Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 11:20).
Kinobalon na LIFFu 2023

Sonce in hči Cuidando al sol

Catalina Razzini / Bolivija, Španija, Nemčija / 2021 / 84 min / podnapisi, angleški podnapisi, španščina / 11+

Na idiličnem otoku sredi jezera Titikaka, ki skriva mnogo starodavnih skrivnosti, z družino in prikupno alpako živi desetletna Lucía. Nekega dne oče prekine njihovo rutino in se odpravi čez neskončno modrino v mesto, da bi služil denar. Lucía nestrpno pričakuje njegovo vrnitev.

režija Catalina Razzini, scenarij Catalina Razzini, glasba Andrés Razzini, Guadalupe Álvarez Luchía, fotografija Santiago Racaj, montaža Magdalena Schinca, Irene Cajias, igrajo María Belén Callisaya (Lucía), Katerine Choque Huanca (Maribel), Karina Paco Altamirano (mama), Luis Aduviri Luna (oče), producentka Paola Gosalvez

festivali, nagrade Guadeloupe 2022 (najboljši scenarij), San Francisco 2022, Reflets du cinéma ibérique et latino-américain 2022, Kerala 2022, BUFF Malmö 2022

IMDb

Fotografije

zgodba
Lucía in mlajša sestrica Maribel po očetovem odhodu na delo ostaneta sami z mamo, ki na hrbtu še vedno nosi njunega mlajšega bratca, in ji pomagata pri prodaji domačih izdelkov. Lucía postaja nestrpna, od očeta ni iz velikega mesta nobene besede. Zdi se, da je obupala tudi mama. Kaj je to veliko mesto, kamor se je odpravil oče? Je morda kdo od tistih, ki so se vrnili, tam videl njenega očeta? Deklica razmišlja, da bi se v mesto odpravila tudi sama, vendar nima denarja. Opazuje, kako se otočani preživljajo s turizmom in kmalu tudi sami s sestrico uspeta zaslužiti nekaj drobiža. Čas je, da vzame usodo v svoje roke.

o avtorici
Rojena leta 1984 v La Pazu. Študirala je film na Universidad Católica Boliviana in književnost na Universidad Mayor de San Andrés v La Pazu. Magisterij iz filmske režije je zaključila na umetniški univerzi TAI v Madridu. Nekaj let je predavala na Šoli za film in AV medije v La Pazu. Sonce in hči je njen celovečerni prvenec.

filmografija (izbor) 
2021 Cuidando al Sol (Sonce in hči)

iz prve roke
»Migracije iz podeželja v velika mesta so aktualna problematika tako v Boliviji kot tudi v drugih delih sveta. Tema družinskega razpada je običajno prikazana s poudarkom na razmerjih med odraslimi, skoraj nikoli pa ne vidimo, kako močno to zaznamuje odraščanje otrok. Zgodbo, ki sicer pripada specifičnemu in hermetičnemu kontekstu, sem želela približati skozi intimno pripoved, ki lahko ustvari mostove med različnimi kulturami in briše razlike, ki nas ločujejo.«
– Catalina Razzini

ponedeljek, 16. 10. 2023

Kinobalon na 34. LIFFu

Ljubljanski mednarodni filmski festival predstavlja pet celovečernih filmov v sekciji Kinobalon.

ponedeljek, 02. 10. 2023

Kinobalon na LIFFu 2023 - za šole in vrtce

Začutite festivalsko vzdušje tudi s šolo ali vrtcem – praznični program s pogovori z režiserkami kar 3 filmov! Samo med 9. in 19. novembrom 2023.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 14. 07. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Železni krempelj The Iron Claw

Sean Durkin

nedelja, 14. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

Tragična resnična zgodba o bratih Von Erich, ki so se v zgodnjih osemdesetih letih pod vodstvom gospodovalnega očeta zapisali med legende profesionalne rokoborbe.