Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:00 (odpre se čez 01:22).

petek, 15. 09. 2023

V Kinodvor vabimo stoletnike in stoletnice!

Stoletnike in stoletnice vabimo na Zajtrk pri Kinodvoru in projekcijo filma Mladi Medardo, ki bo 15. oktobra ob 11:00.

torek, 12. 09. 2023

S starimi starši na film

Vnuk(inja) ter babica ali dedek si lahko film Psom in Italijanom vstop prepovedan ogledata skupaj, za ceno ene vstopnice, in ustvarita skupen filmski spomin. Velja za vse projekcije filma.

ponedeljek, 11. 09. 2023

Evropski teden mobilnosti: varčno z brezplačnim prevozom v Kinodvor

V času Evropskega tedna mobilnosti (od 16. do 22. septembra) lahko posamezniki, šole in vrtci v Kinodvor potujete brezplačno.

petek, 08. 09. 2023

Premiera filma Najsrečnejši človek na svetu s filmsko ekipo

Po premieri je sledil pogovor s filmsko ekipo, ki ga je vodila Varja Močnik. Utrinke s premiere je v fotografski objektiv ujel Domen Pal.

sreda, 30. 08. 2023

Prihajajo Ponedeljki: čas za (ponovno) odkrivanje

Mali dragulji, ki v Sloveniji še niso bili prikazani; filmi iz Azije, Latinske Amerike in Afrike, ki preredko zaidejo na naša vse preveč bela platna; stvaritve, ki krožijo zunaj mainstreama; kanonizirana dela, ki že leta niso bila prikazana in nestrpno čakajo, da jih odkrijejo nove generacije (ali znova odkrijejo ostali); ter preprosto mojstrovine, ki nikoli ne izgubijo svoje moči, zlasti če so prikazane in doživete v kinu … Vsak ponedeljek od septembra do aprila, razen med festivali, prazniki in šolskimi počitnicami.

ponedeljek, 28. 08. 2023

Potovanje v Tokio za zaključek cikla japonskih klasik

V okviru sklopa Dvakrat Ozu bomo v ponedeljek, 4. septembra, ob 19. uri predvajali digitalno restavrirano različico iz leta 2017. Prikazali jo bomo na rojstni dan Silvana Furlana, da bi opozorili na ključno vlogo, ki jo je imel pri razvoju filmske kulture v Sloveniji. Prvemu direktorju Kinoteke se bomo poklonili s projekcijo njegovega najljubšega filma, posnetega v letu njegovega rojstva.

petek, 18. 08. 2023

Sembène 100!

V ponedeljek, 18. septembra, ob 20.30 bomo prikazali dva filma senegalskega režiserja Ousmana Sembèna: Borom Sarret in Dekle iz Afrike.

četrtek, 17. 08. 2023

Režiser filma Leilini bratje, Saeed Roustaee, v Iranu obsojen na šest mesecev zapora

Film Leilini bratje so premierno predvajali lani na najvplivnejšem filmskem festivalu na svetu, v Cannesu. Kljub toplemu mednarodnemu sprejemu pa je doma film doživel povsem drugačno zgodbo, saj so ga prepovedali, Roustaeeja in producenta filma Javada Noruzbegija pa spoznali za kriva, da sta »prispevala k propagandi opozicije proti islamskemu sistemu« in ju obsodili na šest mesecev zapora. Prav tako pet let ne bosta mogla ustvarjati. Poteza je v svetu filma že naletela na ostre obsodbe.

sreda, 09. 08. 2023

Letni Kinodvor na Kongresnem trgu 2023

V nedeljo, 6. avgusta, smo z dvema nadomestnima projekcijama zadnjega filma Wesa Andersona Asteroid City v Kinodvoru zaključili letošnjo izvedbo Filma pod zvezdami, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Ljubljanskim gradom. Sezono poletnega kina bomo zaokrožili z Letnim Kinodvorom na Kongresnem trgu, ko bomo med 21. in 24. avgustom s filmi znova na enem osrednjih mestnih trgov.

ponedeljek, 07. 08. 2023

Možnost zamenjave vstopnic za Asteroid City

Vstopnice za projekcijo predpremiere Asteroid City v okviru Filma pod zvezdami na Ljubljanskem gradu lahko zamenjate za ogled projekcij v Kinodvoru od 10. do vključno 16. avgusta.