Danes je blagajna odprta od 17:20 do 21:00 (odpre se čez 12:14).

Ne boj se teme Don't Be Afraid of the Dark

Troy Nixey / ZDA, Mehika, Avstralija / 2010 / 99 min / angleščina

Mojster srhljive fantastike Guillermo del Toro (Panov labirint, Sirotišnica, Hudičeva hrbtenica) in stripovski veteran Troy Nixey predstavljata remake kultnega, šokantno srhljivega TV chillerja iz leta 1973. Ne boj se teme je vizualno razkošna gotska grozljivka o najmračnejših poglavjih ljudskih mitov in pravljic, o hiši strahov in zloveščih zobnih miškah.

Julijine oči Los ojos de Julia

Guillem Morales / Španija / 2010 / 117 min / španščina

Napet in tesnoben psihološki triler o strahu pred slepoto in grozi nevidne grožnje, prežet s srhljivo hitchcockovsko atmosfero, je vizualno eleganten, dodelan in domiseln pomežik klasikam, kot sta Wait Until Dark in The Spiral Staircase. Del Toro, mecen mladega španskega žanra, ve, kje iskati talent.

Videl sem hudiča Akmareul boatda

Jee-woon Kim / Južna Koreja / 2010 / 143 min

Po šokantnem, vizualno osupljivem ekskurzu v žanr japonske grozljivke s trilerjem Zgodba o dveh sestrah se korejski režiser Jee-woon Kim vrača z žlahtnim predstavnikom domačega podžanra. Videl sem hudiča je dragulj v zakladnici korejske tradicije maščevalnega horrorja, ki v brutalnosti nasilja presega samega mojstra maščevanja Chan-wook Parka.

Gobice Shrooms

Paddy Breathnach / Irska, Danska / 2007 / 86 min / angleščina

Grozljiv, napet, atmosferičen in čisto zatripan preživetveni triler je kombinacija čistokrvnega najstniškega slasherja in stilizirane, nadnaravne azijske grozljivke, križanec Odrešitve in Čarovnice iz Blaira, ki mu uspe v poldrugi uri srha in suspenza s končnim razpletom počakati do konca.

Reciklaža Gwai wik

Oxide Pang Chun, Danny Pang / 2006 / 108 min

Reciklaža, tehnično najbolj spektakularen projekt legendarnih hongkonških dvojčkov Pang, avtorjev kultne uspešnice Oko, je nadrealistična in srhljiva fantastika, ob kateri resno podvomite v etičnost reciklaže.

Odreši me zla My Soul to Take

Wes Craven / ZDA / 2010 / 107 min

Wes Craven je, zvest sebi in svojemu žanru, ustvaril mešanico svojih kultnih franšiz, Krika in Nočne more v Ulici brestov, klasičen najstniški slasher, v katerem se sprašujemo, ali se nadnaravni morilec vrača iz groba in ali so prebivalci malega ameriškega mesteca ponovno žrtve mladih psihopatov. V zadnji etapi 4. maratona grozljivk čaka odgovor samo najvztrajnejše.