Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:00 (za danes zaprto).
8. mednarodni filmski festival Kinotrip

Osma izdaja mednarodnega filmskega festivala Kinotrip, največjega dogodka Kinodvorovega filmskega programa Kinotrip – mladi za mlade, je potekala med 19. in 21. oktobrom 2023. Pester filmski program je skrbno izbralo trinajst srednješolk in srednješolcev, članov Kinotripovega filmskega kluba. Kinotripova nagrada občinstva pa je letos pripadla filmu Izgubljeni fantje (Zeno Graton), siloviti ljubezenski zgodbi s političnim nabojem.

Po različnih filmskih svetovih je na osmih festivalskih projekcijah potovalo 966 obiskovalcev, predvsem mladih. Na festivalu so se jim pridružili zanimivi gostje. V Ljubljano je iz Združenih držav Amerike pripotovala Diane Ng, sorežiserka, soproducentka in ena izmed direktoric fotografije filma Kolibriji (Silvia Del Carmen Castaños, Estefanía Contreras, Miguel Drake-McLaughlin). Mladi so se preko spleta pogovarjali z Zhi Wei Jowom, singapurskim režiserjem filma Jutri je še daleč. Ob filmu Izgubljeni fantje (Zeno Graton) so skupaj z Metodom Zupanom, novinarjem in kritikom na Radiu Študent, razmišljali o filmskih upodobitvah ljubezni vseh barv. Po razprodani projekciji programa kratkih filmov Kinotripčič pa so se pogovarjali z mladima filmskima ustvarjalkama Anne Tassel (Borbike, Nika Jurman) in Emo Paš (Razgled, Ema Paš).

Na zaključnem dogodku festivala so se predstavili tudi udeleženci Kinotripove predfestivalske delavnice. Osem mladih je pod mentorstvom Matevža Jermana, Olge Michalik in Matica Zavodnika posnelo videospot za komad Manzarek vsem dobro znanega reperja Vazza.

Številne utrinke 8. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip, ki so jih ujeli dijaki s Srednje medijske in grafične šole Ljubljana, si lahko ogledate na naši spletni strani in na Kinotripovih Facebook in Instagram profilih.

Vsem, ki ste letos prispevali k ustvarjanju festivala in širjenju glasu o njem, se najlepše zahvaljujemo in vas vabimo, da po filmskih svetovih za mlade z nami potujete še naprej.

Naj vas film odpelje!

Osmo Kinotripovo generacijo  sestavljajo Tim Čerin, Hana Debeljak, Rok Družinec, Tjaša Hafner, Izak Kabir Khan, Mija Kolarič, Sofia Korolova, Anej Košorok, Eva Kralj Serša, Lara Matos, Sofiia Rypalenko, Ema Šilar, Anaïs Vrtunski.

Partnerji in podporniki 8. mednarodnega festivala Kinotrip:
Mestna občina Ljubljana – ustanoviteljica javnega zavoda Kinodvor, Slovenski filmski center, Francoski inštitut v Ljubljani, Veleposlaništvo Španije v Ljubljani, Veleposlaništvo Združenih držav Amerike v Ljubljani, Cineteca di Bologna/L’Immagine Ritrovata, The Film Foundation, FIVIA – Vojnik, Festival kratkega filma FEKK, Festival migrantskega filma, Društvo Kraken, SCCA-Ljubljana, Srednja medijska in grafična šola Ljubljana

VEČ O 8. FESTIVALU KINOTRIP

sobota, 21. 10. 2023

Kinotripovo nagrado občinstva je prejel film Izgubljeni fantje

Srca gledalcev 8. festivala Kinotrip je osvojila silovita ljubezenska zgodba s političnim nabojem, ki pomenljivo pretrese pojem svobode.