Danes je blagajna odprta od 13:30 do 20:45 (odpre se čez 08:12).
Okoljski aktivizem: kako naj se na to odzove šola?

Okoljski aktivizem: kako naj se na to odzove šola?

Vabljeni na strokovno srečanje ob filmu Bojevnica 25. novembra ob 13:30

Vabimo vas na strokovno srečanje in ogled filma Bojevnica (Benedikt Erlingsson, Islandija/ Francija/Ukrajina, 2018, 101 min, več o filmu), ki bo v ponedeljek, 25. novembra 2019, ob 13:30, v Kinodvoru (Kolodvorska 13, Ljubljana). Srečanje je namenjeno ravnateljem, svetovalnim službam ter drugim strokovnim sodelavcem osnovnih in srednjih šol ter drugih izobraževalnih ustanov

Ogledu filma sledi pogovor, katerega osrednje geslo lahko naslovimo z apelom: pogovoriti se moramo o nujnosti okoljskega aktivizma; ne le zaradi grozečih okoljskih sprememb, ampak tudi zato, da prevrednotimo pogosto prisotna stališča o pasivnih mladih in opozorimo na pozitiven pedagoški potencial, ki se skriva v vse večji ozaveščenosti mladih o nujnosti političnega angažmaja za ohranitev planeta. Kako naj se na to stanje odzove šola? Pogovor bo vodil red. prof. dr. Robi Kroflič z Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete UL, njegovi sogovornici bosta klimatologinja in redna profesorica na Biotehniški fakulteti dr. Lučka Kajfež Bogataj ter Žana Radivo, gimnazijka in predstavnica gibanja Mladi za podnebno pravičnost. Predviden zaključek srečanja je ob 16.30.

Prijava
Obvezne prijave
na elektronski naslov: solski@kinodvor.org, najkasneje do petka, 22. novembra 2019.
Udeležba je brezplačna za vse strokovne delavce v Mestni občini Ljubljana (vrtci, OŠ, SŠ ..).
Udeležbo za učitelje osnovnih šol izven Ljubljane krije projekt Filmska osnovna šola (ob prevzemu vstopnice je potreben podpis udeležbe).
Cena vstopnice za druge udeležence je 2,7 €.
Vstopnice prevzamete pri blagajni Kinodvora na dan dogodka uro pred začetkom projekcije in najkasneje 15 minut pred začetkom predstave.

Dogodek organizira Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL v sodelovanju s Kinodvorom. Več o izobraževanjih Kinobalon – MOL generacije.

Avtor naslovne fotografije: Nejc Trampuž

Bojevnica Kona fer í stríð

Benedikt Erlingsson

Islandski režiser se po ekscentričnem prvencu Zgodbe o konjih in ljudeh vrača z Bojevnico, polno akcije, humorja in glasbe, ki jo sam opisuje kot »feel-good film o podnebnih spremembah«. Zmagovalec zadnjega LIFFa.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

To so gadi To so gadi

Jože Bevc

torek, 12. 11. 2019 / 14:30 / Dvorana

Ena najbolj priljubljenih slovenskih komedij.

Lep dan še naprej Hao ji le

Liu Jian

torek, 12. 11. 2019 / 17:00 / Dvorana

V obupanem poskusu, da bi zaročenko rešil ponesrečene lepotne operacije, mladi voznik šefu ukrade torbo z milijonom juanov. Novica o dogodku se bliskovito razširi po mestu in še iste noči se vsi podajo na lov za možakarjem in denarjem. Vrtoglavi neo noir enega pionirjev neodvisne kitajske animacije je doživel svetovno premiero v uradnem programu Berlinala.

Samo do 13. novembra!

Neskončni nogomet Fotbal infinit

Corneliu Porumboiu

torek, 12. 11. 2019 / 18:00 / Mala dvorana

Mojster romunskega novega vala Corneliu Porumboiu (Smo imeli revolucijo ali ne?, Policijski, pridevnik, Zaklad) je ustvaril tipično pronicljiv, suhega humorja poln dokumentarec o sanjaču, ki hoče spremeniti pravila igre.