Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (odprto še 04:05, tel: 01 239 22 17).

Nominiranci za oskarje v Kinodvoru

V torek so objavili letošnje nominacije za oskarje in kar nekaj nominirancev lahko v Kinodvoru že ujamete. V izbranih terminih je mogoče videti Najljubšo (10 nominacij), Tatiče (nominacija za tujejezičnega oskarja) in Hladno vojno (3 nominacije). Na redni spored 30. januarja prihaja Zelena knjiga s 5 nominacijami in 20. februarja Šepet nežne ulice (3 nominacije), pa seveda še nekaj drugih!

Glasujte za Film pod zvezdami

Vodiči In Your Pocket vsako leto ob 8. februarju, Prešernovem dnevu, vabijo obiskovalce, da glasujejo za svoje najljubše kulturne ustanove in najboljše dogodke. Letos glasovanje poteka v devetih kategorijah, v eni izmed njih pa lahko glasujete tudi za Film pod zvezdami, ki ga Kinodvor vsako leto pripravi skupaj z Ljubljanskim gradom!

Pogovor z Benediktom Erlingssonom

Na premieri filma Bojevnica smo se pogovarjali z režiserjem Benediktom Erlingssonom.

Zvezki in svinčniki Zapisan filmu / Devoted to film

Zvezki so del kolekcije, ki jo sproti dopolnjujemo. Do sedaj so izšli štirje zvezki, posvečeni režiserjem Jimu Jarmuschu, Wesu Andersonu, Akiju Kaurismäkiju in Kenu Loachu.

Nova živa knjižica!

Animacija v knjižici, animirana slikanica animiranka, dlančni kino, flipbuk, frcanka, frcoris, knjižica oživi, listanka, palčni kino, slikofrc, slikofrca, žepni kino.

Praznični Kinodvor

Premiere in predpremiere, obiski dedka Mraza, Silvestrski Kinodvor – zadnji mesec v letu bo ponovno praznično bogat. In ne pozabite: kino je lahko tudi domiselno darilo.

Nominiranci za zlate globuse v Kinodvoru

Do konca tega in v začetku naslednjega leta vabljeni k ogledu nominirancev za prestižno nagrado zlati globus.

Obiski dedka Mraza

Dedek Mraz nas bo v Kinodvoru obiskal na treh prazničnih dogodkih. Vstopnice v prodaji že od 19. novembra.

Akcija Demiurgovih DVD-jev!

Od 7. novembra do 6. januarja vsi Demiurgovi DVD-ji po ugodnih cenah.

Nova izbirna predmeta o filmu v osnovnih in srednjih šolah

Učencem in dijakom sta na voljo nova izbirna predmeta Film (SŠ) in Filmska vzgoja (OŠ). Izobraževanja za poučevanje obeh predmetov se že začenjajo.