Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:20 (odpre se čez 27 minut).
Strokovni posvet ob filmu Salon pri Romy

Strokovni posvet ob filmu Salon pri Romy

Prisluhnite pogovoru s strokovnjaki in strokovnimi delavci vrtcev in šol ob filmu Salon pri Romy, ki je potekal 13. oktobra 2020 v Kinodvoru.

Salon pri Romy je subtilna zgodba dekličinega soočanja z babičino boleznijo – stopnjujočo se demenco. Osebnostne spremembe babice, spoznanje, da ji lahko pomaga pri finančnem vodenju salona, ter končno uvid v neizbežen prihod trenutka, ko bo morala skrb za babico prepustiti strokovnjakom, za Romy pomenijo bolečo, a izjemno poučno izkušnjo, ki je ne more nadomestiti nobeno šolsko znanje. Bolezen babice je hkrati prikazana kot povezovalna nit za vso družino, na kar ne smemo pozabiti v času soočanja s Covid-19.

Po ogledu filma smo se pogovarjali o tem, kako bolezen in njeno doživljanje vplivata na odnose v družinah in šolah ter sta pomemben vir učenja iz življenjskih izkušenj, pa tudi o tem, kako se prepletata izobraževanje mladih in starejših. Pogovor je vodil prof. dr. Robi Kroflič, z Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete UL, njegova sogovornica je bila prof. dr. Jana Mali, Fakulteta za socialno delo UL, pa tudi strokovni delavci iz udeleženih šol in vrtcev.

 

Dogodek je organiziral Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL v sodelovanju s Kinodvorom. 

Nazaj na Kinodvorov šolski program.

Izobraževanja Kinobalon - MOL generacije

Brezplačna strokovna srečanja ob filmih za strokovne delavce v šolah in vrtcih v sodelovanju z MOL OPVI

Salon pri Romy Kapsalon Romy

Mischa Kamp

Odkritosrčna zgodba o deklici Romy in njeni babici, ki ju neločljivo združi babičina demenca, prinaša otroški pogled na starost in bolezen, ob tem pa nas nežno spomni, zakaj je povezanost med generacijami neprecenljiva. 

Salon pri Romy: pogovor z režiserko in glavno igralko filma

Prisluhnite pogovoru o ustvarjanju filma Salon pri Romy, različnih babicah in zakaj je pomembno, da se pogovarjamo o demenci. Vmes pa na hitro zaplavamo še v mrzlo Dansko morje!

torek, 29. 09. 2020

Nova Kinobalonova knjižica Salon pri Romy

Intervju z režiserko Mischo Kamp in mlado igralko Vito Heijmen, o spominih in demenci ter tudi o hecnih frizurah – vabljeni k prebiranju!

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.