Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:20 (odpre se čez 02:09).
Snežni leopard: delavnica za šole z Mihom Kroflom

Snežni leopard: delavnica za šole z Mihom Kroflom

Potovanje v Mongolijo ob ogledu filma Snežni leopard. Pogovor za dijake in starejše učence o ogroženih živalskih vrstah.

Po ogledu filma Snežni leopard priporočamo pogovor z dr. Mihom Kroflom, ki je prav zdaj del raziskovalnega projekta, v katerem raziskujejo snežne leoparde v Mongoliji. Učencem in dijakom bo povedal kaj več o sami vrsti, o tem, kako se je leopard prilagodil na ekstremno okolje azijskih visokogorij, zakaj ga je tako težko videti v naravi in kako ga lahko potem raziskovalci vseeno raziskujejo. Ogledali si bomo nekaj posnetkov o tem, kako poteka terensko delo raziskovanja snežnih leopardov v Altaju.

Pogovorili se bomo tudi o grožnjah, ki danes ogrožajo obstoj snežnega leoparda in kako lahko tudi slovenski učenci/dijaki prispevajo k temu, da bi preprečili izumrtje te fascinantne velike mačke.

Več o projektu: https://www.instagram.com/irbisproject/
Več o Mihu Kroflu: https://sites.google.com/site/mihakrofel/

Cena: 130 €, tudi možnost brezplačnega pogovora

 

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet, Vincent Munier

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.