Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:30 (odpre se čez 07:53).

sreda, 13. 03. 2024

Novi program kratkih animiranih filmov za dijakinje in dijake

Animateka predstavlja novi paket, v katerem so zbrani filmi ženskih avtoric, ki poleg estetske drznosti kličejo tudi k pogovoru z mladimi. Filme spremljajo pedagoško gradivo in delavnice za dijakinje in dijake.

ponedeljek, 11. 03. 2024

Zgodovina na filmu: vabilo za pedagoge

Za pedagoge, ki bi želeli teme druge svetovne vojne, rasnih ideologij idr. vključiti v pouk zgodovine ali drugih predmetov, omogočamo brezplačen ogled filma v Kinodvoru. Potrebna prijava, število mest je omejeno.

ponedeljek, 11. 03. 2024

Nova pedagoška gradiva

Oglejte si nova pedagoška gradiva za filme v Kinodvorovem šolskem programu. V pomoč so vam pri pripravi in dejavnostih po ogledu filmov z učenci in dijaki.

četrtek, 15. 02. 2024

Priporočeni DVDji za šolske knjižnice

Za šolske knjižnice smo posodobili seznam filmov, ki so na voljo na DVDjih v Kinodvorovi knjigarnici in jih priporočamo za različne skupine otrok in mladih.

petek, 02. 02. 2024

Za pedagoško dušo - priporočilo

Vabljeni v kino – toplo priporočamo ogled filma Bartonova akademija. Alexander Payne (Stranpoti) se z obilo človeške topline in humorja poglobi v nemalo zapleten odnos med učečim in učenci, profesorjem in njegovimi dijaki. Od 7. februarja v Kinodvoru, ne zamudite.

petek, 19. 01. 2024

Priporočamo v branje: Odstiranje pogleda Mirjane Borčić

Ob stoletnici kina na Kolodvorski in petnajstletnici Javnega zavoda Kinodvor je knjiga filmske pedagoginje Mirjane Borčić na voljo za nakup po polovični ceni (7,5 €).

Ogledi filmov za pedagoške kolektive

Pripravili smo izbor filmov, ki se dotikajo posameznih tem pedagoškega dela z otroki in mladimi.

Program Kinobalon – MOL generacije 2024

Vabljeni k prijavam v brezplačni filmsko-vzgojni program za vrtce in šole v Ljubljani. Program zajema predšolske otroke, učence 3. in 8. razredov ter učence Filmske vzgoje. – Prijava v čakalno listo.

torek, 07. 11. 2023

Knjižica Animirani film

Vabljeni k listanju knjižice za otroke, v kateri spoznavamo animirani film, Knjižica je izšla v Zbirki Kinobalon, otroci pa jo prejmejo ob obisku Kinodvora.

Delavnica Zvočni kino

Kaj če zvoki, šumi in hrup ne bi bili nadležni spremljevalci pouka, ampak ustvarjalna podlaga za filmsko zvočno delavnico?