Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 05:48, tel: 01 239 22 17).
Kinobalon na LIFFu 2023 – za šole in vrtce

Kinobalon na LIFFu 2023 – za šole in vrtce

Začutite festivalsko vzdušje tudi s šolo ali vrtcem – praznični program s pogovori z režiserkami kar 3 filmov! Samo med 9. in 19. novembrom 2023.

Začutite vzdušje filmskega festivala tudi z vrtcem ali šolo! Med 9. in 19. novembrom 2023 poteka že 34. Ljubljanski mednarodni festival LIFFe, na katerem vsako leto pripravimo sekcijo Kinobalon. Ta prinaša sodobne filme z vsega sveta za otroke in mlade.
Ogledi filmov potekajo v Kinodvoru in Cankarjevem domu.
Cena vstopnic po ceniku festivala LIFFe (5 €, 10 % oz. 15 % popust za šolske skupine).

Program:

9., 15. in 16. 11. ob 9:00
Roza in Kamena škratinja Roselil og Stentrolden 5+
Karla Nor Holmbäck, Danska, 2023
Animirana pustolovščina za mlade gledalce je slikovita in topla pripoved o prijateljstvu, pogumu, zvestobi in drugačnosti. Več o filmu.
Na šolski projekciji 9. novembra nas bo obiskala režiserka Karla Nor Holmbäck! Vabljeni na srečanje z avtorico, prosta mesta za še eno skupino. Še nekaj prostih mestu tudi 15. 11. (brez avtorice).

9. 11. ob 13:00 ter po dogovoru* 
Oktenksčau Okdoibedankt 11+
Nicole van Kilsdonk, Nizozemska, 2023, 92 minut, nizozemščina in znakovni jezik, podnapisi
Sramežljiva dvanajstletnica Jamie se preseli v zavod za gluhe. Ko njena babica zboli, se ji ne zdi prav, da jo gre družina negovat v Pariz brez nje. S sošolko Imane se odločita, da na skrivaj zapustita zavod in tudi sami odpotujeta proti Parizu. Film ponuja tankočuten in pristen vpogled v doživljanje sveta gluhih in naglušnih, hkrati pa je zabavna pustolovščina odraščanja. Več o filmu.
Na šolski projekciji 9. in 10. novembra nas bo obiskala režiserka Nicole van Kilsdonk!
*10. novembra je projekcija že zasedena, še nekaj prostih mest je na projekciji 9. 11. ob 13:00. Vabljeni k prijavam!

14. 11. ob 9:00
Sonce in hči Cuidando al sol 11+
Catalina Razzini, Bolivija, 2021, 84 min,  podnapisi
Desetletna Lucia z družino in alpako po imenu Albino živi na otoku sonca, Isla del Sol, na jezeru Titikaka v Boliviji. Družina izdeluje razne izdelke, ki jih prodajajo turistom in le stežka preživijo. Zato se oče odpravi na delo v glavno mesto La Paz. Lucia v času očetove odsotnosti odraste v najstniško dekle in odkrije, da bo morala tudi ona slediti sanjam in najti mesto pod soncem. Več o filmu.
Še prosta mesta na šolski projekciji (brez pogovora). Pogovor z režiserko Catalino Rizzini bo izveden na redni projekciji filma 18. 11. ob 15:00.

13. 11. ob 9:00 in po dogovoru
Ama in totem Totem 9+
Sander Burger, Nizozemska/Luksemburg/Nemčija, 2022, 97 min, podnapisi
Ama je plavalka in z najboljšim prijateljem Thijsom se pripravljata na prihajajoče prvenstvo. Odrašča v senegalski družini, vendar se počuti Nizozemko, saj je bila tu rojena. Družini grozi deportacija, Ama pa najde uteho v fantastičnem svetu, o katerem ji je pripovedovala mama. Ob strani ji stoji magični ježevec, njihov družinski totem. Amo čaka pot spoznavanja svojih korenin, dediščine in kulture ter izziv, da se zanje tudi postavi. Več o filmu.
Še nakaj prostih mest (51). 

17. 11. ob 9:00
Franceve prijateljske zgodbe Geschichten vom Franz 6+
Johannes Schmid, Avstrija/Nemčija, 2022, 78 min, podnapisi in pripovedovanje v slovenščini
Franc je najmanjši v razredu, glas mu piska, še posebej, ko je pod stresom. Sošolci se mu zato večkrat posmehujejo. Nekega dne pa na spletu odkrije vplivneža Hanka, ki postavi 20 pravil za pravega moškega. Franceva najboljša prijatelja Gabi in Eberhard sta v dvomih, če je to prava pot, da se Franc postavi zase. V zabavni dogodivščini trojka spoznava, da je največ vredno prav njihovo prijateljstvo. Več o filmu.
Vsa mesta so že zasedena.

 


Prijave in več informacij: solski@kinodvor.org.
Več o Kinodvorovem šolskem programu.


 

Roza in Kamena škratinja Roselil og Stentrolden

Karla Nor Holmbäck

Slikovita in topla pripoved o prijateljstvu, pogumu, zvestobi in drugačnosti je iskriva in napeta filmska pustolovščina, kjer ne mine dan, brez da bi se junaki posladkali z borovničevo pito.  

Franceve prijateljske zgodbe Geschichten vom Franz

Johannes Schmid

Devetletnik Franc je najmanjši v razredu, zaradi njegovega piskajočega glasu in zlatih kodrov pa ga marsikdo zamenja za deklico. Nekega jutra na poti v šolo zmoči svoj zvezek z domačo nalogo. Le kaj si bodo mislili sošolci in njegov strogi učitelj Cik-Cak?

Ama in totem Totem

Sander Burger

Amina največja želja je postati uspešna plavalka, a njena pot do uspeha ni tako samoumevna – rodila se je namreč na čolnu sredi Sredozemlja, s katerim so se njeni starši iz Senegala odpravili boljši prihodnosti naproti.

Sonce in hči Cuidando al sol

Catalina Razzini

Na idiličnem otoku sredi jezera Titikaka, ki skriva mnogo starodavnih skrivnosti, z družino in prikupno alpako živi desetletna Lucía. Nekega dne oče prekine njihovo rutino in se odpravi čez neskončno modrino v mesto, da bi služil denar. Lucía nestrpno pričakuje njegovo vrnitev.

Oktenksčau Okedoeibedankt

Nicole van Kilsdonk

Film, ki nam odpre vrata v svet gluhih in naglušnih. Gluha Jamie in njena naglušna prijateljica Imane se podata na razburljivo potovanje v Pariz, na katerem presežeta prenekatere ovire.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.