Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

ponedeljek, 18. 03. 2019

Mladi ponovno zavzemajo Kinodvor s 4. filmskim festivalom Kinotrip

4. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade se bo v Kinodvoru odvil med 28. in 30. marcem. Njegov raznoliki program so skrbno izbrali mladi filmski navdušenci. Z njim pa ne nagovarjajo le svojih vrstnikov, temveč ljubitelje filma vseh generacij.

ponedeljek, 04. 03. 2019

Kinodvor 10: mestni kinematograf – gradnik filmske kulture

Po desetih letih uspešnega delovanja in z več kot milijon obiskovalci Kinodvor ostaja ključni dejavnik v razvoju slovenske filmske kulture. V letu 2018, ki ga je zaznamovala še posebej močna prisotnost slovenskega filma, je mestni kino obiskalo skoraj 120.000 gledalcev, ki so si na 2071 projekcijah ogledali več kot 345 filmskih programov.

Prešernov dan v Kinodvoru

V petek, 8. februarja, na slovenski kulturni praznik, si lahko v mestnem kinu brezplačno ogledate dva slovenska filma. Vstopnice na voljo od 4. februarja dalje pri naši blagajni.

Glasujte za Film pod zvezdami

Vodiči In Your Pocket vsako leto ob 8. februarju, Prešernovem dnevu, vabijo obiskovalce, da glasujejo za svoje najljubše kulturne ustanove in najboljše dogodke. Letos glasovanje poteka v devetih kategorijah, v eni izmed njih pa lahko glasujete tudi za Film pod zvezdami, ki ga Kinodvor vsako leto pripravi skupaj z Ljubljanskim gradom!

Noč evropskega filma

V sredo, 5. decembra bo v Kinodvoru potekala prva Noč evropskega filma. Ob 19. uri bo v okviru festivala Animateka na ogled film Samouni Road. Vstop je prost!

ponedeljek, 22. 10. 2018

Kinodvor – mednarodni primer dobre prakse

Švedski kinematografski mreži na izobraževalnem obisku v ljubljanskem mestnem kinu in mednarodno mreženje.

Kinobalon na obisku v Pediatrični kliniki

4. oktobra 2018 smo obiskali otroke, ki se zdravijo v Pediatrični kliniki in jim predvajali filma Gajin svet in Pikica, Koko in divji nosorog.

ponedeljek, 01. 10. 2018

Novinarska konferenca ob 10-letnici mestnega kina Kinodvor

Po desetih letih delovanja in z več kot milijon obiskovalci Kinodvor ostaja ključni dejavnik v razvoju slovenske filmske kulture.

sreda, 05. 09. 2018

Dober obisk Potujočega Kinodvora na prizoriščih letnega kina

Z Letnim kinom na Kongresnem trgu, brezplačno prireditvijo, ki smo jo letos v pričakovanju desetletnice mestnega kina podaljšali za dodaten večer, je Kinodvor prejšnji teden zaključil sezono kina na prostem.

sreda, 29. 08. 2018

Program za mlada občinstva v Kinodvoru: evropski projekt Cinemini Europe in novosti s področja filmske vzgoje

Kinodvor letos obeležuje deset let delovanja mestnega kina in toliko časa se pod njegovim okriljem razvija tudi Program za mlada občinstva s filmsko vzgojo, ki nagovarja raznolika mlada občinstva skozi programe Kinobalona, namenjene družinam in vzgojno-izobraževalnim institucijam, ter Kinotripa – programa mladih za mlade. Poleg izjemnih učinkov in rezultatov, ki jih Kinodvorov program dosega v slovenskem in mednarodnem prostoru, doživlja filmska vzgoja razcvet tudi v širšem kontekstu. Izpostavljamo nekaj ključnih novosti.