Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Sam med štirimi stenami Allein in vier Wänden

Alexandra Westmeier / Nemčija / 2007 / 85 min / ruščina

Nekje na ruskem podeželju stoji popravni dom za mladoletne prestopnike. Tam večletno kazen prestajajo najstniki, mlajši od petnajstih let. Njihovi prestopki so različne težavnosti, od majhnih kraj in pretepov do posilstev in celo umorov. Najbolj razburja dejstvo, da ne glede na težavnost prestopka/zločina večina teh fantov služi dve- do triletno kazen. Po drugi strani ustanova tem mladim prvič v življenju omogoča določeno mero vsakodnevne urejenosti, saj se jim ni treba boriti za preživetje; lahko so predvsem odraščajoči otroci, ki se učijo in ukvarjajo s športom. Rane so predvsem psihične narave – onemogočen jim je stik s starši.

»Želela sem pokazati, da so ti mladeniči v resnici še vedno otroci, čeprav jih vsi vidijo kot kriminalce. Med snemanjem je najbolj vznemirjalo spoznanje, da večina otrok v resnici ne želi zapustiti zapora, saj so v instituciji našli določeno varnost.« (Alexandra Westmeier)

Alexandra Westmeier – filmografija
Fremde.Heimat (2003)
Finde mich (2005)
Mama, mir geht es gut (2006)
Sam med štirimi stenami/Allein in vier Wänden (2007)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dobri šef El buen patrón

Fernando León de Aranoa

četrtek, 18. 08. 2022 / 16:00 / Dvorana

Javier Bardem blesti kot »dobri šef« v trpki, a nadvse zabavni tovarniški satiri o sodobnih delovnih razmerjih. Šest nagrad goya, med njimi za najboljšega igralca, režijo in film.

Želimir Žilnik: Politične lekcije iz Zahodne Nemčije Želimir Žilnik: Politične lekcije iz Zahodne Nemčije

Želimir Žilnik

četrtek, 18. 08. 2022 / 18:30 / Dvorana

Upor v Jazku; Prošnja; Pod zaščito države; Inventar, Javna usmrtitev; Hišni red; Slovo

Orkester Orkester

Matevž Luzar

četrtek, 18. 08. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …