Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 04:38, tel: 01 239 22 17).

Izgubljeni fantje Le Paradis

Zeno Graton / Belgija, Francija / 2023 / 83 min / francoščina

Silovita ljubezenska zgodba s političnim nabojem, ki pomenljivo pretrese pojem svobode.

Fotografije

Sedemnajstletni Joe je zaprt v mladinskem prevzgojnem domu. Z različnimi uporniškimi dejanji skuša ubežati togemu sistemu, vendar ga ta vedno znova hladno vrne nazaj. Medtem ko v domu nestrpno čaka na nov začetek, Joeja preseneti prihod skrivnostnega prestopnika Williama. Njun odnos se hipoma razplamti v ljubezen, polno bližine, skrivnih dotikov in pomenljivih tišin. Skupaj hrepenita po svobodi zunaj institucionalnih zidov. Film Izgubljeni fantje je silovita ljubezenska zgodba s političnim nabojem, ki pomenljivo pretrese pojem svobode.

Naj te film odpelje v nevidno svobodo!

iz prve roke
»V tej ljubezenski zgodbi sem želel prikazati konflikte in vprašanja, povezana s strastjo, pomanjkanjem in izdajo. Ta vprašanja so pogosto odsotna v kvir ljubezenskih zgodbah – zgodbah, v katerih se sam nisem našel. /…/ Scenarij sem začel pisati pred kar nekaj časa nazaj in videl sem, kako se je svet od takrat razvijal. Nove generacije se ne opravičujejo več, so fluidne in močne.«
–  Zeno Graton

vtisi mlade programske ekipe festivala Kinotrip
»Dotaknila se me je fizična narava filma. Ljubezen med Joeom in Williamom ni izražena preko dialogov, temveč preko dotikov, ki ustvarjajo senzualno vzdušje. V strogem in rigidnem okolju prevzgojnega doma, sem njuno ljubezen doživela kot čutno in nežno. Všeč mi je ta nežnost, ki je postavljena v prostor, kjer je običajno ne pričakujemo.«
–  Tjaša Hafner, članica 8. generacije Kinotrip

sobota, 21. 10. 2023

Kinotripovo nagrado občinstva je prejel film Izgubljeni fantje

Srca gledalcev 8. festivala Kinotrip je osvojila silovita ljubezenska zgodba s političnim nabojem, ki pomenljivo pretrese pojem svobode.

petek, 29. 09. 2023

Filmski program 8. festivala Kinotrip

Šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih. Startali bomo globoko v džungli, zajahali bleščečo mavrico in preskočili vse meje, se z upanjem zazrli v prihodnost in v nemogočem iskali ljubezen. Celoten program po izboru mlade programske ekipe!

ponedeljek, 25. 09. 2023

8. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 19. in 21. oktobrom 2023: trije dnevi z raznolikimi filmskimi poslasticami in živahnim spremljevalnim dogajanjem – vse po izboru mlade programske ekipe. Filmski program je že objavljen!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«