Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 05:40).

Krvno sorodstvo Blood Relation

Noa Ben Hagai / Izrael / 2009 / 75 min / arabščina, hebrejščina

Leta 1940 je iz hiše, ki je stala na današnjem izraelskem ozemlju, izginila štirinajstletna Pnina. Še danes ni jasno, ali je bila ugrabljena ali je šla po svoji volji. Mlada Judinja se je poročila z Arabcem in mu rodila osem otrok. Leta 1967 je Pnina v času izraelske agresije družini na izraelski strani napisala serijo pisem, v katerih je prosila za pomoč. Družina se ni odzvala. Leta 2005 je režiserka Noa Ben Hagai našla pisma svoje stare tete Pnine, zato je strica Šmulika, upokojenega polkovnika izraelske vojske, prosila, naj s svojimi zvezami skuša najti člane Pninie družine. Šmulik najde Pninino najstarejšo hčerko Salmo, ki zdaj živi na Zahodnem bregu … s čimer odpre Pandorino skrinjico. Sta se judovska in arabska družina zmožni pobotati in začeti normalne družinske odnose?

»Pisma sem odkrila po babičini smrti in se odpravila na boleče iskanje odkrivanja preteklosti. Iščem izgubljeno družino na območjih, ki jih je zasedla moja država, in razkrije se zgodba, ki je mogoča samo na od vojne opustošenem Srednjem vzhodu, o družini na obeh straneh napetosti.« (Noa Ben Hagai)

Noa Ben Hagai – filmografija
Brave Land (2003)
Post Cards from Home (2004)
Einstein in the Holy Land (2005)
Krvno sorodstvo/Blood Relation (2009)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 25. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

četrtek, 25. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Michele Placido

četrtek, 25. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.