrama prekine vse stike. To je začetek dolge ločitve žensk, ki nikoli ne izgubita upanja, da se bosta spet našli.

23. avgusta ob 19:00

Požiganje Beoning

Za zamudnike

Skrivnostni, počasi tleč metafizični triler, posnet po kratki zgodbi Harukija Murakamija, je zgodba »o ugankah časa, v katerem živimo«. Velika kritiška uspešnica festivala v Cannesu.

30. avgusta ob 19:00

Zaton Napszállta

Za zamudnike

László Nemes nasledi z oskarjem nagrajeni prvenec Savlov sin z enigmatično zgodovinsko dramo o rojstvu 20. stoletja, a hkrati o civilizaciji na predvečer njenega zatona.

od 1. septembra

O neskončnosti Om det oändliga

Redno predvajanje bo v Slovenski kinoteki od 2. septembra pospremila celovita retrospektiva Fokus: Roy Andersson.

Švedski mojster Roy Andersson naniza neskončno, brezčasno zgodbo o absurdnosti in krhkosti našega obstoja. Film – hkrati oda in žalostinka – je refleksija o človeškem življenju v vsej njegovi lepoti in krutosti, veličastnosti in banalnosti.

od 20. marca - PRESTAVLJENO

Milost Roubaix, une lumière

V okviru Festivala frankofonskega filma. S podporo Francoskega inštituta v Sloveniji.

22. marca ob 11:00 - PRESTAVLJENO

Marianne & Leonard: Ljubezenske pesmi Marianne & Leonard - Words Of Love

Zajtrk pri Kinodvoru

Dokumentarec o zapletenem razmerju med Leonardom Cohenom in njegovo norveško muzo Marianne Ihlen, hkrati pa režiserjev osebni poklon dolgoletni prijateljici.

od 25. marca - PRESTAVLJENO

Bog obstaja, ime ji je Petrunija Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija

Film, posnet po dogodku, ki je pred leti vznemiril malo makedonsko skupnost, je univerzalna in nadvse aktualna zgodba o uporu proti patriarhalni družbi. Dobitnik nagrade LUX in nagrade Art kino mreže Slovenije.

od 28. marca do 18. aprila - PRESTAVLJENO

Cinemini

Prvič v kino

Različni igrivi programi kratkih filmov: od drobnih zgodbic iz časov naših babic in dedkov do zanimivih del sodobnih umetnikov.

7. septembra ob 20:30

Videti El Aaiún Videti El Aaiún

Otvoritev Festivala migrantskega filma