Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odprto še 01:18, tel: 01 239 22 17).

od 12. avgusta

Annette Annette

Vstopnice v prodaji od 6. avgusta.

Enfant terrible francoskega filma Leos Carax se devet let po Holy Motors vrača s svojim prvim celovečercem v angleškem jeziku, težko pričakovanim muzikalom z Adamom Driverjem in Marion Cotillard v glavnih vlogah. Film je odprl letošnji festival v Cannesu in prejel tamkajšnjo nagrado za najboljšo režijo.

od 19. avgusta

Iskalci tartufov The Truffle Hunters

Vstopnice v prodaji od 13. avgusta.

Topla, poetična in pogosto humorna oda izginjajočemu načinu življenja; zgodba o strasti, nežni vezi med človekom in živaljo ter življenju, polnem preprostih užitkov.

22. avgusta ob 19:00

Nažgani Druk

Za zamudnike

Vstopnice v prodaji od 13. avgusta.

od 23. do 27. avgusta med 9. in 14. uro

Kinobalonova počitniška delavnica: Animirajmo!

Prijave na delavnico sprejemamo pri blagajni Kinodvora od 19. julija, za člane Kluba Kinobalon, ki imajo prednost pri prijavi, pa od 12. julija.

Šilček, radirka, flomaster in svinčnik pa barvni kolaž so nadvse uporabni predmeti pri ustvarjanju animiranega filma. Pa ne samo kot orodje ustvarjanja, ti lahko postanejo tudi pravi filmski junaki.

od 27. avgusta

Krt El Agente Topo

Vstopnice v prodaji od 20. avgusta.

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

31. avgusta ob 21:30, Kinodvorišče

Osamljena žena Charulata

Ob stoletnici rojstva Satyajita Raya!

Brezplačne vstopnice na voljo od 27. avgusta.

 

od 14. do 16. oktobra

6. mednarodni filmski festival Kinotrip

Znani so datumi naslednjega festivala Kinotrip, novo ekipo Kinotripovega filmskega kluba pa bomo iskali v mesecu juniju. Več informacij – kmalu!

od 20. oktobra

Sadeži pozabe Mila

Na premieri bo z nami bo režiser Christos Nikou! Vstopnice v prodaji od 15. oktobra.

Režiser, ki so ga kritiki ob beneški premieri razglasili za novi up grškega novega vala, prinaša komično, nadrealistično in čudno aktualno zgodbo o identiteti, spominu in izgubi, postavljeno v svet, ki ga je zajela skrivnostna pandemija. Zmagovalec zadnjega Liffa.

21. oktobra 2020 ob 20:30 - PRESTAVLJENO

Harold in Maude Harold and Maude

Ko Harold, s smrtjo obsedeni mladenič iz bogate družine, sreča radoživo, ekscentrično osemdesetletnico Maude, se začne ena najbolj nenavadnih romanc v zgodovini filma … Eksistencialistična črna komedija v režiji hollywoodskega outsiderja Hala Ashbyja (Dobrodošli, Mr. Chance!) je v sedemdesetih letih zbujala ogorčenje, danes pa velja za kultno klasiko.

30. oktobra 2020 ob 21:00 - PRESTAVLJENO

Smrtne obljube Eastern Promises

Fokus: Viggo Mortensen

Film, v katerem Viggo Mortensen po Senci preteklosti ponovno združi moči z Davidom Cronenbergom, je igralcu prinesel prvo nominacijo za oskarja.

31. oktobra 2020 ob 17:00, 20:30 in 24:00 - PRESTAVLJENO

Izganjalec hudiča The Exorcist (Director’s Cut)

Film, ki ga je režiser William Friedkin (Francoska zveza) posnel po kontroverzni knjižni uspešnici Williama Petra Blattyja, ostaja eno najbolj šokantnih del v zgodovini filma in se še danes uvršča na vrh lestvic najbolj grozljivih filmov vseh časov. Dobitnik oskarja za najboljši prirejeni scenarij.

8. novembra 2020 ob 19:00 - PRESTAVLJENO

Senca preteklosti A History of Violence

Za zamudnike / Fokus: Viggo Mortensen

Viggo Mortensen je s svojo prvo vlogo v filmu kultnega kanadskega režiserja Davida Cronenberga zbudil pozornost kritikov, film pa je prejel dve nominaciji za oskarja: za najboljši prirejeni scenarij in najboljšega stranskega igralca (William Hurt).

25. novembra 2020 ob 20:30 - PRESTAVLJENO

Morilci The Killers

Film noir v Kinodvoru