Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (za danes zaprto).

Egon in njegov maček Egon & Dönci

Ádám Magyar / Madžarska / 2007 / 75 min / podnapisi, madžarščina / 5+

režija Adam Magyar, scenarij Elemer Magyar, 3D-vizualna animacija Szilard Hadabar, montaža Adam Magyar, producent Galicza Andrea, distributer v Sloveniji Demiurg

festivali, nagrade Isfahan International Festival of Films for Children and Young Adults 2008: nagrada zlati metulj za tehnične in umetniške dosežke.

IMDb Uradna stran

Egon in Denči živita osamljena v preprosti hiški v idilični pokrajini na majhnem planetu. Egon je videti kot vedoželjen fantič iz naše soseščine, njegov Denči pa kot razvajen in preveč rejen maček. Egon in njegov maček se nikoli ne pogovarjata. Sporazumevata se na najbolj preprost in vsem razumljiv način – z mimiko ter s pomočjo glasov in gibov.

Medtem ko Egon skozi zvezdogled zavzeto opazuje skrivnostno vesolje in izpopolnjuje svojo vesoljsko ladjo, vedno lačni maček zganja vragolije in povzroča neljubo škodo. Ko nekega jutra v bližini doma odkrijeta neznani leteči predmet s sporočilom z oddaljenega planeta Zemlja, se njuno življenje za vedno spremeni: Egon in njegov maček poletita proti našemu osončju, da bi poiskala naš planet. Toda preden prispeta na cilj, kjer ju čaka veliko presenečenje, se morata spoprijeti s številnimi nevarnostmi, ki prežijo nanju v bližini Saturna, Merkurja, Plutona, Neptuna ter drugih planetov … Končno varno pristaneta na “modrem planetu”, Zemlji, ki pa je videti kot neskončna in zapuščena puščava. Egona in njegovega mačka, povsem oslabela od utrujenosti in žeje, pred hudim reši preživeli Zemljan, ki jima razkrije pravo podobo človeške civilizacije …

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

četrtek, 07. 12. 2023 / 16:15 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

četrtek, 07. 12. 2023 / 18:30 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Morilci cvetne lune Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese

petek, 08. 12. 2023 / 14:50 / Dvorana

Najnovejši film Martina Scorseseja je epska kriminalna saga o nizu umorov med pripadniki plemena Osage na začetku dvajsetega stoletja, prikazana skozi nenavadno romanco med belim prišlekom Ernestom Burkhartom in staroselko Mollie Kyle.