Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odprto še 07:20, tel: 01 239 22 17).

ponedeljek, 03. 10. 2022

V Kinodvor prihaja 7. filmski festival Kinotrip – mladi za mlade

Med 20. in 22. oktobrom bo v Kinodvoru potekal 7. mednarodni filmski festival Kinotrip. Filmski sprehod nas bo vodil skozi pisane pokrajine mladih: od hipnotičnih podob Beneške lagune do živo oranžne avstralske puščave, s hitrimi obrati športne drame in rahločutnimi izpovedmi, ki rušijo meje in širijo obzorja. Vstopnice so že v prodaji!

Večer v znamenju Majorja Toma, Ziggyja Stardusta, Aladdina Sana, The Thin White Duka - večer Davida Bowieja

Na dan predpremiere filma Moonage Daydream smo vsi dihali skupaj z Davidom Bowiejem. Z Radiem Študent smo pripravili kviz posvečen Bowieju, po ogledu filma pa so kalejdoskopsko popotovanje skozi življenje in delo tega vsestranskega umetnika obiskovalci lahko nadaljevali tudi v galeriji.

Prodaja paketov za Noč grozljivk se je pričela!

Objavili smo program za že 14. maraton groze, gorja in gravža, v tradicionalnem terminu 31. oktobra od 19. ure dalje. Od petka, 23. septembra je v prodaji omejeno število paketov, tako pri naši blagajni kot po spletu.

Kakovostna filmska vzgoja za otroke in mlade v bolnici

Kinodvor v mednarodnem projektu s spletno platformo Film v bolnici v novem šolskem letu omogoča dostop do pisanega filmskega sveta otrokom in mladim, ki se zdravijo v bolnišnicah.

od 16. septembra 2022

David Bowie

Spremljevalna razstava ob predvajanju filma Moonage Daydream v galeriji Kinodvora.

V spomin na Jean-Luca Godarda

V spomin na preminulega velikega filmskega avtorja bomo v četrtek, 22. septembra ob 19. uri predvajali film Knjiga slik (Le livre d’image).

Moonage Daydream predpremierno v Kinodvoru

V petek, 23. septembra ob 21. uri bomo v Kinodvoru predpremierno prikazali film o Davidu Bowieju, ki se ponaša z množico še nikoli videnih posnetkov. Vstopnice so že v prodaji, tudi po spletu!

Evropski teden mobilnosti: Z vstopnico Kinodvora brezplačna vožnja z avtobusom LPP!

Med 16. in 22. septembrom poteka Evropski teden mobilnosti. Vabimo vas, da nas vsaj v tem tednu obiščete z avtobusom, peš, s kolesom, skirojem, rolko ali drugim trajnostno naravnanim prevoznim sredstvom.

Teden korejskega filma

Veleposlaništvo Republike Koreje z Dunaja tudi letos organizira Teden korejskega filma, ki bo od 13. do 18. septembra potekal v Kinodvoru. Na ogled bo pet sodobnih filmskih stvaritev različnih žanrov, eden od filmov bo na sporedu v okviru programa za otroke Kinobalon.

Pogovor z ekipo filma in predstavniki stroke po premieri filma Dolina solz

Ogledu filma Dolina solz je sledil pogovor s filmsko ekipo in predstavniki stroke. Z nami so bili Nina Koželj, direktorica Direktorata za kaznovalno pravo in človekove pravice, mag. Bojan Majcen, generalni direktor Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij in dr. Danijela Mrhar Prelić, direktorica Uprave za probacijo, vsi z Ministrstva za pravosodje.