Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:20 (odpre se čez 05:55).

Filmi SŠOF 2018 Filmi SŠOF 2018

razno / Slovenija / 2018 / 45 min / slovenščina

Predstavitev zaključnih filmov Srednje šole za oblikovanje in fotografijo

Skupinska razstava dijakov 4. letnika Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Moire se v veliki meri posveča raziskovanju določenega vzorca v družbi, osredotoča se na malenkostne podrobnosti, ki so vidne vsakodnevno, hkrati pa oriše teme iz drugega zornega kota, katerega pogled še ni (po)znan. Fokus je usmerjen predvsem na osebne zgodbe, izpraševanje družbenega kolektiva o dojemanju sveta okoli nas ter na problematiko imaginarnost – realnost.

The group exhibition named Moire, launched by the 4th grade students of Secondary School for Design and Photography in Ljubljana, is entirely dedicated to being occupied with surveying a certain pattern in society, thereby focussing on trivial details as a perceptible part of daily life, concurrently defining topics from another perspective, whereby its field of vision is yet to be known. The focal point is primarily aimed at individual stories, finding out how people within society perceive the world around them, as well as the issues concerning phantasmal world versus reality.

————————————————————————————————————————

Bele Kopalke / White Swimsuit (Lana Bregar, 2017)
Državno prvenstvo v plavanju se približuje, zato Eva trenira še bolj zavzeto, saj sanja, da bi stopila po poti dedkovih stopinj. Na dan selekcije, ko bi moral biti njen trud poplačan, se zaplete. In odločitev je postavljena pred njo.
“Čeprav je film usmerjen v družbeno angažiranost in na mesto postavlja pravico, za razliko od današnje realnosti, simboli idealizirajo ali pa dodatno zaostrijo določeno situacijo in popestrijo metaforiko filma. Tako kratki igrani film Bele kopalke prikazuje življenje mladega, preprostega, a vztrajnega dekleta, ki se bori za svojo prihodnost, na tej poti pa jo »podpira«  mama, ki odstira svoje zatrte občutke iz preteklosti.
Za realizacijo filma sem se odločila, ker sta sama naracija in žanr filma pravo nasprotje mojemu dosedanjemu delu. Za ta scenarij sem prejela tudi Grossmannovo priznanje na AGRFT, kar me je tudi dodatno motiviralo, saj sem v njem prepoznala potencial za film, ki bo lahko nagovoril množico in morda pozitivno vplival na sodobno družbeno dogajanje”.

Iz Globine / From Depth (Lea Makovec, 2017)
Video prikazuje  čustva in doživljanje ter njihovo  hitro spreminjanje oziroma nihanje. Osredotočen je na dve konkretni čustvi, ki sta tudi najpogostejši – veselje in žalost.
V videu sem hotela prikazati, kako se človek počuti, ko je v nekem čustvenem stanju, ter opozoriti tudi na razklanost med srečo in nesrečo ter minljivost. Poudariti želim, da vedno obstaja neko upanje, čeprav je morda komaj zaznavno. Moj namen je pri gledalcu vzbuditi razmišljanje o življenju, čustvih in o stvareh, ki nas osrečujejo ali pa žalostijo, to pomeni, da se lahko poistoveti z dekletom, občuti/začuti njena čustva in o tem tudi razmišlja”.

Uho Za Oko: Mirror (Tina Pečavar, 2017)
Zaradi razširjenosti družabnih omrežij in vpliva medijev vedno več posameznikov, predvsem najstnikov, išče (samo)potrditev za doseganje nekih lepotnih idealov. Video prikazuje problematiko pretirane »zagledanosti«  vase ter posledice na družbo, ki jih obdaja. Ta problem je včasih brezno, v katerega oseba zdrsne, iz njega pa ne more več pobegniti brez pomoči.

Cjerkna (Žan Peternelj, 2017)
V otroštvu se še nisem dobro zavedal okolja, ki me je obdajalo. Z leti in predvsem z bivanjem drugje sem se vedno bolj zavedal lepot domačega kraja. Nahaja se v kotlini pod Poreznom, na meji med Primorsko in Gorenjsko, obdan je z naravo, ki nas/me pomirja in pogosto napolni z energijo, hkrati pa nam/mi omogoča različne aktivnosti na prostem. S filmom sem hotel prikazati ravno te značilnosti ter lepoto Cerknega“.

Klemenko Na Korenko / Klemenko To Korenko (Blaž Sluga, 2017)
Kratka igrana komedija pripoveduje o Klemnovem dolgočasnem življenju, ki se spremeni v razburkano dogodivščino, ko se na prvi pogled zaljubi v Pati. V trudu izkazovanja ljubezni mu pri tem njegovi prijatelji niso prav nič v pomoč, saj jih  skrbi le preživljanje prostega časa in zabava, manj pa Klemen in njegove ljubezenske težave.

Divji In Drzni / Born To Be Wild (Nejc Virant, 2017)
Promocijski video, ki predstavlja motor, najprej prikaže nekaj detajlov na njem ter samega motorista med oblačenjem in pripravljanjem na svojo vožnjo. Motorist po vžigu motorja zapelje na cesto, kjer v zavojih in zelo dinamični vožnji prikazuje moč motorja, vzdušje med vožnjo ter tudi svoje zmožnosti z motorjem.

Predstavljeni bodo tudi kratki animirani filmi:
Circus
Glava
Metum
Samuel
Veni vidi vici

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Mali Timotej Petit Malabar

Patrick Volve

sobota, 13. 04. 2024 / 10:00 / Dvorana

Premierno predvajanje novih epizod o radovednem dečku Timoteju, ki s kengurujem, žirafo, lemurjem in medvedom raziskuje vesolje in naravne pojave v njem.

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

sobota, 13. 04. 2024 / 11:30 / Dvorana

Animirana uspešnica, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Dodatna projekcija

Oppenheimer Oppenheimer

Christopher Nolan

sobota, 13. 04. 2024 / 13:20 / Dvorana

»Bogovi so kaznovali Prometeja, ker je ljudem prinesel ogenj.« Christopher Nolan (Tenet, Dunkirk, Izvor) prinaša epsko zgodbo o J. Robertu Oppenheimerju, ki ga pogosto označujejo za očeta atomske bombe.