Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odprto še 01:11, tel: 01 239 22 17).
Delavnica Zvočni kino

Delavnica Zvočni kino

Kaj če zvoki, šumi in hrup ne bi bili nadležni spremljevalci pouka, ampak ustvarjalna podlaga za filmsko zvočno delavnico?

Ogledamo si nekaj kratkih filmov in pri vsakem izvedemo vsebinsko in zvočno vajo. Nemi film opremimo s sinhronimi šumi, pri naslednjem raziskujemo, kaj vse tvori zvok, nato se osredotočimo na čustva, ki so prisotna v filmu in jih tudi skupaj izrazimo z glasom in telesno mimiko. Za konec se osredotočimo na dinamiko v glasbi in z gibalno vajo izrazimo razlike v glasnosti ter poskusimo določiti povezavo med glasnostjo glasbe in vsebino predvajanega filma.

Pri mlajših otrocih je poudarek delavnice na raziskovalnem poslušanju in ustvarjanju različnih zvočnih spremljav (z glasom, telesom, zvočili, ob sledenju dinamiki ter povezovanju zvoka in čustev). S starejšimi učenci pa se pogovarjamo o pomenu zvoka in glasbe v filmih ter določimo in raziskujemo glavne kategorije zvoka za film (zvok okolja, zvočni efekti, sinhroni šumi, glasba in dialog).

Delavnico izvajamo v kinu. Ogledamo si nekaj kratkih filmov iz programa Hrupne zgodbe in pri vsakem izvedemo vsebinsko in zvočno vajo. Lahko pa je delavnica izvedena tudi kot priprava in ogrevanje ušes (ter oči) za ogled poljubnega filma iz kataloga.

Delavnico izvaja glasbenik, opremljevalec zvoka v filmih in filmski pedagog Miha Šajina, ki sodeluje tudi v zvočnih delavnicah zavoda Dagiba.

Trajanje delavnice: 45 min
Cena delavnice v kinu: 130 €
Cena delavnice na šoli in drugih kinematografih: po dogovoru


Delavnica je namenjena prvim spoznavanjem z zvočno podobo filmov in igrivemu raziskovanju zvoka. Če bi se želeli podrobneje posvetiti opremljanju filmskih odlomkov z zvoki in šumi, pa lahko izberete tudi Delavnico zvočnega opremljanja Da se giba: zvok in slika. Ta delavnica poteka na šoli, z vsakim razredom posebej. Na njej zvočno opremimo izbrani odlomek iz filma in zvoke tudi posnamemo. 

 

Fotografije

Delavnica Zvočni kino
Delavnica Zvočni kino

Hrupne zgodbe Hrupne zgodbe

razno

Program kratkih filmov za zvočno raziskovanje in ustvarjanje

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.