od 15. aprila do 12. maja

Sin Sin

Na spletnem Kinodvoru

Po premiernem predvajanju 15. aprila ob 19. uri se bo z režiserko Ines Tanović pogovarjal Goran Vojnović!

od 22. aprila do 19. maja

Padati Falling

Na spletnem Kinodvoru

Predvajanje filma na spletnem Kinodvoru spremljata dva paketa filmov z Viggom Mortensenom.

od 24. aprila do 1. maja

Prinčevo potovanje Le voyage du prince

Kinobalon na spletnem Kinodvoru

Fantastična pripoved o prijateljstvu med dvanajstletnim Tomom in princem iz oddaljene dežele, ki ob njunem odkrivanju raznolikih čudes izriše, kako pomembno je sobivanje s pisanim svetom, ki nas obdaja.

od 29. aprila do 27. maja

Gospodična Marx Miss Marx

Na spletnem Kinodvoru

Premiernemu predvajanju v četrtek, 29. aprila ob 19. uri, sledi pogovor z režiserko Susanno Nicchiarelli! Pogovor se bo začel ob 21. uri.

Predvajanje filma na spletnem Kinodvoru spremljajo trije paketi filmov: 1. maj, Solidarnost in Emancipacija.

od 29. aprila do 27. maja

Paket 1. maj

Na spletnem Kinodvoru

Ob predvajanju filma Gospodična Marx na voljo tudi: Medtem ko vas ni bilo, Tovarna nič, Stavka.

od 29. aprila do 27. maja

Paket Emancipacija

Na spletnem Kinodvoru

Ob predvajanju filma Gospodična Marx na voljo tudi: Sufražetke, Mary Shelley in Colette.

od 8. do 13. junija

Festival žanrskega filma Kurja Polt

V Kinodvoru in Slovenski kinoteki

od 15. do 17. oktobra - PRESTAVLJENO

5. mednarodni filmski festival Kinotrip

Kinotrip

Preostala sta nam še dva festivalska dneva! Za več o nadaljnji poti Kinotripove filmske jadrnice spremljajte Kinotripovo spletno stran in družbena omrežja.

18. oktobra ob 19:00 - PRESTAVLJENO

Sibyl Sibyl

Za zamudnike

Sibyl, naveličana psihoterapevtka, se odloči posvetiti svoji prvi strasti: pisanju. Njena nova pacientka, obetavna igralka Margot, se izkaže za sila mikaven vir navdiha in mladenkina zgodba Sybil kmalu povsem prevzame. Medtem ko se vse bolj zapleta v igralkino burno življenje, na dan privrejo zakopani spomini in Sybil se mora soočiti s svojo preteklostjo.

od 19. oktobra - PRESTAVLJENO

Kako postati dobra žena La bonne épouse

Živahna in barvita komedija, postavljena v šolo za gospodinje na predvečer seksualne revolucije, se z ironijo in razposajenim humorjem loteva tem ženske emancipacije in spolne enakopravnosti. Z Juliette Binoche v glavni vlogi.

21. oktobra ob 20:30 - PRESTAVLJENO

Harold in Maude Harold and Maude

Ko Harold, s smrtjo obsedeni mladenič iz bogate družine, sreča radoživo, ekscentrično osemdesetletnico Maude, se začne ena najbolj nenavadnih romanc v zgodovini filma … Eksistencialistična črna komedija v režiji hollywoodskega outsiderja Hala Ashbyja (Dobrodošli, Mr. Chance!) je v sedemdesetih letih zbujala ogorčenje, danes pa velja za kultno klasiko.

od 22. oktobra - PRESTAVLJENO

Fotograf Photograph

Film Ritesha Batre (Okus po ljubezni) je nežna, nostalgična in humorja polna romanca o dveh osamljenih dušah, ki se srečata na kaotičnih ulicah Mumbaja.

24. oktobra ob 15:15 - PRESTAVLJENO

Anbessa Anbessa

Kinobalon na 23. Pripovedovalskem festivalu

Izviren dokumentarni film, posnet po načelu pripovedništva, z izjemno bližino prikaže življenje med modernizacijo in posebno, čarobno perspektivo, ki postavi na kocko mit o napredku družbe.

30. oktobra ob 21:00 - PRESTAVLJENO

Smrtne obljube Eastern Promises

Fokus: Viggo Mortensen

Film, v katerem Viggo Mortensen po Senci preteklosti ponovno združi moči z Davidom Cronenbergom, je igralcu prinesel prvo nominacijo za oskarja.

31. oktobra ob 17:00, 20:30 in 24:00 - PRESTAVLJENO

Izganjalec hudiča The Exorcist (Director’s Cut)

Film, ki ga je režiser William Friedkin (Francoska zveza) posnel po kontroverzni knjižni uspešnici Williama Petra Blattyja, ostaja eno najbolj šokantnih del v zgodovini filma in se še danes uvršča na vrh lestvic najbolj grozljivih filmov vseh časov. Dobitnik oskarja za najboljši prirejeni scenarij.

1. novembra ob 19:00 - PRESTAVLJENO

Čas deklištva Little Women

Za zamudnike

Igralka in režiserka Greta Gerwig se po filmu Lady Bird vrača s svežo, sodobno in zelo osebno priredbo priljubljene zgodbe o štirih sestrah, odločenih živeti po lastnih pravilih.

4. novembra ob 13:00 - PRESTAVLJENO

Kako postati dobra žena La bonne épouse

Kino v plenicah. Za starše z dojenčki.

Živahna in barvita komedija, postavljena v šolo za gospodinje na predvečer seksualne revolucije, se z ironijo in razposajenim humorjem loteva tem ženske emancipacije in spolne enakopravnosti. Z Juliette Binoche v glavni vlogi.

8. novembra ob 19:00 - PRESTAVLJENO

Senca preteklosti A History of Violence

Za zamudnike / Fokus: Viggo Mortensen

Viggo Mortensen je s svojo prvo vlogo v filmu kultnega kanadskega režiserja Davida Cronenberga zbudil pozornost kritikov, film pa je prejel dve nominaciji za oskarja: za najboljši prirejeni scenarij in najboljšega stranskega igralca (William Hurt).

od 23. novembra - PRESTAVLJENO

Sadeži pozabe Mila

Režiser, ki so ga kritiki ob beneški premieri razglasili za novi up grškega novega vala, prinaša komično, nadrealistično in čudno aktualno zgodbo o identiteti, spominu in izgubi, postavljeno v svet, ki ga je zajela skrivnostna pandemija.

25. novembra ob 20:30 - PRESTAVLJENO

Morilci The Killers

Film noir v Kinodvoru

od 26. novembra - PRESTAVLJENO

Nažgani Druk

Mads Mikkelsen in Thomas Vinterberg po Lovu ponovno združita moči, tokrat v zgodbi o štirih prijateljih, ki se lotijo nenavadnega eksperimenta, da bi ugotovili, ali lahko z malce alkohola postanejo srečnejši ljudje in boljši učitelji.

29. novembra ob 19:00 - PRESTAVLJENO

Osebna zgodovina Davida Copperfielda The Personal History of David Copperfield

Za zamudnike

Velikan britanske komedije Armando Iannucci (Stalinova smrt) pomete s pravili kostumske drame ter ustvari sodobno, živahno in nadvse zabavno priredbo Dickensovega avtobiografsko obarvanega romana, oplemeniteno z režiserjevim značilnim humorjem in pisano igralsko zasedbo.