Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:00 (za danes zaprto).
Od 22. do 25. avgusta 2022, ob 21. uri.

Biti ali ne biti To Be or Not to Be

Ernst Lubitsch / ZDA / 1942 / 99 min / angleščina

Komedijo o nacizmu, posneto leta 1942 in postavljeno v okupirano Varšavo, so ogorčeni kritiki ob premieri kritizirali kot neokusno, danes pa velja za eno Lubitschevih največjih mojstrovin – dokaz, da se je s humorjem mogoče postaviti po robu vsem oblikam zatiranja.

Razpoložena za ljubezen Fa yeung nin wah

Wong Kar Wai / Hong Kong, Francija / 2000 / 98 min / kantonščina

Film Wonga Kar Waija, zgodba o skrivnostih ljubezni in bežnosti življenja, ne sodi le med najbolj romantična dela v zgodovini sedme umetnosti, temveč se pogosto znajde tudi na lestvicah najboljših filmov vseh časov. Nagrada za najboljšega igralca v Cannesu.

Sullivanova potovanja Sullivan's Travels

Preston Sturges / ZDA / 1941 / 90 min / angleščina

Komična mojstrovina Prestona Sturgesa sodi med najboljše hollywoodske satire in morda predstavlja vrhunec v karieri enega največjih genijev screwball komedije.

Kabaret Cabaret

Bob Fosse / ZDA / 1972 / 124 min / nemščina, angleščina

Barviti, žgečkljivi, a tudi presenetljivo mračni muzikal, postavljen v zadnje dni hedonističnega weimarskega Berlina, je »čudovito dekadentno« Lizo Minnelli pred petdesetimi leti izstrelil med superzvezde ter si prislužil zlati globus za najboljši film v kategoriji muzikalov in komedij ter osem oskarjev, vključno za najboljšo režijo in igralko.