Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (odprto še 13 minut, tel: 01 239 22 17).

Okoljski aktivizem: kako naj se na to odzove šola?

Posnetek pogovora na strokovnem srečanju ob filmu Bojevnica

V sklopu programa Kinobalon – MOL generacije smo si v ponedeljek 25. novembra 2019 ogledali film Bojevnica (Benedikt Erlingsson, 2018). Sledil je pogovor o okoljskem aktivizmu in vlogi šole. Pogovor s strokovnimi delavci osnovnih in srednjih šol je vodil red. prof. dr. Robi Kroflič z Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete UL, njegovi sogovornici sta bili klimatologinja in redna profesorica na Biotehniški fakulteti dr. Lučka Kajfež Bogataj ter Žana Radivo, gimnazijka in predstavnica gibanja Mladi za podnebno pravičnost

Posvet je bil namenjen ravnateljem, svetovalnim službam ter drugim strokovnim sodelavcem osnovnih in srednjih šol ter drugih izobraževalnih ustanov. Dogodek organizira Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL v sodelovanju s Kinodvorom. Več o izobraževanjih Kinobalon – MOL generacije.

Fotografije

Bojevnica Kona fer í stríð

Benedikt Erlingsson

Islandski režiser se po ekscentričnem prvencu Zgodbe o konjih in ljudeh vrača z Bojevnico, polno akcije, humorja in glasbe, ki jo sam opisuje kot »feel-good film o podnebnih spremembah«. Zmagovalec zadnjega LIFFa.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Kinodvorišče / Razprodano

Konje krast Ut og stjæle hester

Hans Petter Moland

sobota, 04. 07. 2020 / 21:30 / Kinodvorišče

Vizualno razkošna, v mogočno norveško divjino postavljena ekranizacija istoimenske uspešnice norveškega pisatelja Pera Pettersona raziskuje teme krivde, odgovornosti in tistih na videz nepomembnih dogodkov, ki za vedno zaznamujejo naša življenja.

Jamski človek Early Man

Nick Park

nedelja, 05. 07. 2020 / 16:30 / Dvorana

Prazgodovinska nogometna komedija.

Tranzit Transit

Christian Petzold

nedelja, 05. 07. 2020 / 19:00 / Dvorana

Film, ki na izviren način preplete preteklost in sedanjost, je brezčasna zgodba o ljubezni, izgnanstvu in iskanju novih začetkov.