Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 06:47).

Lunana: jak v razredu Lunana: A Yak in the Classroom

Pawo Choyning Dorji / 2019 / 109 min

Očarljiva pokrajina v Butanu, nad znanjem navdušeni učenci (»Vsakega učitelja je treba spoštovati, kajti oni se dotikajo prihodnosti«) in nenavadne dileme začetniškega učitelja.

režija Pawo Choyning Dorji

distribucija Demiurg

IMDb

Mlademu učitelju Ugyenu pedagoški poklic ne diši preveč, raje bi bil pevec. Zdaj pa ga vlada pošilja na delo v Lunano. To ni le najbolj odročna šola v Butanu, ampak verjetno na vsem svetu. A kaj ko indeks bruto nacionalne sreče zahteva, da država vsakemu otroku zagotovi izobrazbo. Ugyenu ne preostane drugega, kot da se spopade z izzivom.

Ogledi filmov za pedagoške kolektive

Pripravili smo izbor filmov, ki se dotikajo posameznih tem pedagoškega dela z otroki in mladimi. Na voljo za ogled v kinu ali prek spleta.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 09. 12. 2022 / 15:30 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

petek, 09. 12. 2022 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Obe strani rezila Avec amour et acharnement

Claire Denis

petek, 09. 12. 2022 / 18:30 / Dvorana

Claire Denis po filmu Žarek v srcu ponovno združi moči z Juliette Binoche v zgodbi o ženski srednjih let, ki se nepričakovano znajde v vrtincu nebrzdanih strasti. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.