Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odpre se čez 04:31).

1. oktobra ob 20:30

Delphine in Carole, uporni muzi Delphine et Carole, insoumuses

Festival Mesto žensk. Projekciji sledi pogovor z režiserko preko Skypa.

Soorganizacija: Mesto žensk, Kinodvor. Podpora: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za javno upravo, Francoski inštitut v Sloveniji. V okviru evropskega projekta Women on Women, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

od 3. oktobra

Salon pri Romy Kapsalon Romy

Kinobalonova projekcija na Mestu žensk, sobota 3. oktobra ob 17:00

Odkritosrčna zgodba o deklici Romy in njeni babici, ki ju neločljivo združi babičina demenca, prinaša otroški pogled na starost in bolezen, ob tem pa nas nežno spomni, zakaj je povezanost med generacijami neprecenljiva.

4. oktobra ob 19:00

Konje krast Ut og stjæle hester

Za zamudnike

Vizualno razkošna, v mogočno norveško divjino postavljena ekranizacija istoimenske uspešnice norveškega pisatelja Pera Pettersona raziskuje teme krivde, odgovornosti in tistih na videz nepomembnih dogodkov, ki za vedno zaznamujejo naša življenja.

5. oktobra ob 20:00

Zgodba o Calamity Jane in Delphine Seyrig Calamity Jane & Delphine Seyrig: A Story

Festival Mesto žensk. Projekciji sledi pogovor z režiserko preko Zooma.

Soorganizacija: Mesto žensk, Kinodvor. V sodelovanju s Centre audiovisuel Simone de Beauvoir. Podpora: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za javno upravo, Francoski inštitut v Sloveniji. V okviru evropskega projekta Women on Women, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

od 8. oktobra

Padati Falling

Premierni projekciji 8. oktobra bo sledil pogovor z Viggom Mortensenom preko Skypa.

Režijski prvenec igralca Vigga Mortensena je intimna drama o zapletenem razmerju med sinom in starajočim se očetom; zgodba o izgubi, spominih in odpuščanju.

11. oktobra ob 19:00

Cesta The Road

Za zamudnike / Fokus: Viggo Mortensen

Srhljivo lepa postapokaliptična distopija, ob kateri se vse ostale vizije konca sveta zazdijo kot Disneyjeve risanke; obenem tudi pretresljiva zgodba o starševski ljubezni in meditacija o smislu obstoja.

od 11. oktobra do 8. novembra

Fokus: Viggo Mortensen

Ob premieri režijskega prvenca Vigga Mortensena bomo od 11. oktobra do 8. novembra prikazali šest filmov, v katerih je igral, in mu posvetili razstavo fotografij.

13. oktobra ob 21:00

Zelena knjiga Green Book

Fokus: Viggo Mortensen

V filmu, posnetem po resnični zgodbi, postane neotesani “vunbacitelj” italijanskega porekla voznik afroameriškega klasičnega pianista na turneji po ameriškem jugu šestdesetih let. Humorja polna Zelena knjiga, v kateri blestita Viggo Mortensen in Mahershala Ali, je očarala festivalska občinstva in osvojila oskarja za najboljši film!

od 15. do 17. oktobra

5. mednarodni filmski festival Kinotrip

Znan je program festivala! Trije pestri filmski dnevi ponujajo pet celovečercev, program krakih filmov in utrinke spremljevalnega dogajanja. Vstopnice že v prodaji.

od 17. oktobra do 7. novembra

Tako zraste ... Tako zraste ...

Prvič v kino

Rije, leže, čofota, skače, plava, frfota, pleza, leta in skaklja z majhnega v velikega! Nova serija šestih kratkih animiranih filmov, v kateri iz majhnega v velikega zrastejo metulj, žaba, polž, petelin, netopir in riba.

18. oktobra ob 19:00

Sibyl Sibyl

Za zamudnike

Sibyl, naveličana psihoterapevtka, se odloči posvetiti svoji prvi strasti: pisanju. Njena nova pacientka, obetavna igralka Margot, se izkaže za sila mikaven vir navdiha in mladenkina zgodba Sybil kmalu povsem prevzame. Medtem ko se vse bolj zapleta v igralkino burno življenje, na dan privrejo zakopani spomini in Sybil se mora soočiti s svojo preteklostjo.

19. oktobra ob 17:30

Kapitan Fantastični Captain Fantastic

Fokus: Viggo Mortensen

Hkrati humorna in pretresljiva, zlasti pa ganljiva drama o nekonvencionalni družini, ki mora zapustiti svoj dom sredi ameriške divjine, da bi zaživela v svetu, v katerega ne verjame. Nagrada za najboljšo režijo v sklopu Posebni pogled letošnjega Cannesa, kjer je film požel stoječe ovacije.

od 19. oktobra

Kako postati dobra žena La bonne épouse

Živahna in barvita komedija, postavljena v šolo za gospodinje na predvečer seksualne revolucije, se z ironijo in razposajenim humorjem loteva tem ženske emancipacije in spolne enakopravnosti. Z Juliette Binoche v glavni vlogi.

21. oktobra ob 20:30

Harold in Maude Harold and Maude

Ko Harold, s smrtjo obsedeni mladenič iz bogate družine, sreča radoživo, ekscentrično osemdesetletnico Maude, se začne ena najbolj nenavadnih romanc v zgodovini filma … Eksistencialistična črna komedija v režiji hollywoodskega outsiderja Hala Ashbyja (Dobrodošli, Mr. Chance!) je v sedemdesetih letih zbujala ogorčenje, danes pa velja za kultno klasiko.

od 22. oktobra

Fotograf Photograph

Film Ritesha Batre (Okus po ljubezni) je nežna, nostalgična in humorja polna romanca o dveh osamljenih dušah, ki se srečata na kaotičnih ulicah Mumbaja.

24. oktobra popoldan (ura bo objavljena kmalu)

Anbessa Anbessa

Kinobalon na 23. Pripovedovalskem festivalu

Izviren dokumentarni film, posnet po načelu pripovedništva, z izjemno bližino prikaže življenje med modernizacijo in posebno, čarobno perspektivo, ki postavi na kocko mit o napredku družbe.

25. oktobra ob 19:00

Daleč od ljudi Loin des hommes

Za zamudnike / Fokus: Viggo Mortensen

Intimna zgodba o osebni odgovornosti in prijateljstvu, ki se odvije pred ozadjem veličastne severnoafriške gorske pokrajine. Film, prirejen po kratki zgodbi Alberta Camusa Gost, se ponaša z igralskim nastopom Vigga Mortensena ter izvirno glasbo Nicka Cava in Warrena Ellisa.