Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Osrednji junak Kathapurushan

Adoor Gopalakrishnan / Indija, Japonska / 1996 / 107 min / malajalščina

Poetičen in političen film, naperjen proti zgodovinskemu položaju Južne Indije, sledi življenju majhnega buržujskega otroka z dežele, ki odraste v radikalnega levičarja.

Kunjunni je bil rojen v fevdalni družini. Starši se ločijo in ga tako prikrajšajo za starševsko skrb in ljubezen. Vzgaja ga babica, spoštovana poslovodkinja, ljubezen pa namesto od staršev prejema še od prijateljice Meenakshi, služkinjine hčere. Med študijem sledi stricu Vasu, gandijevcu in pozneje marksistu, ter postane privrženec levičarske ideologije. Verjame, da komunizem ponuja rešitve za vse družbene probleme in neenakosti. Pridruži se skrajni maoistični skupini, v kateri prevzame vlogo intelektualnega vodje. Med napadom na policijsko postajo ga aretirajo, a ga sčasoma izpustijo. Osamljen, razočaran, toda še ne zagrenjen, ampak bolj zrel in izkušen, se odloči poiskati Meenakshi, prijateljico iz otroštva.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

nedelja, 10. 12. 2023 / 13:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«