Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odpre se čez 06:58).
Strokovno srečanje ob filmu Pošast

Strokovno srečanje ob filmu Pošast

Na strokovnem srečanju ob filmu Pošast smo se pogovarjali o vzpostavljanju simetrične komunikacije med akterji šolskega življenja v konfliktnih situacijah, ki so v šoli neizbežne.

Na strokovnem srečanju 15. aprila 2024 v Kinodvoru smo si ogledali film Pošast (Hirokazu Koreeda, Japonska, 2023), ki je izvrstno prikaže šolsko realnost s perspektiv starša, učitelja, vodstva šole in učenca. Ob razumevanju realnosti z več perspektiv se kot ključno zastavi vprašanje vzpostavitve simetrične komunikacije med vsemi akterji šolskega življenja, ki edina lahko privede do razumevanja konfliktne situacije. Ob predpostavki seveda, da je za vztrajanje v taki komunikaciji kot nujnem pogoju za razreševanje medosebnih konfliktov prvi odgovoren učitelj.

Pogovor s pedadogi in strokovnimi delavci vrtcev, osnovnih in srednjih šol sta vodila prof. dr. Robi Kroflič in zaslužni prof. dr. Zdenko Medveš. Vabljeni k ogledu posnetka pogovora!

Dogodek organizira Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL v sodelovanju s Kinodvorom, namenjen pa je ravnateljem, svetovalnim službam ter ostalim strokovnim sodelavcem ljubljanskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol, pa tudi drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov. Več o izobraževanjih Kinobalon – MOL generacije.

Več o Kinodvorovem šolskem programu.

 

Pošast Kaibutsu

Hirokazu Koreeda

V delu, ovenčanem z nagrado za najboljši scenarij v Cannesu, se z našimi prepričanji in pričakovanji mojstrsko poigrava eden velikih filmskih humanistov Hirokazu Koreeda (Tatiči). Njegova Pošast je zadnji film, za katerega je glasbo napisal lani preminuli maestro Ryuichi Sakamoto.

Izobraževanja Kinobalon - MOL generacije

Brezplačna strokovna srečanja ob filmih za strokovne delavce v šolah in vrtcih v sodelovanju z MOL OPVI

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.