Danes je blagajna odprta od 13:20 do 22:15 (odprto še 05:58, tel: 01 239 22 17).
Delavnica Pokukajmo v mišjo hišo

Delavnica Pokukajmo v mišjo hišo

Vas zanima, kako nastanejo risanke? Animator Timon Leder predstavi, kako so oživele njegove miške od prvih skic do končnih podob.

Vas zanima, kako nastanejo risanke? Prav tiste sestradane miške, ki v filmu najdejo kolut, slasten kot bi si ga lahko naslikale le v najlepših mišjih sanjah …

Animator Timon Leder po ogledu filma Mišja hiša predstavi, kako so oživele njegove miške od prvih skic do končnih podob. Pokazal bo, kako enostavne risbice na papirju pretvoriti v gibajoče se animirane junake, kako jih pobarvati, uglasbiti in postaviti v akvarelna ozadja barvite gorske sirarne. Z njim se boste lahko pogovorili o tem, kdo vse sodeluje med nastajanjem filma, ki ga je z ekipo realiziral v obdobju dveh let. Poslušali bomo, katera glasbila in zvoke potrebujemo, da miške dokončno oživimo. Ker bo imel Timon pri sebi tudi risarsko opremo, boste najbolj pogumni lahko čisto sami poskusili, kaj pomeni biti pravi filmski animator.

Delavnica za mlajše otroke poteka ob ogledu programa kratkih animiranih filmov Magične živali.
Delavnica je primerna tudi za starejše učence in učence predmeta filmska vzgoja. Pogledali si bomo oba avtorjeva filma Mišja hiša (2022) in Podlasica (2017). Lahko pa delavnica spremlja tudi ogled celovečernega filma po izbiri.

Trajanje delavnice: 45 min
Cena pogovora z avtorjem: 80 €
Cena delavnice v kinu: 130 €
Cena delavnice na šoli in drugih kinematografih: po dogovoru

Delavnica je nastala v sodelovanju z Zavodom Dagiba in producentom filma Invida d.o.o.

Magične živali Magične živali

razno

Trije kratki animirani filmi slovenskih avtorjev, ki otroke popeljejo v čarobni svet animacije.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.