Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 05:07).
Krotilci svetlobe

Krotilci svetlobe

Ustvarimo barvito kinematografsko doživetje in raziskujmo, kako nanj vplivajo svetloba, sence in barve. Delavnica za šolske in vrtčevske skupine ob filmu Toni, Staša in čarobna luč ali programu Škatla z barvami.

Čemú v kinodvorani gledamo film v temi? Kako svetloba, sence in barve vplivajo na naše doživljanje? Kako se lahko tudi sami poigramo s svetlobo in ustvarimo lastno animacijo?
Ob obisku si skupaj ogledamo izbrani filmski program, nato pa v ustvarjalni delavnici na interaktiven način spoznavamo možnosti, ki jih ponuja nepogrešljiv element filmskega ustvarjanja – svetloba.

Delavnico priporočamo ob ogledu programa kratkih filmov Škatla z barvami, v katerih se avtorji tudi sami na ustvarjalen in zabaven način igrajo s svetlobo, sencami, barvami in ritmi. Kombinacija je primerna za različne starostne skupine (od 6. do 16. leta). Lahko pa jo izvedemo tudi ob ogledu celovečernega animiranega filma Toni, Staša in čarobna luč.

Delavnica poteka v kinu ali v razredu. Vodi jo mlada fotografinja in filmska ustvarjalka Jana Rajh Plohl.


Trajanje delavnice: 30–45 minut (skupaj z ogledom filmov 70–90 minut)
Cena delavnice v kinu: 130 €


Nazaj na Kinodvorov šolski program.

Škatla z barvami Škatla z barvami

razno

Program kratkih filmov, ki spodbujajo ustvarjalnost in domišljijo s svetlobo, sencami in barvami. Iskrive zgodbe pa otroke vabijo k pripovedovanju iin igri. 

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

ponedeljek, 11. 12. 2023

Praznično risanje s svetlobo

Barvito kinematografsko doživetje na delavnici Krotilci svetlobe ob stoletnici kina na Kolodvorski. Vabljeni k ogledu fotografij.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.