Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:25 (odprto še 04:35, tel: 01 239 22 17).

Krokar The Raven

James McTeigue / ZDA, Madžarska, Španija / 2012 / 110 min / angleščina

Film, ki so ga navdahnile skrivnostne okoliščine Poejeve smrti, preplete zgodovinska dejstva in fikcijo v skrivnostno in mračno pripoved, v kateri vlogo amaterskega detektiva prevzame kar mojster groze sam.

Spisek za odstrel Kill List

Ben Wheatley / Velika Britanija / 2011 / 95 min / angleščina

Spisek za odstrel je skrivnostna, počasi tleča srhljivka, ki vešče stopnjuje napetost vse do brutalnega vrhunca naravnost iz najhujše nočne more. Film, ki ga odlikuje odlična naturalistična igra in zadušljivo vzdušje moralnega razkroja, je marsikateri kritik uvrstil med najboljše britanske grozljivke zadnjih let.

Tucker in Dale proti zlu Tucker and Dale vs Evil

Eli Craig / Kanada, ZDA / 2010 / 89 min / angleščina

Komedija zmešnjav, v kateri najstniki umirajo po tekočem traku in podivjani morilci tekajo naokrog z motorno žago, obrne na glavo priljubljeno zvrst najstniške slasher grozljivke. Tucker in Dale poleg groze, gorja in gravža prinašata tudi obilico smeha in romantike.

Smo, kar smo Somos lo que hay

Jorge Michel Grau / Mehika / 2010 / 90 min

Prvenec mehiškega režiserja je portret družine, ki jo povezuje strašanska skrivnost in ženejo pošastni apetiti. Ta šokantna, krvava in ganljiva predelava žanra grozljivke »naredí za ljudožerce to, kar je Vampirska ljubezen naredila za vampirje«.

Umori v Snowtownu Snowtown

Justin Kurzel / Avstralija / 2011 / 119 min / angleščina

Srhljivo prepričljiv portret najbolj zloglasnega serijskega morilca v zgodovini Avstralije razkriva ozadje primera ‘trupel v sodih’, ki je v devetdesetih letih pretresel svetovno javnost. Film, posnet na resničnih prizoriščih in pretežno z neprofesionalnimi lokalnimi igralci, je prejel posebno omembo žirije v sekciji Teden kritike na festivalu v Cannesu.

Hladna riba Tsumetai nettaigyo

Shion Sono / Japonska / 2010 / 145 min

Ekstravagantna in elegantna grozljivka kultnega japonskega režiserja Sona Shiona je svojo prestižno mednarodno pot začela na festivalih v Benetkah in Torontu.