Danes je blagajna odprta od 13:50 do 21:00 (odprto še 29 minut, tel: 01 239 22 17).
Ogledi filmov za pedagoške kolektive

Ogledi filmov za pedagoške kolektive

Pripravili smo izbor filmov, ki se dotikajo posameznih tem pedagoškega dela z otroki in mladimi.

Za šolske kolektive smo pripravili nabor filmov, ki se dotikajo pedagoškega dela z otroki in mladimi. Filmi so namenjeni zaključenim skupinam (v kinu minimalno 40 udeležencev) in so na voljo vse šolsko leto v dopoldanskem času. Cena vstopnic velja po šolskem ceniku, ki ga najdete tukaj. Za rezervacije in več informacij pišite na: solski@kinodvor.org.

V primeru manjšega števila udeležencev in ogleda v popoldanskem času pa si film lahko ogledate v sklopu Kina na zahtevo. Več informacij in cenik najdete na povezavi Kino na zahtevo.

Ob posameznih filmih so že na voljo posnetki pogovora s strokovnjaki (povezava).

Priporočamo:

Zanimive dileme odraščanja ali pedagoškega dela izpostavljajo tudi filmi.

Salon pri Romy (Mischa Kamp, 2019, pogovor), Bojevnica (Benedikt Erlingsson, 2018, pogovor)  Posledice (Darko Štante, 2018), Lepi fant (Fleix van Groeningen, 2018, pogovor), Binti (Frederike Migom, 2019), Družina (Rok Biček, 2017, pogovor), Jaz sem William (Jonas Elmer, 2017), Ne puščaj sledov (Debra Granik, 2018), 100 kilogramov do zvezd (Marie-Sophie Chambon, 2018), idr.

Več o Kinodvorovem šolskem programu.

 

sreda, 26. 08. 2020

Kino na zahtevo

Želite organizirati družinski ogled filma? Načrtujete otroško rojstnodnevno zabavo? Ste zamudili film na našem rednem sporedu? Vas skrbi gneča na kulturnih prireditvah? V Kinodvoru vam ponujamo priložnost, da rezervirate zasebno projekcijo v Mali dvorani za zaključeno skupino do deset oseb.

Lunana: jak v razredu Lunana: A Yak in the Classroom

Pawo Choyning Dorji

Zgodba, posneta v najodročnejši šoli na svetu, nas uči, da bomo srečo morda našli tam, kjer jo najmanj pričakujemo. Film je osvojil številne nagrade občinstva in se kot prvi butanski celovečerec uvrstil med nominirance za oskarja.

Gospod Bachmann in njegov razred Herr Bachmann und seine Klasse

Maria Speth

Intimen dokumentarec o močni vezi med nekonvencionalnim osnovnošolskim učiteljem in njegovimi najstniškimi učenci. Zabaven, ganljiv in navdihujoč poklon umetnosti poučevanja in učenja. Dobitnik srebrnega medveda in nagrade občinstva na Berlinalu.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.

Posebni Hors normes

Olivier Nakache, Éric Toledano

Bruno in Malik že dvajset let skrbita za avtistične otroke in težavne mladostnike ter pri tem ohranjati človečnost, toplino in humor. 

Razbijalka sistema Systemsprenger

Nora Fingscheidt

Zgodba o neukrotljivi deklici, ki ne najde svojega mesta v družbi. Film, ki tako kot njegova junakinja prekipeva od čustev in energije, je režiserki prinesel srebrnega medveda na lanskem Berlinalu in postal nepričakovana arthouse uspešnica v Nemčiji.

Bučko Ma vie de Courgette

Claude Barras

Lutkovni animirani film o zaupanju, pripadnosti in iskanju družine. Nagrajenec evropske filmske akademije za najboljši celovečerni animirani film ter nominiranec za oskarja in zlati globus za najboljši animirani film.

Navihani Bram Brammetje Baas

Anna van der Heide

Očarljiva zgodba o simpatičnem dečku iz šolskih klopi, za vse novopečene šolarje in njihove starše!

Abeceda Alphabet

Erwin Wagenhofer

Analiza in obsodba tekmovalno naravnanega sodobnega izobraževalnega sistema ter poziv k izobraževanju, ki bi temeljilo na človeški domišljiji in ustvarjalnosti.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.