Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:30 (odpre se čez 52 minut).

Eden Log Eden Log

Franck Vestiel / Francija / 2007 / 98 min / francoščina

Nadrealistična, vizualno osupljiva znanstveno fantastična srhljivka, ki se po svojem slogu in vsebini napaja pri bogati tradiciji francoskega fantastičnega stripa, brati pa jo je mogoče tudi kot alegorijo človekovega padca iz raja na zemljo. Primerno halucinanten zaključek maratona grozljivk, po katerem boste veseli, da je zunaj kinodvorane znova vzšlo sonce.

režija Franck Vestiel, scenarij Pierre Bordage, Franck Vestiel, fotografija Thierry Pouget, montaža Nicolas Sarkissian, glasba Alex Cortés, Willie Cortés, produkcija Cédric Jimenez, igrajo Clovis Cornillac, Vimala Pons, Zohar Wexler, Sifan Shao, Arben Bajraktaraj, Abdel Kader Dahou

IMDb Uradna stran

Moški, umazan in zdelan, se prebudi v mračni podzemni luknji. Ne sanja se mu, kdo je in kje je. Poleg njega leži truplo. Ko se nekoliko opomore in začne raziskovati mračen, vlažen, skrivnosten prostor okrog sebe, ugotovi, da se nahaja v orjaškem podzemnem labirintu, kjer se grmade in vlakna neznane organske tvarine mešajo z opuščeno, zarjavelo tehnologijo. Še vedno nima pojma, kaj se dogaja, vendar kmalu ugotovi, da v tem peklu ni sam: preganjajo ga tako oklepljeni, uniformirani vojščaki neznanega porekla kot tudi pošastna, krvoločna bitja, ki živijo v najglobljih sencah tega sovražnega okolja.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Najsrečnejši človek na svetu Najsrekjniot čovek na svetot

Teona Strugar Mitevska

torek, 26. 09. 2023 / 16:00 / Dvorana

Najnovejše delo makedonske filmske prevratnice Teone Strugar Mitevske pod komičnim površjem prizorišča hitrih zmenkov in z ironijo prežetim naslovom skriva pronicljivo, presunljivo študijo bosansko-hercegovske družbe, v kateri so tri desetletja pozneje posledice vojne veliko bolj prisotne, kot se zdi na prvi pogled. Film je navdihnila resnična izkušnja scenaristke Elme Tataragić, ki je na zmenku na slepo spoznala človeka iz svoje preteklosti.

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

torek, 26. 09. 2023 / 18:15 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

torek, 26. 09. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.