Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (za danes zaprto).
2. festival Kinotrip:

Eden od nas Einer von uns

Stephan Richter / Avstrija / 2015 / 86 min

Naj te film odpelje k hladilnikom, ki te ne pustijo hladnega! 

režija Stephan Richter, scenarij Stephan Richter, fotografija Enzo Brandner, glasba Maja Osojnik, Matija Schellander, zvok Hjalti Bager-Jonathansson , montaža Andreas Wodraschke, Julia Drack , produkcija Arash T. Riahi, Karin C. Berger, igrajo Jack Hofer, Simon Morzé, Christopher Schaerf, Dominic Marcus Singer, Markus Schleinzer, Andreas Lust, Rainer Woess, Birgit Linauer, Nadine Sickinger

IMDb

V sivem mestu kraljujeta beton in supermarket s policami, polnimi pisanih izdelkov. V supermarketu se zdi vse popolno, na njegovem parkirišču pa se kažejo prave barve mesta. Julian skupaj s prijatelji na betonski ploščadi preganja čas s poslušanjem glasbe, kajenjem, grafitiranjem. S tem početjem razburjajo odrasle, predvsem poslovodjo supermarketa in policijo. Neke noči se Julian domisli, da bi s prijatelji vdrli v trgovinsko poslopje, a tokrat napetosti med mladimi in odraslimi pripeljejo do tragedije. Film Eden od nas je posnet po resničnih dogodkih. 

Naj te film odpelje k hladilnikom, ki te ne pustijo hladnega! 

Projekciji bo sledil pogovor z igralcem Jackom Hoferjem.

S podporo Avstrijskega kulturnega foruma Ljubljana. 

Kino oznake: družba in svet, uporništvo, akcija, napeto, razmišljujoče, droge

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

četrtek, 07. 12. 2023 / 16:15 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

četrtek, 07. 12. 2023 / 18:30 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Morilci cvetne lune Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese

petek, 08. 12. 2023 / 14:50 / Dvorana

Najnovejši film Martina Scorseseja je epska kriminalna saga o nizu umorov med pripadniki plemena Osage na začetku dvajsetega stoletja, prikazana skozi nenavadno romanco med belim prišlekom Ernestom Burkhartom in staroselko Mollie Kyle.