Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:20 (odprto še 01:01, tel: 01 239 22 17).

četrtek, 11. 04. 2024

Slovenski filmi, ki jih vse preredko vidimo - s 35mm!

2. maja se v Kinodvor ponovno vrača uspešnica: filmski maraton po izboru publicista in kritika Marcela Štefančiča, jr.! Letos si bomo ogledali filme Ko zorijo jagode, Trst, Minuta za umor, Po isti poti se ne vračaj in Ovni in mamuti – vse s 35mm filmskega traku. Paketi za ogled vseh petih filmov so že v prodaji, tudi prek spleta.

sreda, 10. 04. 2024

V Kinodvor prihajata Wil in pisatelj Jeroen Olyslaegers

Jeroen Olyslaegers je kolumnist, dramatik in pisatelj, znan po svoji družbeni angažiranosti, za katero je leta 2014 prejel nagrado Ark za svobodo govora. Po njegovi večkrat nagrajeni knjižni uspešnici Wil, ki je postavljena v Antwerp leta 1942, v čas nacistične okupacije, pa so posneli tudi istoimenski film. Ogledali si ga bomo v torek, 16. aprila. Projekciji sledi pogovor s pisateljem, ki ga bo vodila Tadeja Krečič Scholten.

torek, 09. 04. 2024

Petrina Kinoknjižnica

Vodja programa za mlada občinstva Petra Slatinšek v aprilu in maju s polic naše Kinoknjižnice priporoča nabor DVD-jev in knjig na temo begunstva in migracij, šolskega vsakdana ter knjižnih junakov v filmu.

ponedeljek, 08. 04. 2024

Javno povabilo k sodelovanju v programih mladih občinstev

Medse vabimo nove sodelavce, ki bi se želeli izpopolniti ali priučiti dela na področju filmske vzgoje v programih za mlada občinstva. Sodelovanje bo potekalo v obliki občasnega honorarnega dela ob mentorskem vodenju in izobraževanju. Vabljeni, da se nam pridružite!

četrtek, 04. 04. 2024

V začetku maja v Kinodvor prihajajo Izzivalci

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) v ospredje postavi ljubezenski trikotnik v tekmovalnem svetu tenisa. V glavnih vlogah nastopajo Zendaya, Josh O’Connor in Mike Faist. Karte za prvo projekcijo so že v prodaji!

sreda, 03. 04. 2024

Zadnji trije Ponedeljki v sezoni: potovanje nazaj

Po velikonočnih praznikih aprilske Ponedeljke začenjamo s tiho presunljivim prvencem enega najpomembnejših kitajskih filmskih ustvarjalcev svoje generacije, Zhangkeja Jia. Njegov Stric Wu se je rodil iz šoka, ki ga je doživel režiser, ko se je po nekaj letih študija na pekinški filmski akademiji vrnil v rojstno mesto. Pridružite se nam na kakšnem iz filmskih potovanj tudi v aprilu …

Pogovor in foto utrinki s premiere ter izjave članov ekipe slovenskega filma Zbudi me

Na premieri filma, ki je potekala v okviru Festivala frankofonskega filma, se je na odru predstavila številčna filmska ekipa. Z njimi se je pogovarjala Varja Močnik.

Kurja polt: Poslednji hura!

Festival žanrskega filma Kurja polt se letos poslavlja. Poslednji hura! bo v petek, 19. aprila, ko bodo na sporedu zadnje tri projekcije. Vstopnice in paketi so še v prodaji. Tudi na spletu.

ponedeljek, 25. 03. 2024

Nominiranci nagrade LUX 2024 v Kinodvoru

Od 2. do 5. aprila si boste v Kinodvoru lahko ogledali vseh pet filmov, ki so se uvrstili v ožji izbor za nagrado občinstva LUX. Vstop je prost, brezplačne vstopnice so na voljo od 26. marca pri Kinodvorovi blagajni. Za posamezen film lahko vsak obiskovalec ali obiskovalka prevzame največ dve brezplačni vstopnici.

Pogovor po ogledu filma Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna

Po ogledu filma Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna na Festivalu dokumentarnega filma se nam je pridružil del filmske ekipe. Z nami so bili režiserka in scenaristka Maja Weiss, soscenaristka Nataša Konc Lorenzutti, producentka Ida Weiss ter August Adrian Braatz, ki je v filmu poskrbel za glasbo.