Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:45 (za danes zaprto).

Superjunaki Superhelden

Janek Romero / Nemčija / 2008 / 65 min / nemščina

Superjunaki niso kakšni stripovski liki, temveč urbani gverilski aktivisti iz Hamburga, ozaveščeni mladeniči 21. stoletja, nasprotniki globalizacije, borci proti socialni neenakosti, anarhični in zamaskirani revolucionarji, prepričani, da je na svetu denarja in hrane dovolj za vse, če bi le bila primerno porazdeljena. Občasno izvajajo hitre akcije, v katerih – ustrezno kostumirani in zamaskirani – ropajo elitne delikatese, restavracije in trgovine, hrano pa potem razdeljujejo med revnimi in otroki. Na drugi strani teče zgodba o študentki Kathy, ločeni materi dveh otrok, ki se komaj preživlja s tremi honorarnimi službami, končuje doktorat in občasno stika po smeteh bio supermarketa, da bi z zavrženo zelenjavo lahko nahranila svoja otroka. Kathy se zaveda, da je podoba revolucionarja Cheja Guevare skomercializirana do točke nepomembnosti ter da je treba na stvari gledati realistično in v modernem kontekstu.

Janek Romero – filmografija (izbor)
Ciao Warschau (2003)
Fremd (2004)
Die Bessere Seite (2005)
Superhelden (2008)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nedolžen L'Innocent

Louis Garrel

nedelja, 02. 04. 2023 / 11:00 / Dvorana

Francoski režiser in igralec Louis Garrel svoje družinske spomine zapakira v domiselno, igrivo in nadvse zabavno mešanico kriminalke in romantične komedije.

Do zmage in naprej Hækkum rána

Guðjón Ragnarsson

nedelja, 02. 04. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Navdihujoč dokumentarec o skupini deklic, ki trenirajo košarko pod vodstvom nekonvencionalnega trenerja, ki pred njih ves čas postavlja nove izzive. Skupaj dosegajo izvrstne rezultate in dekleta postajajo vse bolj samostojne, močne in pripravljene, da spremenijo svet. Toda ali je svet pripravljen nanje?

Blizu Close

Lukas Dhont

nedelja, 02. 04. 2023 / 14:00 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.