Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:25 (odpre se čez 03:28).
Od 11. do 13. avgusta 2020, ob 21. uri.

Otvoritveni večer je potekal v znamenju 75. obletnice konca 2. svetovne vojne. Predvajali smo Chaplinovo mojstrovino Veliki diktator (The Great Dictator, 1940), satirično kritiko nacizma, v kateri Charlie odigra dvojno vlogo dobrodušnega židovskega brivca in diktatorja Tomanije Adenoida Hynkla.

Naslednji večer smo se poklonili stoletnici rojstva legendarnega igralca Yula Brynnerja. Ogledali smo si ikonični vestern Sedem veličastnih (The Magnificent Seven), s katerim je režiser John Sturges leta 1960 na Divji zahod premestil klasiko Akire Kurosawe Sedem samurajev.

Zadnji večer smo obeležili stoletnico rojstva velikana italijanske kinematografije Federica Fellinija. S projekcijo filma Rim (Roma, 1972), ljubezenskega pisma mestu, ki ga je režiser poimenoval »najčudovitejša filmska kulisa na svetu«, smo naredili uvod v jesensko retrospektivo Fellinijevih filmov v Slovenski kinoteki.

Letni Kinodvor na Kongresnem trgu 2020 je bil del programa Ljubljana 2025 – Mesto kot v filmu, s katerim se Mestna občina Ljubljana poteguje za naslov Evropska prestolnica kulture 2025.
Prireditev so omogočili: Turizem Ljubljana, Zavarovalnica Triglav in Veleposlaništvo Združenih držav Amerike. 

Veliki diktator The Great Dictator

Charles Chaplin / ZDA / 1940 / 125 min / podnapisi, angleščina / 13+

Film, v katerem Charlie odigra dvojno vlogo dobrodušnega židovskega brivca in krutega diktatorja Hynkla, je drzna zmes politične satire, humanizma in slapstick humorja.

Sedem veličastnih The Magnificent Seven

John Sturges / ZDA / 1960 / 128 min / španščina, angleščina

Film Johna Sturgesa, ki na Divji zahod premesti klasiko Akire Kurosawe Sedem samurajev, se z legendarno igralsko zasedbo, nepozabno glasbo in duhovitimi dialogi uvršča med najbolj priljubljene vesterne vseh časov.

Rim Roma

Federico Fellini / Italija, Francija / 1972 / 120 min / italijanščina

Fellinijev poklon mestu, ki ga je sam poimenoval »najčudovitejša filmska kulisa na svetu«, je mozaik vinjet, v katerih se režiserjevi intimni spomini prepletajo z impresionističnimi prizori iz sodobnosti.