Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (za danes zaprto).

Krvno sorodstvo Blood Relation

Noa Ben Hagai / Izrael / 2009 / 75 min / arabščina, hebrejščina

Leta 1940 je iz hiše, ki je stala na današnjem izraelskem ozemlju, izginila štirinajstletna Pnina. Še danes ni jasno, ali je bila ugrabljena ali je šla po svoji volji. Mlada Judinja se je poročila z Arabcem in mu rodila osem otrok. Leta 1967 je Pnina v času izraelske agresije družini na izraelski strani napisala serijo pisem, v katerih je prosila za pomoč. Družina se ni odzvala. Leta 2005 je režiserka Noa Ben Hagai našla pisma svoje stare tete Pnine, zato je strica Šmulika, upokojenega polkovnika izraelske vojske, prosila, naj s svojimi zvezami skuša najti člane Pninie družine. Šmulik najde Pninino najstarejšo hčerko Salmo, ki zdaj živi na Zahodnem bregu … s čimer odpre Pandorino skrinjico. Sta se judovska in arabska družina zmožni pobotati in začeti normalne družinske odnose?

»Pisma sem odkrila po babičini smrti in se odpravila na boleče iskanje odkrivanja preteklosti. Iščem izgubljeno družino na območjih, ki jih je zasedla moja država, in razkrije se zgodba, ki je mogoča samo na od vojne opustošenem Srednjem vzhodu, o družini na obeh straneh napetosti.« (Noa Ben Hagai)

Noa Ben Hagai – filmografija
Brave Land (2003)
Post Cards from Home (2004)
Einstein in the Holy Land (2005)
Krvno sorodstvo/Blood Relation (2009)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Posrednik Broker

Hirokazu Koreeda

četrtek, 29. 09. 2022 / 16:00 / Dvorana

Topel in ganljiv film ceste o petih ljudeh, ki se odpravijo na nenavadno popotovanje, ko jih po naključju združi zapuščeni otrok. Prvi korejski film Hirokaza Koreede (Tatiči) je Song Kang-hoju, zvezdniku Parazita, prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Mala mama Petite maman

Céline Sciamma

četrtek, 29. 09. 2022 / 18:45 / Dvorana

Céline Sciamma je po Portretu mladenke v ognju ustvarila mojstrsko miniaturo o žalovanju, spominu ter skrivnostnih vezeh med materami in hčerami.

Novo na sporedu

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

četrtek, 29. 09. 2022 / 20:30 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.