Danes je blagajna odprta od 17:00 do 21:00 (odpre se čez 12:34).

Eden Log Eden Log

Franck Vestiel / Francija / 2007 / 98 min / francoščina

Nadrealistična, vizualno osupljiva znanstveno fantastična srhljivka, ki se po svojem slogu in vsebini napaja pri bogati tradiciji francoskega fantastičnega stripa, brati pa jo je mogoče tudi kot alegorijo človekovega padca iz raja na zemljo. Primerno halucinanten zaključek maratona grozljivk, po katerem boste veseli, da je zunaj kinodvorane znova vzšlo sonce.

režija Franck Vestiel, scenarij Pierre Bordage, Franck Vestiel, fotografija Thierry Pouget, montaža Nicolas Sarkissian, glasba Alex Cortés, Willie Cortés, produkcija Cédric Jimenez, igrajo Clovis Cornillac, Vimala Pons, Zohar Wexler, Sifan Shao, Arben Bajraktaraj, Abdel Kader Dahou

IMDb Uradna stran

Moški, umazan in zdelan, se prebudi v mračni podzemni luknji. Ne sanja se mu, kdo je in kje je. Poleg njega leži truplo. Ko se nekoliko opomore in začne raziskovati mračen, vlažen, skrivnosten prostor okrog sebe, ugotovi, da se nahaja v orjaškem podzemnem labirintu, kjer se grmade in vlakna neznane organske tvarine mešajo z opuščeno, zarjavelo tehnologijo. Še vedno nima pojma, kaj se dogaja, vendar kmalu ugotovi, da v tem peklu ni sam: preganjajo ga tako oklepljeni, uniformirani vojščaki neznanega porekla kot tudi pošastna, krvoločna bitja, ki živijo v najglobljih sencah tega sovražnega okolja.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Orkester Orkester

Matevž Luzar

petek, 12. 08. 2022 / 18:00 / Dvorana

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …

Kinodvorišče / Novo na sporedu

Nak Nope

Jordan Peele

petek, 12. 08. 2022 / 21:00 / Kinodvorišče

»Kako se reče slabemu čudežu?« Jordan Peele, ki je s filmoma Zbeži! in Mi na novo definiral sodobno grozljivko, z nami deli svojo najnovejšo nočno moro: zgodbo o treh prebivalcih samotne soteske v notranjosti Kalifornije, ki so priča čudnemu in srhljivemu odkritju. Film se ponaša z režiserjevo značilno mešanico groze, humorja in provokativne družbene kritike.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sobota, 13. 08. 2022 / 16:30 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.