Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:30 (odpre se čez 06:07).

26. Festival dokumentarnega filma

Od 13. do 20. marca tudi v Kinodvoru gostimo 26. Festival dokumentarnega filma. Na ogled bo 8 dokumentarcev, med drugim dva slovenska – Duhovnica in Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna. Slednji po koncu festivala prihaja na naš redni spored.

ponedeljek, 04. 03. 2024

Za 8. marec v Kinodvoru filmi režiserk

Ob svetovnem dnevu žensk bosta Kinodvorovi platni rezervirani za filme z rednega sporeda, ki so jih posnele režiserke. Nekateri izmed njih obravnavajo življenja resničnih zgodovinskih osebnosti, drugi jih dokumentirajo, tretji si ženska življenja zamišljajo skozi filme z žanrskimi primesmi. 8. marec bomo pričeli z dodatno projekcijo ljubljenca letošnje sezone nagrad, Anatomije padca francoske režiserke Justine Triet …

torek, 06. 02. 2024

Valentinovo v Kinodvoru

Na valentinovo v Kinodvor prihajata filma o dveh različnih zgodbah o ljubezni. Priscilla (Sofia Coppola, 2023) je rahločutna zgodba o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Vsi mi tujci (Andrew Haigh, 2023) pa je nostalgična, sanjava zgodba o izgubi, osamljenosti in moči ljubezni. Oba filma bosta na rednem sporedu od 14. februarja, na valentinovo pa si ju lahko ogledate ob posebni kavarniški ponudbi za zaljubljence.

Noč erotičnega filma se približuje!

V noči erotičnega filma Kinosloga. Retrosex. se poklanjamo zgodovini nekoč erotičnega in še danes legendarnega kina Sloga. Objavili smo program edicije 2024, ki se bo primerila v petek 16. februarja, začela se je tudi prodaja vstopnic in paketov.

četrtek, 01. 02. 2024

Prešernov dan 2024 v Kinodvoru

Na kulturni dan, v četrtek, 8. februarja 2024, bomo v Kinodvoru predvajali tri slovenske filme: Jezdeca Dominika Menceja bosta na ogled brezplačno, na sporedu pa bosta še Šterkijada Igorja Šterka in dokumentarec Pero Damjana Kozoleta. Vstopnice za Jezdeca so pri blagajni Kinodvora na voljo za prevzem od danes, 1. februarja, za preostali projekciji so že v prodaji, tudi prek spleta.

sreda, 24. 01. 2024

Leto Kinodvorovih obletnic preseglo vsa pričakovanja

Leto 2023, ko smo v Kinodvoru praznovali tri za mestni kino pomembne obletnice – stoletnico kina na Kolodvorski, dvajsetletnico art kina in petnajst let Javnega zavoda Kinodvor –, je po uspešnosti preseglo vsa naša pričakovanja. Praznovanje filma in kina bomo nadaljevali tudi v 2024, ko bomo z dogodki skozi vse leto obeleževali stoletnice in druge obletnice, povezane s filmi in filmskimi osebnostmi.

ponedeljek, 08. 01. 2024

Nagrajenci zlatih globusov na Kinodvorovem sporedu!

Podelili so zlate globuse 2024 – in kar nekaj nagrajenih filmov si lahko ogledate v Kinodvoru: Nesrečna bitja od 18. januarja, Anatomija padca – za zamudnike v nedeljo, 14. januarja, Morilci cvetne lune – dodatna projekcija filma v soboto, 13. januarja in Bartonova akademija – od 7. februarja.

sobota, 23. 12. 2023

Darila s podobami Kocjančičevih plakatov

Reprodukcije plakatov, zvezki Zapisani filmu, platnene vrečke, razglednice s podobami filmskih plakatov slovenskega oblikovalca in fotografa Petra Kocjančiča so posvečeni stoletnici našega kina.

petek, 15. 12. 2023

Predpremieri filmov Popolni dnevi in Nesrečna bitja razprodani

Silvestrski predpremieri filmov Wima Wendersa in Yorgosa Lanthimosa sta razprodani, v prodaji pa že vstopnice za prvi projekciji obeh filmov v januarju.

četrtek, 14. 12. 2023

Kino na Kolodvorski večen kot ginko

V prazničnem decembru smo ob posebnih dogodkih za obiskovalke in obiskovalce pripravili darilo z imenom Kinko – Kino na Kolodvorski večen kot ginko, ki vsebuje seme drevesa ginko in navodilo za sajenje.