Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:00 (odpre se čez 12:51).
Nove delavnice v šolskem programu

Nove delavnice v šolskem programu

Nove delavnice za vrtce in šole v novem šolskem letu. Raziskujemo, ustvarjamo in kukamo v ozadje tega, kar je na filmskem platnu.

Ob ogledu filma smo pripravili vrsto delavnic in pogovorov, ki dopolnjujejo izkušnjo ogleda. Delavnice potekajo v kinu ali pa vas mentorji in mentorice obiščejo v prostorih vrtca oziroma v razredu. Na voljo so v Kinodvoru in tudi v drugih krajih po Sloveniji.

Novo

Krotilci svetlobe 6–16+
V ustvarjalni delavnici na interaktiven način spoznavamo možnosti, ki jih ponuja nepogrešljiv element filmskega ustvarjanja – svetloba. Več.

Preplet giba 8–14+
Gledališko-gibalna delavnica ob filmu Dancing Queen, na kateri se na film ne odzovemo samo s telesom, ampak tudi z gibom. Več.

Filmska perspektiva 14+
Kako filmska perspektiva opredeljuje naše doživljanje in razumevanje filma? Tematski pogovor za starejše učence in dijake. Več.

Filmska montaža 14+
Kako tehnične in ustvarjalne rešitve v montaži prispevajo h končni obliki filma? Zakulisje montažnega postopka nam odstreta Andrej Nagode in Matic Drakulić, montažerja filma Jezdeca. Več.

Delavnice ob naravoslovnih filmih
Ob naravoslovnih filmih izvajamo številne delavnice z društvi in zavodi s področja, ki ga obravnava film. Nekaj primerov filmov in delavnic ob njih: Kiti, varuhi planeta, Ris, Snežni leopard, Hrastovo srce, Ptice jezer.

Delavnica Pokukajmo v mišjo hišo 5–14+
Ob ogledu programa Magične živali animator Timon Leder predstavi, kako je nastajal film, košček tega tudi sami preizkusimo. Več.

Zvočni kino 7–14+
Ob ogledu filmov spoznavamo pomen zvoka ter se zabavamo ob poslušanju in ustvarjanju zvočnih spremljav. Več.

Več o navedenih delavnicah in seznam še drugih delavnic najdete na povezavi Ponudba delavnic.


Nazaj na Kinodvorov šolski program.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.