Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:30 (odpre se čez 01:27).

Pogovor z ekipo filma Duhovnica na Festivalu dokumentarnega filma

Po ogledu filma Duhovnica se nam je na odru pridružila številna filmska ekipa in spregovorila o snemanju filma ter o življenjski poti in nazorih protagonistke filma.

Pogovor z režiserko filma Sestre v savni na Festivalu dokumentarnega filma

Po ogledu dokumentarnega filma Sestre v savni se nam je prek Zooma oglasila režiserka filma Anna Hints. Spregovorila je o tradiciji in vlogi dimnih savn v Estoniji, o procesu in izzivih snemanja ter njenih osebnih izkušnjah povezanih z dimnimi savnami.

26. Festival dokumentarnega filma

Od 13. do 20. marca tudi v Kinodvoru gostimo 26. Festival dokumentarnega filma. Na ogled bo 8 dokumentarcev, med drugim dva slovenska – Duhovnica in Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna. Slednji po koncu festivala prihaja na naš redni spored.

ponedeljek, 04. 03. 2024

Za 8. marec v Kinodvoru filmi režiserk

Ob svetovnem dnevu žensk bosta Kinodvorovi platni rezervirani za filme z rednega sporeda, ki so jih posnele režiserke. Nekateri izmed njih obravnavajo življenja resničnih zgodovinskih osebnosti, drugi jih dokumentirajo, tretji si ženska življenja zamišljajo skozi filme z žanrskimi primesmi. 8. marec bomo pričeli z dodatno projekcijo ljubljenca letošnje sezone nagrad, Anatomije padca francoske režiserke Justine Triet …

petek, 01. 03. 2024

Marčevski ponedeljki: v družbi tujcev v tuji deželi

»Začniva znova,« dahne Ho Po Wing svojemu ljubimcu Laiju Yiu Faiju. Skupaj zapustita Hongkong in končata v Argentini … preberite, kateri filmi – tokrat v družbi tujcev v tuji deželi – vas čakajo ob ponedeljkih v marcu.

Pogovor po premieri filma Neskončni spomin

Po ogledu filma smo se pogovarjali s Štefanijo Lukič Zlobec, predsednico Spominčice – Alzheimer Slovenija in Vido Drame Orožim, dr. med., spec. psihiatrije in nevrologije, članico strokovnega sveta Spominčice. V pogovor so se vključili tudi številni obiskovalci, med katerimi je bilo tokrat veliko število nevrologov, psihiatrov, psihoterapevtov in psihologov, ter posameznikov, ki se jih je tema demence tako ali drugače dotaknila.

petek, 16. 02. 2024

Metkina Kinoknjižnica

Direktorica Metka Dariš v februarju in marcu s polic naše Knjigarnice priporoča film Saint Omer (Saint Omer, Alice Diop, Francija, 2022), knjigo Richard McGuire, Tukaj (VigeVage knjige, Ljubljana, 2021) in izdelke z reprodukcijami filmskih plakatov Petra Kocjančiča.

Na premierni projekciji filma Bartonova akademija se nam je prek Zooma pridružil režiser Alexander Payne

Režiser, scenarist in dvakratni oskarjevec Alexander Payne se nam je leta 2018 prek Zooma pridružil na premieri filma Krčenje, tokrat pa je z nami spregovoril o topli in duhoviti Bartonovi akademiji, ki se ponaša s kar petimi nominacijami za oskarja, med drugim za film, glavnega moškega igralca in stransko žensko igralko.

Pogovor po premieri filma Ne misli, da bo kdaj mimo

Premierni projekciji filma Ne misli, da bo kdaj mimo je sledil pogovor z avtorjem Tomažem Gromom in producentko Špelo Trošt.

torek, 06. 02. 2024

Valentinovo v Kinodvoru

Na valentinovo v Kinodvor prihajata filma o dveh različnih zgodbah o ljubezni. Priscilla (Sofia Coppola, 2023) je rahločutna zgodba o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Vsi mi tujci (Andrew Haigh, 2023) pa je nostalgična, sanjava zgodba o izgubi, osamljenosti in moči ljubezni. Oba filma bosta na rednem sporedu od 14. februarja, na valentinovo pa si ju lahko ogledate ob posebni kavarniški ponudbi za zaljubljence.