Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:45 (odpre se čez 13:54).

Okoljski aktivizem: kako naj se na to odzove šola?

Posnetek pogovora na strokovnem srečanju ob filmu Bojevnica

V sklopu programa Kinobalon – MOL generacije smo si v ponedeljek 25. novembra 2019 ogledali film Bojevnica (Benedikt Erlingsson, 2018). Sledil je pogovor o okoljskem aktivizmu in vlogi šole. Pogovor s strokovnimi delavci osnovnih in srednjih šol je vodil red. prof. dr. Robi Kroflič z Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete UL, njegovi sogovornici sta bili klimatologinja in redna profesorica na Biotehniški fakulteti dr. Lučka Kajfež Bogataj ter Žana Radivo, gimnazijka in predstavnica gibanja Mladi za podnebno pravičnost

Posvet je bil namenjen ravnateljem, svetovalnim službam ter drugim strokovnim sodelavcem osnovnih in srednjih šol ter drugih izobraževalnih ustanov. Dogodek organizira Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL v sodelovanju s Kinodvorom. Več o izobraževanjih Kinobalon – MOL generacije.

Fotografije

Bojevnica Kona fer í stríð

Benedikt Erlingsson

Islandski režiser se po ekscentričnem prvencu Zgodbe o konjih in ljudeh vrača z Bojevnico, polno akcije, humorja in glasbe, ki jo sam opisuje kot »feel-good film o podnebnih spremembah«. Zmagovalec zadnjega LIFFa.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

1917 1917

Sam Mendes

petek, 24. 01. 2020 / 16:00 / Dvorana

Britanska vojaka med prvo svetovno vojno se v tekmi s časom podata globoko na sovražnikovo ozemlje: predati morata sporočilo o lažnem umiku nemške vojske, ki bo preprečilo masaker več sto britanskih mož. Film Sama Mendesa, posnet v enem samem kadru, je eden favoritov za letošnje nagrade oskar s kar desetimi nominacijami.

Stieg Larsson: mož, ki se je igral z ognjem Mannen som lekte med elden

Henrik Georgsson

petek, 24. 01. 2020 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarni portret švedskega pisatelja in novinarja Stiega Larssona, avtorja Milenijske trilogije, posvečen njegovi življenjski obsesiji: razkrivanju skrajnih desničarskih gibanj in njihovih strategij, kako priti na oblast.

Moj najboljši profil Celle que vous croyez

Safy Nebbou

petek, 24. 01. 2020 / 18:30 / Dvorana

Zgodba o ljubezni, hrepenenju in osamljenosti v dobi družabnih medijev. Juliette Binoche v vlogi ženske, ujete med fantazijo in resničnost.