Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:40 (odprto še 10:35, tel: 01 239 22 17).

Agrarna utopija Sawan baan na

Uruphong Raksasad / Tajska / 2009 / 122 min / tajščina

Kako lahko sanjamo o utopiji, če pa naši želodci neprestano krulijo? Film o dveh revnih družinah, ki se na severu Tajske na enem riževem polju borita za preživetje, lahko beremo kot odo bukolični idili in načinu življenja, ki povsod po svetu izginja, ali kot kritiko modernega poljedelstva in oris trpke realnosti sodobnega kmeta, ki se ne more izviti iz primeža bančnih dolgov, skorumpirane oblasti in majhne gospodarske vrednosti pridelka. Lep predstavnik potrpežljive dokumentaristike in zrcalna slika industrializirani proizvodnji hrane, ki jo prikazuje film Hrana, d.d.

»Prav toliko kot snemanje filmov me zanima še kmetijstvo. Menim, da je eden najbolj plemenitih poklicev človeštva. Če naredimo primerjavo: v kmetijstvu živila pridelamo iz zemlje za neposredno zaužitje, medtem ko drugi poklici proizvajajo le dohodek, s katerim si lahko kupimo hrano. Sodobno kmetijstvo se spoprijema s številnimi težavami na različnih ravneh, od lastništva zemlje do osredotočenosti državne politike na gospodarsko rast in mednarodno konkurenco. Kakšen je končni smisel vsega tega? Sprašujem se, ali globalizacijske silnice danes niso postale mnogo močnejše od narodnih vlad. Ne vem, kam nas vse to pelje.« (Uruphong Raksasad)

Uruphong Raksasad – filmografija
March of Time (2001)
Stories from the North (2006)
Agrarna utopija/Sawan baan na (2009)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Blizu Close

Lukas Dhont

nedelja, 26. 03. 2023 / 11:00 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Do zmage in naprej Hækkum rána

Guðjón Ragnarsson

nedelja, 26. 03. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Navdihujoč dokumentarec o skupini deklic, ki trenirajo košarko pod vodstvom nekonvencionalnega trenerja, ki pred njih ves čas postavlja nove izzive. Skupaj dosegajo izvrstne rezultate in dekleta postajajo vse bolj samostojne, močne in pripravljene, da spremenijo svet. Toda ali je svet pripravljen nanje?

Kinobalon / Bobri

Najboljši rojstni dan Best Birthday Ever

Michael Ekbladh

nedelja, 26. 03. 2023 / 15:00 / Dvorana

Vsak otrok ima rad svoj rojstni dan in nepričakovane dogodivščine! Družinski animirani film je primeren tudi za mlajše otroke in za prvo izkušnjo celovečernega filma.