Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).
Od 21. do 24. avgusta 2023, ob 21. uri.

Gospod Hulot na počitnicah Les Vacances de Monsieur Hulot

Jacques Tati / Francija / 1953 / 88 min

Očarljiva komedija mojstrsko koreografiranih vizualnih gegov, v kateri prisrčno nerodni in vedno vljudni gospod Hulot nehote moti mir dopustnikov v obmorskem letovišču.

Ptiči The Birds

Alfred Hitchcock / ZDA / 1963 / 119 min / angleščina

Ptice se obrnejo proti človeku v veliki klasiki mojstra suspenza. »To bi lahko bil najbolj grozljiv film, kar sem jih kdaj posnel,« je izjavil Hitchcock. Po vsej verjetnosti pa gre tudi za najbolj strašljiv otvoritveni film v zgodovini festivala v Cannesu.

Parižanka A Woman of Paris

Charles Chaplin / ZDA / 1923 / 89 min

Stoletnico kina na Kolodvorski praznujemo s prelomnim delom ene največjih ikon velikega platna; filmom, ki je v kinematografe prišel prav tistega leta, ko se je prvič prižgal projektor Ljubljanskega dvora. Parižanka je prva resna drama Charlesa Chaplina in njegov prvi film, v katerem – proti vsem pričakovanjem – ne nastopi Potepuh. Digitalno restavrirana različica z novo glasbo, prirejeno po Chaplinovi lastni partituri, je svetovno premiero doživela na zadnjem Berlinalu.

Srečen božič, gospod Lawrence Merry Christmas, Mr. Lawrence

Nagisa Oshima / Velika Britanija, Japonska / 1983 / 123 min / japonščina, angleščina

V velikem protivojnem filmu provokativnega japonskega režiserja Nagise Oshime (Cesarstvo čutil) skrivnostnega majorja Celliersa upodobi nihče drug kot David Bowie, medtem ko svojo prvo resno vlogo odigra tedanji stand-up komik in tv-zvezdnik, danes pa slavni režiser Takeshi Kitano.