Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (odprto še 41 minut, tel: 01 239 22 17).

Jutri je še daleč Míng tian bi zuo tian chang jiu

Zhi Wei Jow / Singapur, Tajvan, Portugalska, Francija / 2023 / 105 min / mandarinščina, angleščina

Vizualno osupljiva pripoved o odraščanju v Singapurju. Naj te film odpelje v mistični pragozd!

Fotografije

Jutri je še daleč

Mladi Meng živi sam z očetom, ki ju preživlja s težaškim in nevarnim fizičnim delom. Vidita se redko, in še ko sta skupaj, med njima zeva tišina. Zadržani Meng se s težavo vključuje med vrstnike in v iskanju občutka pripadnosti zaide v nasilno družbo. Zaradi spleta okoliščin se predčasno znajde na služenju vojaškega roka v džungli, kjer odkriva povsem nove plati življenja. Podobe neokrnjene narave in prvinski zvoki džungle nas meditativno zazibljejo v razmislek o mistični povezanosti, ki se plete med generacijami. 

Naj te film odpelje v mistični pragozd!

kritike
»Estetski pristop Jow Zhi Weija, dolgi trenutki tišine, počasno premikanje kamere, vse to spominja na mojstre kontemplativnega filma. To je “počasni film” v najboljši luči, še posebej zato, ker Jow Zhi Wei ne posnema svojih bolj znanih predhodnikov, temveč si z njimi deli občutljivost in senzibilnost.«
–  Marc van de Klashorst, International Cinephile Society

petek, 29. 09. 2023

Filmski program 8. festivala Kinotrip

Šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih. Startali bomo globoko v džungli, zajahali bleščečo mavrico in preskočili vse meje, se z upanjem zazrli v prihodnost in v nemogočem iskali ljubezen. Celoten program po izboru mlade programske ekipe!

ponedeljek, 25. 09. 2023

8. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 19. in 21. oktobrom 2023: trije dnevi z raznolikimi filmskimi poslasticami in živahnim spremljevalnim dogajanjem – vse po izboru mlade programske ekipe. Filmski program je že objavljen!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

nedelja, 03. 03. 2024 / 20:30 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

ponedeljek, 04. 03. 2024 / 15:15 / Dvorana

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.

Neskončni spomin La memoria infinita

Maite Alberdi

ponedeljek, 04. 03. 2024 / 17:15 / Mala dvorana

Zgodba o Paulinini globoki in brezkompromisni predanosti ter Augustovem srditem boju, da bi ohranil svojo identiteto, je srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni. Film Maite Alberdi (Krt) je nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarec.