Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (odprto še 05:30, tel: 01 239 22 17).

Jutri je še daleč Míng tian bi zuo tian chang jiu

Zhi Wei Jow / Singapur, Tajvan, Portugalska, Francija / 2023 / 105 min / mandarinščina, angleščina

Vizualno osupljiva pripoved o odraščanju v Singapurju. Naj te film odpelje v mistični pragozd!

Fotografije

Jutri je še daleč

Mladi Meng živi sam z očetom, ki ju preživlja s težaškim in nevarnim fizičnim delom. Vidita se redko, in še ko sta skupaj, med njima zeva tišina. Zadržani Meng se s težavo vključuje med vrstnike in v iskanju občutka pripadnosti zaide v nasilno družbo. Zaradi spleta okoliščin se predčasno znajde na služenju vojaškega roka v džungli, kjer odkriva povsem nove plati življenja. Podobe neokrnjene narave in prvinski zvoki džungle nas meditativno zazibljejo v razmislek o mistični povezanosti, ki se plete med generacijami. 

Naj te film odpelje v mistični pragozd!

kritike
»Estetski pristop Jow Zhi Weija, dolgi trenutki tišine, počasno premikanje kamere, vse to spominja na mojstre kontemplativnega filma. To je “počasni film” v najboljši luči, še posebej zato, ker Jow Zhi Wei ne posnema svojih bolj znanih predhodnikov, temveč si z njimi deli občutljivost in senzibilnost.«
–  Marc van de Klashorst, International Cinephile Society

petek, 29. 09. 2023

Filmski program 8. festivala Kinotrip

Šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih. Startali bomo globoko v džungli, zajahali bleščečo mavrico in preskočili vse meje, se z upanjem zazrli v prihodnost in v nemogočem iskali ljubezen. Celoten program po izboru mlade programske ekipe!

ponedeljek, 25. 09. 2023

8. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 19. in 21. oktobrom 2023: trije dnevi z raznolikimi filmskimi poslasticami in živahnim spremljevalnim dogajanjem – vse po izboru mlade programske ekipe. Filmski program je že objavljen!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Svetovni jagodni izbor III (2023) Svetovni jagodni izbor III (2023)

različni avtorji

četrtek, 30. 11. 2023 / 17:00 / Dvorana

Program najboljših kratkih animiranih filmov z vsega sveta, ki prinaša temeljit pregled trenutnega dogajanja in trendov na področju avtorske animacije, vključno s številnimi filmi, nagrajenimi na pomembnih mednarodnih festivalih.

Belo plastično nebo Műanyag égbolt

Tibor Bánóczki, Sarolta Szabó

četrtek, 30. 11. 2023 / 19:00 / Dvorana

Leto 2123. Človeštvo zaradi čedalje hujšega pomanjkanja naravnih virov lahko reši samo kupčija: vsak prebivalec se po dopolnjenem 50. letu spremeni v drevo. Ko Stefan izve, da se je njegova ljubljena žena Nora prostovoljno odločila predčasno podariti svoje telo, se poda na drzno pot, da bi jo rešil.

Tekmovalni program III (2023) Tekmovalni program III (2023)

različni avtorji

četrtek, 30. 11. 2023 / 21:00 / Dvorana

Najboljši novi animirani filmi iz srednje in vzhodne Evrope se potegujejo za nagrado občinstva in veliko nagrado mednarodne žirije. Med režiserji najdemo tako legendarne animatorje kot avtorje prvencev in vse vmes.