Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 06:16, tel: 01 239 22 17).
Kinodvor je za tri dni preplavil mladostni vrvež 8. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip

Kinodvor je za tri dni preplavil mladostni vrvež 8. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip

V soboto, 21. oktobra, so mladi s podelitvijo Kinotripove nagrade občinstva okronali 8. mednarodni filmski festival Kinotrip. Letos je gledalce osvojil film Izgubljeni fantje, silovita ljubezenska zgodba s političnim nabojem.

Osma izdaja mednarodnega filmskega festivala Kinotrip, največjega dogodka Kinodvorovega filmskega programa Kinotrip – mladi za mlade, je potekala med 19. in 21. oktobrom 2023. Pester filmski program je skrbno izbralo trinajst srednješolk in srednješolcev, članov Kinotripovega filmskega kluba.

Po različnih filmskih svetovih je na osmih festivalskih projekcijah potovalo 966 obiskovalcev, predvsem mladih. Na festivalu so se jim pridružili zanimivi gostje. V Ljubljano je iz Združenih držav Amerike pripotovala Diane Ng, sorežiserka, soproducentka in ena izmed direktoric fotografije filma Kolibriji (Silvia Del Carmen Castaños, Estefanía Contreras, Miguel Drake-McLaughlin). Mladi so se preko spleta pogovarjali z Zhi Wei Jowom, singapurskim režiserjem filma Jutri je še daleč. Ob filmu Izgubljeni fantje (Zeno Graton) so skupaj z Metodom Zupanom, novinarjem in kritikom na Radiu Študent, razmišljali o filmskih upodobitvah ljubezni vseh barv. Po razprodani projekciji programa kratkih filmov Kinotripčič pa so se pogovarjali z mladima filmskima ustvarjalkama Anne Tassel (Borbike, Nika Jurman) in Emo Paš (Razgled, Ema Paš).

Na zaključnem dogodku festivala so se predstavili tudi udeleženci Kinotripove predfestivalske delavnice. Osem mladih je pod mentorstvom Matevža Jermana, Olge Michalik in Matica Zavodnika posnelo videospot za komad Manzarek vsem dobro znanega reperja Vazza.


Foto: Gal Golc, Srednja medijska in grafična šola Ljubljana

Številne utrinke 8. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip, ki so jih ujeli dijaki s Srednje medijske in grafične šole Ljubljana, si lahko ogledate na naši spletni strani in na Kinotripovih Facebook in Instagram profilih.

Vsem, ki ste letos prispevali k ustvarjanju festivala in širjenju glasu o njem, se najlepše zahvaljujemo in vas vabimo, da po filmskih svetovih za mlade z nami potujete še naprej.

Naj vas film odpelje!

Osmo Kinotripovo generacijo  sestavljajo Tim Čerin, Hana Debeljak, Rok Družinec, Tjaša Hafner, Izak Kabir Khan, Mija Kolarič, Sofia Korolova, Anej Košorok, Eva Kralj Serša, Lara Matos, Sofiia Rypalenko, Ema Šilar, Anaïs Vrtunski.

Partnerji in podporniki 8. mednarodnega festivala Kinotrip:
Mestna občina Ljubljana – ustanoviteljica javnega zavoda Kinodvor, Slovenski filmski center, Francoski inštitut v Ljubljani, Veleposlaništvo Španije v Ljubljani, Veleposlaništvo Združenih držav Amerike v Ljubljani, Cineteca di Bologna/L’Immagine Ritrovata, The Film Foundation, FIVIA – Vojnik, Festival kratkega filma FEKK, Festival migrantskega filma, Društvo Kraken, SCCA-Ljubljana, Srednja medijska in grafična šola Ljubljana

četrtek, 28. 09. 2023

Foto & video utrinki 8. festivala Kinotrip

Poskralo nas je v Kinotripov leteči krožnik in odpeljalo na medzvedno potovanje v filmsko galaksijo. Po filmskih svetovih nas je vodila skupina trinajstih srednješolcev in srednješolk.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.