Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (odprto še 04:59, tel: 01 239 22 17).

25. avgust ob 19:00

Črna reka Fleuve noir

Za zamudnike

Zapiti detektiv prevzame primer izginulega najstnika. Ko za izginotje izve fantov učitelj, mu ponudi pomoč, a zdi se, da ga preiskava malce preveč zanima … Triler noir je zrežiral Érick Zonca, avtor arthouse uspešnice Življenje, kot ga sanjajo angeli, zmagovalca ljubljanskega LIFFa leta 1998.

od 26. do 29. avgusta 2019, ob 21:00

Letni Kinodvor na Kongresnem trgu

Štiri brezplačne projekcije filmskih klasik.

od 30. avgusta

112 Den skyldige

Eden najbolj nagrajevanih prvencev lanskega leta; minimalističen danski krimič, kjer ima policist v napeti tekmi s časom na voljo le eno orodje: telefon.

1. septembra ob 19:00

Jauja: Raj na zemlji Jauja

Za zamudnike

V ljubeč spomin Niki Bohinc in Alexisu Tiosecu.

3. septembra ob 17:00

Poletje Leto

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Film je navdihnilo življenje dveh ključnih predstavnikov ruskega rocka.

od 4. septembra

Bolečina in slava Dolor y gloria

Najnovejši film španskega mojstra Pedra Almodóvarja je duhovita, čutna in ganljiva avtobiografska oda filmski ustvarjalnosti, ki je Antoniu Banderasu prinesla nagrado za najboljšega igralca na letošnjem Cannesu.

od 4. septembra

Almodóvar: podoba in barva

Razstava plakatov in fotografij iz filmov Pedra Almodóvarja v Kinodvorovi Galeriji.

od 7. septembra

Moj dedi je padel z Marsa Moj dida je pao s Marsa

Na predpremieri filma 7. septembra ob 16. uri bo z nami tudi filmska ekipa. Filmu bo sledil pogovor z režiserjema Draženom Žarkovićem in Marino Andree Škop ter z drugimi člani filmske ekipe.

Neobičajna avantura deklice in robota, v kateri morata rešiti dekličino vesoljsko družino.

8. septembra ob 19:00

Najljubša The Favourite

Za zamudnike

Sočno opolzka, duhovito posodobljena verzija angleške kostumske drame pod taktirko grškega ekscentrika Yorgosa Lanthimosa, ki je Olivii Colman prinesla oskarja za najboljšo igralko.

10. septembra ob 17:00

Trije obrazi Se rokh

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Znano igralko Behnaz Jafari pretrese video obupanega dekleta s podeželja, ki ji družina ne dovoli študirati igre na teheranskem konservatoriju. Igralka se z režiserjem Jafarjem Panahijem odpravi na podeželski severozahod države, da bi razrešila skrivnost dekletovih težav.

od 11. septembra

Igor in Rosa Rosa

Premiera slovenskega filma

Celovečerni prvenec režiserke Katje Colja z Borisom Cavazzo in Lunetto Savino v glavnih vlogah je intimna drama o dolgoletni ljubezni, ki je postavljena na preizkušnjo. Je tudi zgodba o mejah in njihovem preseganju: o mejah med državami, ljudmi, generacijami, med dušo in telesom, med razumom in čustvi.

od 14. septembra

Jaz sem William Jeg er William

Kako pse sprehajamo in kaj vse lahko z njimi počnemo, bomo izvedeli na premieri filma, ki bo v soboto, 14. septembra. Ob 15. uri se bomo preizkusili v hitrostni igri pobiranja kakcev, po filmu pa boste lahko otroci peljali na nenavaden sprehod dva psa.

William je veder deček, ki najde svojo pot. Film z veliko mero vedrine, humorja in razumevanjem otroške perspektive. 

15. septembra ob 19:00

Ne bom več luzerka Ne bom več luzerka

Za zamudnike

Ko se devetindvajsetletna diplomantka umetnostne zgodovine brez denarja, dela in družbe znajde na kavču svojih staršev, ugotovi, da bo odrasti težje, kot je pričakovala.

od 19. septembra

Zaton Napszállta

László Nemes nasledi z oskarjem nagrajeni prvenec Savlov sin z enigmatično zgodovinsko dramo o rojstvu 20. stoletja, a hkrati o civilizaciji na predvečer njenega zatona.

septembra v izbranih terminih

Prekletstvo Valburge The Curse of Valburga

Tomaž Gorkič se po celovečernem prvencu Idila vrača s politično nekorektno črno komedijo, ki v duhu sočnih slasher klasik iz poznih sedemdesetih in osemdesetih let postreže tako s šokom, srhom in vedri krvi kot s humorjem in zabavo.

22. septembra ob 19:00

Visoka družba High Life

Za zamudnike

Claire Denis (Žarek v srcu) spremlja skupino zločincev, ki prestajajo zaporno kazen kot poskusni zajčki na vesoljski misiji zunaj našega osončja.

24. septembra ob 17:00

Obraz Twarz

Zgodnja ptica. Festival ob petih.

Za člane Kluba Kinodvor vstop prost.

od 25. septembra

Pavarotti Pavarotti

Presunljiv portret legendarnega tenorja in enega najbolj priljubljenih opernih pevcev vseh časov. V biografskem dokumentarcu Rona Howarda (The Beatles: Osem dni na teden) se ikonični nastopi, s katerimi se je Pavarotti zapisal v zgodovino, prepletajo z intimnimi pogovori in še nikoli videnimi posnetki.

samo 28. septembra in 5. oktobra ob 10:00

Objemi me Hug Me

V programu Prvič v kino.

Živahni animirani filmi za najmlajše, posneti po slikanici Objemi me, prosim.

29. septembra ob 19:00

Bojevnica Kona fer í stríð

Za zamudnike

Islandski režiser se po ekscentričnem prvencu Zgodbe o konjih in ljudeh vrača z Bojevnico, polno akcije, humorja in glasbe, ki jo sam opisuje kot »feel-good film o podnebnih spremembah«. Zmagovalec zadnjega LIFFa.

od 5. oktobra

Binti Binti

Premiera 5. oktobra ob 16. uri ob prisotnosti režiserke, Frederike Migom, in glavne igralke, Bebel Tshiani Baloji, na 25. Mednarodnem festivalu sodobnih umetnosti – Mesto žensk.

Vlogerka Binti in njen prijatelj Elias načrtujeta akcijo, s katero bosta rešila prihodnost.

6. oktobra ob 19:00

Zelena knjiga Green Book

Za zamudnike

V filmu, posnetem po resnični zgodbi, postane neotesani “vunbacitelj” italijanskega porekla voznik afroameriškega klasičnega pianista na turneji po ameriškem jugu šestdesetih let. Humorja polna Zelena knjiga, v kateri blestita Viggo Mortensen in Mahershala Ali, je očarala festivalska občinstva in osvojila oskarja za najboljši film!

od 12. oktobra

KOYAA in nagajivi predmeti 2 KOYAA in nagajivi predmeti 2

Premiera Zavarovalnice Triglav 12. oktobra ob 10. uri, z obiskom kuža Pazija!

Nove nenavadne dogodivščine visoko nad oblaki

13. oktobra ob 19:00

Mrtvi ne umirajo The Dead Don't Die

Za zamudnike

Ko ste že mislili, da ste videli vse, vam Jim Jarmusch posname mračno apokaliptično zombi komedijo, ki jo prežame z ekološkimi podtoni ter navdahne s svojo značilno mešanico melanholije in čudaškega humorja. Film, ki je odprl nedavni festival v Cannesu, od bombastične igralske zasedbe – ne manjkajo RZA, Iggy Pop in Tom Waits – poka po šivih in se trga po udih.

od 17. oktobra

Deževen dan v New Yorku A Rainy Day in New York

Projekcijo 17. oktobra ob 18. uri si člani Kluba Kinodvor lahko ogledajo brezplačno.

20. oktobra ob 19:00

Srečen kot Lazzaro Lazzaro felice

Za zamudnike

To je zgodba o srečanju med Lazzarom, mladim kmetom, ki je tako dobrega srca, da ga imajo ljudje za zaostalega, ter mladim plemičem Tancredijem, ki živi pod prekletstvom lastne domišljije.

od 26. oktobra

Kickbokserka Vechtmeisje

Film je prejemnik evropske nagrade mladega filmskega občinstva Evropske filmske akademije 2019. Nagrado za najboljši film so mu podelile žirije mladih od 12. do 14. leta starosti v 55 mestih v 34 evropskih državah.

27. oktobra ob 19:00

Kralj plaže The Beach Bum

Za zamudnike

»Moondog izgleda kot sveti norec, ki je odkril nektar življenja.« ZELO ZA – Marcel Štefančič, jr. (Mladina)