Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 05:02, tel: 01 239 22 17).
Kinobalon na LIFFu 2023

Sonce in hči Cuidando al sol

Catalina Razzini / Bolivija, Španija, Nemčija / 2021 / 84 min / podnapisi, angleški podnapisi, španščina / 11+

Na idiličnem otoku sredi jezera Titikaka, ki skriva mnogo starodavnih skrivnosti, z družino in prikupno alpako živi desetletna Lucía. Nekega dne oče prekine njihovo rutino in se odpravi čez neskončno modrino v mesto, da bi služil denar. Lucía nestrpno pričakuje njegovo vrnitev.

režija Catalina Razzini, scenarij Catalina Razzini, glasba Andrés Razzini, Guadalupe Álvarez Luchía, fotografija Santiago Racaj, montaža Magdalena Schinca, Irene Cajias, igrajo María Belén Callisaya (Lucía), Katerine Choque Huanca (Maribel), Karina Paco Altamirano (mama), Luis Aduviri Luna (oče), producentka Paola Gosalvez

festivali, nagrade Guadeloupe 2022 (najboljši scenarij), San Francisco 2022, Reflets du cinéma ibérique et latino-américain 2022, Kerala 2022, BUFF Malmö 2022

IMDb

Fotografije

zgodba
Lucía in mlajša sestrica Maribel po očetovem odhodu na delo ostaneta sami z mamo, ki na hrbtu še vedno nosi njunega mlajšega bratca, in ji pomagata pri prodaji domačih izdelkov. Lucía postaja nestrpna, od očeta ni iz velikega mesta nobene besede. Zdi se, da je obupala tudi mama. Kaj je to veliko mesto, kamor se je odpravil oče? Je morda kdo od tistih, ki so se vrnili, tam videl njenega očeta? Deklica razmišlja, da bi se v mesto odpravila tudi sama, vendar nima denarja. Opazuje, kako se otočani preživljajo s turizmom in kmalu tudi sami s sestrico uspeta zaslužiti nekaj drobiža. Čas je, da vzame usodo v svoje roke.

o avtorici
Rojena leta 1984 v La Pazu. Študirala je film na Universidad Católica Boliviana in književnost na Universidad Mayor de San Andrés v La Pazu. Magisterij iz filmske režije je zaključila na umetniški univerzi TAI v Madridu. Nekaj let je predavala na Šoli za film in AV medije v La Pazu. Sonce in hči je njen celovečerni prvenec.

filmografija (izbor) 
2021 Cuidando al Sol (Sonce in hči)

iz prve roke
»Migracije iz podeželja v velika mesta so aktualna problematika tako v Boliviji kot tudi v drugih delih sveta. Tema družinskega razpada je običajno prikazana s poudarkom na razmerjih med odraslimi, skoraj nikoli pa ne vidimo, kako močno to zaznamuje odraščanje otrok. Zgodbo, ki sicer pripada specifičnemu in hermetičnemu kontekstu, sem želela približati skozi intimno pripoved, ki lahko ustvari mostove med različnimi kulturami in briše razlike, ki nas ločujejo.«
– Catalina Razzini

ponedeljek, 16. 10. 2023

Kinobalon na 34. LIFFu

Ljubljanski mednarodni filmski festival predstavlja pet celovečernih filmov v sekciji Kinobalon.

ponedeljek, 02. 10. 2023

Kinobalon na LIFFu 2023 - za šole in vrtce

Začutite festivalsko vzdušje tudi s šolo ali vrtcem – praznični program s pogovori z režiserkami kar 3 filmov! Samo med 9. in 19. novembrom 2023.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Animateka / Družinski Slon

Najboljši iz Slona: 20 let Najboljši iz Slona: 20 let

različni avtorji

nedelja, 03. 12. 2023 / 17:15 / Dvorana

Ob 20-letnici festivala otroška žirija predstavlja izbor zmagovalnih filmov, tako letošnjih kot iz preteklih izdaj Animateke.

Zmagovalni filmi Animateke 2023 Zmagovalni filmi Animateke 2023

različni avtorji

nedelja, 03. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Grand Prix: 20 let Grand Prix: 20 let

različni avtorji

nedelja, 03. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Dvajsetletnico festivala bomo proslavili tudi s programom izbranih zmagovalnih filmov iz preteklosti. Od študentskega filma poljske dive Marte Pajek in draguljev estonskih avtorjev Kasparja Jancisa in Kristjana Holma, prek filmov, s katerima sta se Michaela Müller in Špela Čadež vpisali na zemljevid svetovne animacije, do mojstrovine enega in edinega Tomeka Popakula.