Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 06:19).
Posnetek strokovnega srečanja ob filmu Futura

Posnetek strokovnega srečanja ob filmu Futura

V pogovoru s strokovnimi delavci srednjih in osnovnih šol smo razmišljali o vlogi vzgojno-izobraževalnih ustanov pri oblikovanju smiselnih življenjskih perspektiv mladih v času, ko so vizije prihodnosti nepredvidljive.

V torek 10. maja smo si s strokovnimi delavci srednjih in osnovnih šol ogledali film Futura. V času, ko se življenjski poteki mladostnikov hitro spreminjajo; in ko so vizije prihodnosti zaradi podnebne krize ter gospodarskih in političnih pretresov zelo nepredvidljive, film prinaša uvid v to, kako svoj življenjski položaj in obete prihodnosti doživljajo mladi v urbanih in ruralnih okoljih.

Po ogledu smo se pogovarjali o heterogenih življenjskih perspektivah mladih ter o tem, s kakšnimi vzgojno-izobraževalnimi vsebinami in pristopi mladim ponuditi znanje in izkušnje, ki jih bodo doživeli kot smiselno osnovo za načrtovanje svoje prihodnosti. Pogovor sta usmerjala prof. dr. Mirjana Ule, dolgoletna raziskovalka življenjskih potekov in vrednot mladih iz Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, ter prof. dr. Robi Kroflič, teoretik vzgoje iz Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Vabljeni k ogledu pogovora.* Če si želite film ogledati z vašimi dijaki, pa si lahko pomagate s pedagoškim gradivom, ki vsebuje več informacij o filmu, izhodišča za pogovor in pobudo za skupno video ustvarjanje Moja futura: povezava do gradiva.

*Prvih nekaj minut pogovora manjka zaradi tehničnih težav.


Strokovna srečanja organiziramo v sodelovanju z Oddelkom za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL v sklopu programa Kinobalon – MOL generacije. Potekajo dvakrat letno in so namenjena ravnateljem, svetovalnim službam ter drugim strokovnim sodelavcem vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter drugim posameznikom in ustanovam, ki jih tema zanima. Če želite biti obveščeni o izobraževanjih, se prijavite na E-novice Za šole.

Nazaj na Kinodvorov šolski program.

Futura Futura

Pietro Marcello, Francesco Munzi, Alice Rohrwacher

Film o prihodnosti, posnet skozi oči italijanske mladine, ki ne ve, kaj jo čaka, a to morda že sluti. Skupno delo Alice Rohrwacher (Srečen kot Lazzaro), Pietra Marcella (Martin Eden) in Francesca Munzija.

Izobraževanja Kinobalon - MOL generacije

Brezplačna strokovna srečanja ob filmih za strokovne delavce v šolah in vrtcih v sodelovanju z MOL OPVI

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.