Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odprto še 05:16, tel: 01 239 22 17).

Silvestrska projekcija: Živeti

Tudi zadnji dan leta vas vabimo v našo družbo, na silvestrsko projekcijo filma Živeti, po kateri boste lahko prihajajočemu letu v toplem objemu kina nazdravili s kozarcem penine. Vstopnice so že v prodaji – tudi po spletu.

Noč evropskega filma 2022

V torek, 6. decembra se Kinodvor s projekcijo francoskega filma Dogodek pridružuje noči evropskega filma. Po projekciji se bo o delu Nobelove nagrajenke Annie Ernaux s pisateljico Brino Švigelj-Mérat preko Zooma pogovarjala Varja Močnik. Vstop je prost, vstopnice na voljo od 29. novembra pri naši blagajni.

Pogovor po filmu Moja Vesna

Po projekciji filma v okviru festivala LIFFe, je sledil pogovor z režiserko in scenaristko Saro Kern in glavno igralko Loti Kovačič. Pogovor je vodila Varja Močnik.

Septembrska klasa: premiera in pogovor z režiserjem

V ponedeljek, 7. septembra smo na distribucijsko pot s premiero slovenskega filma pospremili dokumentarec Septembrska klasa režiserja Igorja Šterka. Ta se je s svojo ekipo poklonil gledalcem, z Igorjem pa je sledil pogovor, ki ga je vodil Toni Cahunek.

Evropski art kino dan 2022

Kinodvor se tudi letos z izbranimi člani Art kino mreže Slovenije pridružuje praznovanju evropskih kinematografov, ki bo potekalo v nedeljo, 13. novembra, v času 33. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala.

sreda, 26. 10. 2022

Kinodvor na posvetu o filmski vzgoji na Festivalu slovenskega filma o strategiji razvoja filmske vzgoje

Festival slovenskega filma v Portorožu je v torek, 25. oktobra, organiziral strokovni posvet o filmski vzgoji. Na njem smo skupaj z ostalimi udeleženci preverili, kako se uresničuje Strategija razvoja nacionalnega programa filmske vzgoje, ki jo je sprejela Vlada RS na seji 1. 12. 2016 v skladu z Resolucijo o nacionalnem programu za kulturo 2014–2017.

ponedeljek, 24. 10. 2022

V Kinodvoru so živahno odmevali koraki 7. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip

V soboto, 22. oktobra, so mladi sklenili 7. mednarodni filmski festival Kinotrip. V treh razgibanih dneh so si ogledali šest celovečernih filmov in en program kratkih, Kinotripovo nagrado občinstva pa so podelili filmu Olga, ki jih je z vratolomnimi obrati odpeljal v izjemno aktualen preplet politike in športa.

Premiera Močno me objemi in pogovor z režiserjem

Premiere filma se je v Kinodvor udeležil francoski filmski ustvarjalec Mathieu Amalric. Po projekciji se je z Amalricom pogovarjal Koen Van Daele, vodja programa v Kinodvoru. Tudi gledalci so imeli mnogo vprašanj ter delili svoje vtise.

Pogovor z Mathieujem Amalrickom po projekciji filma Zorn III (2018 - 2022)

Včeraj smo se po ogledu filma Zorn III (2018 – 2022) pogovarjali z režiserjem Mathieujem Amalrickom.

14. Noč grozljivk

31. oktobra od 19. ure dalje maraton groze, gorja in gravža. Paketi in vstopnice so v prodaji pri naši blagajni in na spletu.