Danes je blagajna odprta od 16:45 do 20:30 (za danes zaprto).

Sam med štirimi stenami Allein in vier Wänden

Alexandra Westmeier / Nemčija / 2007 / 85 min / ruščina

Nekje na ruskem podeželju stoji popravni dom za mladoletne prestopnike. Tam večletno kazen prestajajo najstniki, mlajši od petnajstih let. Njihovi prestopki so različne težavnosti, od majhnih kraj in pretepov do posilstev in celo umorov. Najbolj razburja dejstvo, da ne glede na težavnost prestopka/zločina večina teh fantov služi dve- do triletno kazen. Po drugi strani ustanova tem mladim prvič v življenju omogoča določeno mero vsakodnevne urejenosti, saj se jim ni treba boriti za preživetje; lahko so predvsem odraščajoči otroci, ki se učijo in ukvarjajo s športom. Rane so predvsem psihične narave – onemogočen jim je stik s starši.

»Želela sem pokazati, da so ti mladeniči v resnici še vedno otroci, čeprav jih vsi vidijo kot kriminalce. Med snemanjem je najbolj vznemirjalo spoznanje, da večina otrok v resnici ne želi zapustiti zapora, saj so v instituciji našli določeno varnost.« (Alexandra Westmeier)

Alexandra Westmeier – filmografija
Fremde.Heimat (2003)
Finde mich (2005)
Mama, mir geht es gut (2006)
Sam med štirimi stenami/Allein in vier Wänden (2007)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Divja Slovenija Divja Slovenija

Matej Vranič

petek, 17. 09. 2021 / 15:30 / Dvorana

Novi film Mateja Vraniča (Ptice jezer) je čudovit dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat izjemno redko videni prizori v naravi.

Martin Eden Martin Eden

Pietro Marcello

petek, 17. 09. 2021 / 17:45 / Dvorana

Avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici, postane v rokah italijanskega režiserja Pietra Marcella strastno filmsko popotovanje skozi nemirno dvajseto stoletje. Nagrada za najboljšega igralca v Benetkah in nagrada Art kino mreže Slovenije na zadnjem Ljubljanskem filmskem festivalu.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

petek, 17. 09. 2021 / 20:30 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.