Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 02:12, tel: 01 239 22 17).

od 18. julija

Utøya, 22. julija Utøya 22. juli

Za člane Kluba Kinodvor vstop prost

Srhljivo realistična, v realnem času posneta rekonstrukcija terorističnega napada, ki je zahteval devetinšestdeset mladih življenj, je sprožila burne razprave med kritiki in občinstvom. S filmom, ki dogajanje prikaže iz perspektive najstnikov, je režiser hotel »zgodbo vrniti žrtvam«.

21. julija ob 19:00

Prvi človek First Man

Za zamudnike

Intimni portret Neila Armstronga na eni najnevarnejših misij v zgodovini človeštva. Film z Ryanom Goslingom v naslovni vlogi je zrežiral Damien Chazelle (Dežela la la). Otvoritveni film beneškega filmskega festivala.

28. julija ob 19:00

Lepi fant Beautiful Boy

Za zamudnike

Trpka, a ljubezni in upanja polna drama o ljubeči družini in njenem dolgoletnem boju s sinovo odvisnostjo, posneta po dveh knjigah: spominih očeta in spominih sina.

od 1. do 7. avgusta

Mrtvi ne umirajo The Dead Don't Die

Posebna projekcija 19. julija na Filmu pod zvezdami.

Ko ste že mislili, da ste videli vse, vam Jim Jarmusch posname mračno apokaliptično zombi komedijo, ki jo prežame z ekološkimi podtoni ter navdahne s svojo značilno mešanico melanholije in čudaškega humorja. Film, ki je odprl nedavni festival v Cannesu, od bombastične igralske zasedbe – ne manjkajo RZA, Iggy Pop in Tom Waits – poka po šivih in se trga po udih.

4. avgusta 2019

Mi Us

Za zamudnike

Družina počitnikuje v svoji hiški na plaži, a ko se spusti noč, se pred vrati pojavijo nepovabljeni gostje … Jordan Peele se po izjemno uspešnem prvencu Zbeži! vrača s srh vzbujajočo zgodbo o tem, da »smo sami sebi najhujši sovražniki«.

od 8. avgusta

Zvesti moški L'Homme fidèle

Projekcijo 8. avgusta si člani Kluba Kinodvor lahko ogledajo brezplačno.

Drugi celovečerec igralca Louisa Garrela je sodobna komedija nravi, ki v spomin prikliče dela njegovega očeta, večnega novovalovca Philippa Garrela. Romantična dramedija s ščepcem suspenza, ki jo je režiser napisal skupaj z legendarnim scenaristom Jean-Claudom Carrièrom, je prejela nagrado za najboljši scenarij v San Sebastiánu.

11. avgusta ob 19:00

Oni Loro

Za zamudnike

V zgodbi, postavljeni v kuloarje oblasti, si Paolo Sorrentino (Neskončna lepota, Mladost) zamišlja medijskega magnata, milijonarja in premierja Silvia Berlusconija. Film o kontroverznem politiku je po režiserjevih besedah »fiktivna zgodba v kostumih, ki pripoveduje o verjetnih in izmišljenih dogodkih v Italiji med letoma 2006 in 2010«.

od 15. do 21. avgusta

Bilo je nekoč … v Hollywoodu Once Upon a Time … in Hollywood

Najnovejši film Quentina Tarantina je poklon zadnjim trenutkom hollywoodske zlate dobe in režiserjevo najbolj osebno delo doslej. Eden najtežje pričakovanih filmov nedavnega festivala v Cannesu.

18. avgusta ob 19:00

Čista zloba Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Za zamudnike

Mati samohranilka Liz najde moškega svojih sanj, a njuna družinska idila se obrne na glavo, ko mladeniča aretirajo. Zgodba o dvojnem življenju Teda Bundyja, enega najbolj razvpitih serijskih morilcev vseh časov, prikazana skozi oči ženske, ki ga je ljubila.

od 22. avgusta

Beli vran The White Crow

Predpremiera 30. julija na Filmu pod zvezdami.

Biografska drama o ključnem trenutku v življenju mladega Rudolfa Nurejeva, ki jo britanski igralec Ralph Fiennes zrežira kot preplet globokega poklona velikemu baletniku in napetega trilerja iz obdobja hladne vojne.

od 24. avgusta

100 kilogramov do zvezd 100 kilos d'étoiles

Sočuten film, ki odraščajoče opogumi za pobeg pred družbenimi normami, da lahko sledijo svojim sanjam, vse tja do občutka breztežnosti.

25. avgust ob 19:00

Črna reka Fleuve noir

Za zamudnike

Zapiti detektiv prevzame primer izginulega najstnika. Ko za izginotje izve fantov učitelj, mu ponudi pomoč, a zdi se, da ga preiskava malce preveč zanima … Triler noir je zrežiral Érick Zonca, avtor arthouse uspešnice Življenje, kot ga sanjajo angeli, zmagovalca ljubljanskega LIFFa leta 1998.

od 26. do 29. avgusta 2019, ob 21:00

Letni Kinodvor na Kongresnem trgu

Štiri brezplačne projekcije filmskih klasik.

od 30. avgusta

112 Den skyldige

Eden najbolj nagrajevanih prvencev lanskega leta; minimalističen danski krimič, kjer ima policist v napeti tekmi s časom na voljo le eno orodje: telefon.

od 4. septembra

Bolečina in slava Dolor y gloria

Salvador Mallo (Antonio Banderas), sloviti režiser v jeseni življenja, se vrača k poglavjem svoje preteklosti. Od otroštva v Valencii do prve ljubezni v Madridu 80. let in odkritja filma.
 

22. septembra ob 19:00

Visoka družba High Life

Za zamudnike

Claire Denis (Žarek v srcu) spremlja skupino zločincev, ki prestajajo zaporno kazen kot poskusni zajčki na vesoljski misiji zunaj našega osončja.

6. oktobra ob 19:00

Zelena knjiga Green Book

Za zamudnike

V filmu, posnetem po resnični zgodbi, postane neotesani “vunbacitelj” italijanskega porekla voznik afroameriškega klasičnega pianista na turneji po ameriškem jugu šestdesetih let. Humorja polna Zelena knjiga, v kateri blestita Viggo Mortensen in Mahershala Ali, je očarala festivalska občinstva in osvojila oskarja za najboljši film!