Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:25 (za danes zaprto).

Krvno sorodstvo Blood Relation

Noa Ben Hagai / Izrael / 2009 / 75 min / arabščina, hebrejščina

Leta 1940 je iz hiše, ki je stala na današnjem izraelskem ozemlju, izginila štirinajstletna Pnina. Še danes ni jasno, ali je bila ugrabljena ali je šla po svoji volji. Mlada Judinja se je poročila z Arabcem in mu rodila osem otrok. Leta 1967 je Pnina v času izraelske agresije družini na izraelski strani napisala serijo pisem, v katerih je prosila za pomoč. Družina se ni odzvala. Leta 2005 je režiserka Noa Ben Hagai našla pisma svoje stare tete Pnine, zato je strica Šmulika, upokojenega polkovnika izraelske vojske, prosila, naj s svojimi zvezami skuša najti člane Pninie družine. Šmulik najde Pninino najstarejšo hčerko Salmo, ki zdaj živi na Zahodnem bregu … s čimer odpre Pandorino skrinjico. Sta se judovska in arabska družina zmožni pobotati in začeti normalne družinske odnose?

»Pisma sem odkrila po babičini smrti in se odpravila na boleče iskanje odkrivanja preteklosti. Iščem izgubljeno družino na območjih, ki jih je zasedla moja država, in razkrije se zgodba, ki je mogoča samo na od vojne opustošenem Srednjem vzhodu, o družini na obeh straneh napetosti.« (Noa Ben Hagai)

Noa Ben Hagai – filmografija
Brave Land (2003)
Post Cards from Home (2004)
Einstein in the Holy Land (2005)
Krvno sorodstvo/Blood Relation (2009)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Asteroid City Asteroid City

Wes Anderson

petek, 29. 09. 2023 / 16:15 / Dvorana

Komedija, drama, romanca, znanstvena fantastika … nič ne more zares opisati tega vizualno osupljivega filma Wesa Andersona, kjer se o umetnosti, žalovanju, vesolju in smislu vsega skupaj sprašujemo v družbi nekaterih najsvetlejših zvezd filmskega neba: Scarlett Johansson, Jasona Schwartzmana, Toma Hanksa, Steva Carella, Margot Robbie in mnogih mnogih drugih …

Potniki noči Les passagers de la nuit

Mikhaël Hers

petek, 29. 09. 2023 / 18:30 / Dvorana

Film, prežet z zvoki, glasbo in barvami osemdesetih let, je intimna družinska kronika, ki najde poezijo v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. S Charlotte Gainsbourg v glavni vlogi.

Dodatna projekcija

Cesária Évora Cesária Évora

Ana Sofia Fonseca

petek, 29. 09. 2023 / 19:45 / Mala dvorana

Dokumentarec s pomočjo doslej nevidenih arhivskih posnetkov in ekskluzivnih intervjujev z njenimi bližnjimi splete intimen portret »bosonoge dive«. Nagrada občinstva na festivalu IndieLisboa.