Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 14:51).
Od 23. do 25. avgusta 2016.

Letni kino na Kongresnem trgu je v letu 2016 odprla slavnostna premiera restavriranega in digitaliziranega filma Franceta Štiglica Dolina miru pod pokroviteljstvom predsednika države ob 25-letnici Republike Slovenije in 60-letnici filma, ki je na festivalu v Cannesu prejel nagrado za najboljšo moško vlogo.

S filmom Čudoviti lisjak, ki ga je režiral Wes Anderson, eden najvplivnejših in najizvirnejših ameriških filmskih ustvarjalcev svoje generacije, smo se poklonili stoletnici rojstva znamenitega britanskega pisatelja norveškega rodu Roalda Dahla.

Predstava brezčasne klasike Rešitev v zadnjem trenutku iz zlate dobe nemih filmskih komedij, ki je med filmske zvezde izstrelila nepozabnega Harolda Lloyda, je bila posvečena 20. obletnici Slovenske kinoteke. Film je v živo na klavirju spremljal Neil Brand, eden vodilnih svetovnih spremljevalcev nemih filmov.

Dolina miru Dolina miru

France Štiglic / Jugoslavija / 1956 / 88 min / angleški podnapisi, slovenščina / 7+

Zgodnja klasika jugoslovanskega vojnega filma v režiji Franceta Štiglica, ki je igralcu Johnu Kitzmillerju leta 1957 prinesla nagrado za najboljšo moško vlogo v Cannesu, je bila ob svoji šestdesetletnici in v restavrirani različici leta 2016 kot prvi slovenski film predstavljena v prestižni sekciji Canske klasike.

Čudoviti lisjak Fantastic Mr. Fox

Wes Anderson / ZDA, Velika Britanija / 2009 / 87 min / angleščina, francoščina

Edinstvena animirana priredba brezčasne literarne klasike Roalda Dahla v režiji Wesa Andersona, enega najvplivnejših in najizvirnejših ameriških filmskih ustvarjalcev svoje generacije.

Rešitev v zadnjem trenutku Safety Last!

Fred Newmeyer, Sam Taylor / ZDA / 1923 / 73 min / nemi

Brezčasna klasika iz zlate dobe nemega filma, ki je izstrelila med zvezde nepozabnega Harolda Lloyda, se ponaša z enim najbolj ikoničnih filmskih prizorov vseh časov, v katerem “tretji genij” neme komedije na vrtoglavem vrhu nebotičnika binglja z urinega kazalca.