Danes je blagajna odprta od 16:15 do 20:00 (za danes zaprto).
Preplet giba

Preplet giba

Gledališko-gibalna delavnica za šolske skupine ob filmu Dancing Queen.

Po ogledu filma Dancing Queen se v gledališko-gibalni delavnici na film odzivamo s telesom ter raziskujemo gibalno komunikacijo v skupini.

Osnova človeškega obstoja je gibanje. Ko se gibanje različnih delov telesa preplete in poveže, ustvarimo ples. Plesno-gibalna delavnica bo temeljila na komunikaciji med dvema ali več telesi v gibanju. Kako se prenaša teža v našem telesu? Kako z gibanjem sledimo drugemu v skupini? Kdaj se prepustimo vodenju in kdaj vodstveno vlogo prevzamemo sami? Kako se na dotik drugega odziva naše telo? V katero smer se obrne in kakšno izraznost v nas sproži? Kako se lahko gibamo povezano z drugo osebo? Na delavnici bomo razvijali zavedanje lastnega telesa in njegovo odzivanje na stik z drugo osebo ter raziskovali senzibilnost gibalne komunikacije v skupini.

Za manjše skupine do 50 otrok bo poudarek na vodenju in sledenju, zavedanju lastnega telesa in njegovem odzivanju na stik z drugim.
Za večje skupine do 125 otrok pa bo poudarek na skupinski dinamiki in senzibilnosti komunikacije v skupini.

Delavnica poteka v kinu ali v razredu. Vodi jo filmska in gledališka pedagoginja Sara Šabec, sodelavka Kinodvora, pa tudi dolgoletna mentorica in vodja projektov v Gledališču Ane Monro ter sodelavka Mesta žensk.

Trajanje delavnice: 45 minut
Cena delavnice v kinu: 130 €


Nazaj na Kinodvorov šolski program.

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.