Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (za danes zaprto).
Čarobni gozd in Gozdni preplet

Čarobni gozd in Gozdni preplet

Delavnici za šole ob filmu Hrastovo srce

Ogled filma Hrastovo srce lahko povežete z obiskom Prirodoslovnega muzeja Slovenije. Tam so prav ob tem filmu pripravili dve zanimivi delavnici.

Čarobni gozd 6+
delavnica za učence 1. triletja
Ob ogledu gozdne diorame bodo otroci ugotavljali, katere živali živijo v gozdu in kaj potrebujejo za življenje; primerjali bodo starše in njihove mladičke, razmišljali o poteku življenja živali in kaj se zgodi z njimi, ko se to izteče. Ob poučni in zabavni družabni igrici bodo obnovili novo pridobljeno znanje.

Gozdni preplet 9+
delavnica za učence 2. triletja
Odnosi med živimi bitji v gozdu so prepleteni in zapleteni. Ob gozdni diorami, v kateri so razstavljeni vsi členi prehranjevalnega spleta, bodo otroci ob zabavni, dinamični igri iskali povezave med plenilci in plenom, primarnimi proizvajalci in potrošniki, ugotavljali, kaj se zgodi, če ena ali več vrst izgine/jo iz ekosistema, in razmišljali o posledicah človekovega vpliva na okolje.

Delavnici trajata 45 minut. Največje število otrok je omejeno na 25.
Če se odločite za dvojček film+delavnica, je skupna cena znižana (6,5 € na otroka: vstopnica za film je 3,5 €, delavnica pa 3 €).

Več informacij solski@kinodvor.org.

Avtor fotografij je Ciril Mlinar Cic. / Arhiv Prirodoslovnega muzeja

Hrastovo srce Le chêne

Laurent Charbonnier, Michel Seydoux

V dokumentarnem filmu spremljamo vrvenje življenja na hrastu: od korenin do krošnje. Gledalca vsrkata osupljiva fotografija in nikdar enaka zvočna podoba ter mu v meditativnem predahu poglobljenega opazovanja razkrivata krhko ravnovesje živega sveta. Film, ki ga lahko raziskujemo in doživimo samo za velikem platnu.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.