Danes je blagajna odprta od 13:20 do 22:15 (odprto še 04:17, tel: 01 239 22 17).
V svetu mogočnih bitij

V svetu mogočnih bitij

Delavnica za šole ob filmu Kiti, varuhi planeta z društvom Morigenos.

Po ogledu filma Kiti, varuhi planeta se bomo ob pogovoru potopili v svet teh mogočnih bitij. Preko fotografij in kratkih posnetkov bomo odkrivali zanimivosti iz življenja kitov, pobližje pa bomo spoznali tudi veliko pliskavko, edinega morskega sesalca, ki biva v slovenskem morju, in izvedeli, kako lahko postanemo boljši varuhi našega morja in njegovih prebivalcev.

Glede na starost otrok in velikost skupine bomo poleg pogovora izvedli tudi druge dejavnosti.

  1. Raziskovalni izziv: otroci bodo spoznali metodo foto-identifikacije, s pomočjo katere raziskovalci prepoznavajo posamezne delfine. Ogledovali si bomo fotografije različnih hrbtnih plavuti in poskušali ugotoviti, kateremu delfinu pripadajo.
  2. Vsak zvok ima svojo zgodbo: otrokom bomo predvajali posnetke zvokov, ki jih lahko slišimo pod morsko gladino (oglašanje živali, plovila itd.), nato pa bodo ugibali, kdo ali kaj jih povzroča. Na ta način bodo otroci dobili vpogled v podvodni hrup, ki je za morske živali pogosto zelo moteč. Zvok kitov pa je bil tudi pomemben element filma, ki smo si ga ogledali.
  3. Interaktivni kviz: Koliko delfinov živi v slovenskem morju? Kako delfini spijo? Ali so kiti bolj sorodni nam, ljudem, ali morskim psom? Vse to in še več bodo otroci izvedeli na zabavnem in interaktivnem kvizu, ki jim bo približal življenje iz morskih globin.

Delavnico vodi Neža Vrtovec, mentorica Društva Morigenos.

Trajanje delavnice: 45 minut
Cena delavnice v kinu: 130 €


Nazaj na Kinodvorov šolski program.

Kiti, varuhi planeta Les Gardiennes de la planète

Jean-Albert Lièvre

Čudovito posnet dokumentarni film je hvalnica lepoti, inteligenci in veličastnosti kitov.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.