Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:00 (odpre se čez 08:48).

torek, 14. 05. 2019

Premiera Zgodovine ljubezni v Slovenski filharmoniji

V ponedeljek, 13. maja je na premieri v Slovenski filharmoniji Kinodvor v sodelovanju s produkcijo Monoo in Slovensko filharmonijo v redno kinematografsko predvajanje pospremili slovenski film Zgodovina ljubezni režiserke Sonje Prosenc.

ponedeljek, 06. 05. 2019

Zgodovina ljubezni v Slovenski filharmoniji

V ponedeljek, 13. maja ob 19.30, bo v Slovenski filharmoniji premiera filma Zgodovina ljubezni z glasbenim uvodom in zaključnim nastopom dua Silence.

Kinodvor z novo direktorico

20. aprila 2019 vodenje Kinodvora za naslednjih pet let prevzema Metka Dariš. Mestni javni zavod je vse od oktobra 2008, ko je Kinodvor prešel pod upravljanje Mestne občine Ljubljana, vodila direktorica Nina Peče Grilc. Po dveh uspešno zaključenih mandatih vodenja ljubljanskega kina stopa na samostojno pot in se podaja novim izzivom naproti.

ponedeljek, 08. 04. 2019

Imamo netka!

Prejeli smo nagrado netko za najboljšo spletno stran v kategoriji “Turizem in prosti čas”!

Odpeljal nas je 4. mednarodni filmski festival Kinotrip!

V soboto, 30. marca, se je zaključil 4. filmski festival Kinotrip. Mladi so si v treh dneh ogledali šest celovečernih filmov in en program kratkih. Mlado občinstvo je najbolj očaral dokumentarni film Čez prepade (Minding the Gap, Bing Liu, 2018) in si tako prisvojil Kinotripovo nagrado občinstva.

ponedeljek, 18. 03. 2019

Mladi ponovno zavzemajo Kinodvor s 4. filmskim festivalom Kinotrip

4. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade se bo v Kinodvoru odvil med 28. in 30. marcem. Njegov raznoliki program so skrbno izbrali mladi filmski navdušenci. Z njim pa ne nagovarjajo le svojih vrstnikov, temveč ljubitelje filma vseh generacij.

ponedeljek, 04. 03. 2019

Kinodvor 10: mestni kinematograf – gradnik filmske kulture

Po desetih letih uspešnega delovanja in z več kot milijon obiskovalci Kinodvor ostaja ključni dejavnik v razvoju slovenske filmske kulture. V letu 2018, ki ga je zaznamovala še posebej močna prisotnost slovenskega filma, je mestni kino obiskalo skoraj 120.000 gledalcev, ki so si na 2071 projekcijah ogledali več kot 345 filmskih programov.

Prešernov dan v Kinodvoru

V petek, 8. februarja, na slovenski kulturni praznik, si lahko v mestnem kinu brezplačno ogledate dva slovenska filma. Vstopnice na voljo od 4. februarja dalje pri naši blagajni.

Glasujte za Film pod zvezdami

Vodiči In Your Pocket vsako leto ob 8. februarju, Prešernovem dnevu, vabijo obiskovalce, da glasujejo za svoje najljubše kulturne ustanove in najboljše dogodke. Letos glasovanje poteka v devetih kategorijah, v eni izmed njih pa lahko glasujete tudi za Film pod zvezdami, ki ga Kinodvor vsako leto pripravi skupaj z Ljubljanskim gradom!

Noč evropskega filma

V sredo, 5. decembra bo v Kinodvoru potekala prva Noč evropskega filma. Ob 19. uri bo v okviru festivala Animateka na ogled film Samouni Road. Vstop je prost!