Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:00 (za danes zaprto).
Od 25. do 27. junija 2014.

Prvič smo letni kino na enem osrednjih ljubljanskih trgov izvedli ob Letu kina – Kinodvor 90, letu praznovanja kina in filma, ko smo se ob svoji spominjali tudi zgodovine ostalih kinematografov v Ljubljani. Na ljubljanskem kino zemljevidu se je od leta 1896 zarisalo kar 74 kino prizorišč. Med njimi je tudi Kongresni trg.

Leta 2014 smo kino na prostem pričarali v treh večerih, posvečenih trem obletnicam: 90-letnici Kinodvora, 100-letnici Potepuha, najbolj priljubljenega lika Charlieja Chaplina, in 2000-letnici Emone. Na platnu pred pročeljem Slovenske filharmonije (nekoč elitnega kina Matica) so v soju filmskega snopa zažareli Cirkus, Ben-Hur in Moje pesmi, moje sanje.

Cirkus The Circus

Charles Chaplin / ZDA / 1928 / 72 min / brez dialogov / 4+

Potepuh se znajde v cirkusu, kjer ga nemudoma začne preganjati policija, misleč, da je zmikavt. Ko se zrak razčisti, se Charlie zaljubi v upravnikovo hčer, vendar pa mora za njeno naklonjenost tekmovati s postavnim vrvohodcem. Da bi ga prekosil in s tem osvojil dekletovo srce, Charlie še sam stopi na vrv, kjer ga pričaka krdelo zlovoljnih opic.

Ben-Hur Ben-Hur

William Wyler / ZDA / 1959 / 212 min

Ben-Hur studia MGM iz leta 1925 je bil ena največjih uspešnic in najdražja produkcija Hollywooda neme dobe. Z istoimenskim rimejkom, posnetim v studiih rimske Cinecittà, je MGM leta 1959 presegel samega sebe. Za antološki prizor dirke s kočijami, v katerem je sodelovalo 15.000 statistov, so zgradili dotlej največje filmsko prizorišče. Ben-Hur je leta 1960 prejel 11 oskarjev in še danes zaseda vrh lestvice filmov z največ nagradami ameriške akademije. Rekord, ki ga je doslej izenačil le Titanik.

Moje pesmi, moje sanje The Sound of Music

Robert Wise / ZDA / 1965 / 174 min

Filmska različica zadnje v nizu izjemnih broadwayskih uspešnic Rodgersa in Hammersteina, Moje pesmi, moje sanje, je posneta po resnični zgodbi pojoče družine Von Trapp, zgodbi o mladi in sanjavi nuni v osrčju avstrijske alpske idile, ki mora na predvečer nacistične priključitve Avstrije zapustiti samostan, da bi postala guvernanta sedmih otrok in omehčala srce ovdovelega družinskega patriarha.