Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).
Kinobalon na LIFFu 2022 – za šole in vrtce

Kinobalon na LIFFu 2022 – za šole in vrtce

Program za šole in vrtce med 9. in 20. novembrom 2022 na mednarodnem filmskem festivalu LIFFe

Začutite vzdušje filmskega festivala tudi z vrtcem ali šolo! Med 9. in 20. novembrom 2022 poteka že 33. Ljubljanski mednarodni festival LIFFe, na katerem vsako leto pripravimo sekcijo Kinobalon. Ta prinaša sodobne filme z vsega sveta za otroke in mlade.
Ogledi filmov potekajo v Kinodvoru in Cankarjevem domu. Cena vstopnic po ceniku festivala LIFFe (4,5 €, 10 % oz. 15 % popust za šolske skupine).

Program:

16. 11. ob 9:00 in po dogovoru
Princesa zmajev Princesse Dragon 5+ 
Nekoč pred davnimi časi je v gori živel zmaj … Tako se začne čudoviti, napeti in izvirni animirani film, ki bo na voljo za vrtce in šole le v času festivala. Predvajan bo s pripovedovanjem v slovenščini. Več o filmu.

11. ob 8:30 in po dogovoru
Kapa 6+
Predpremierna šolska projekcija novega slovenskega božičnega celovečernega filma. Sledi pogovor z ustvarjalci filma! Več o filmu.

14. 11. ob 9:00
Moj brat robot Robotbror 9+
Bližnja prihodnost. Vsak otrok ima svojega robotskega pomočnika. A nekaj vendarle manjka? Film je na voljo samo na festivalu. Več o filmu.

10. 11. ob 9:00
Kapitanka Nova Captain Nova 9+
Kapitanka Nova mora odpotovati v preteklost, da bi preprečila uničujočo okoljsko katastrofo. Toda potovanje v času ima nepredvidljive posledice – spet postane mlada in nihče več je ne jemlje resno. Več o filmu.

15. 11. ob 9:00
Nočni gozd Nachtwald 10+
Napeta pustolovščina v zelenem labirintu gorskih vrhov in gozdov. Film je na voljo samo na festivalu. Več o filmu.

 

Prijave in več informacij: solski@kinodvor.org.

Več o Kinodvorovem šolskem programu.

Princesa zmajev Princesse Dragon

Anthony Roux, Jean-Jacques Denis

Nekoč pred davnimi časi je v gori živel zmaj. Pridobil si je ogromno bogastvo, a ga ni imel komu zapustiti. Za pomoč je prosil čarovnico, ki mu je dala tri jajca. Iz dveh sta se izvalila zmajčka, iz tretjega pa je, glej ga zlomka!, skočila deklica z gosto in dolgo zeleno grivo. Prava zmajska princesa! Film bo predvajan le v sklopu festivala LIFFe, sekcija Kinobalon.

Moj brat robot Robotbror

Frederik Meldal Nørgaard

Bližnja prihodnost. Vsak otrok ima svojega robotskega pomočnika. A nekaj vendarle manjka? Film bo predvajan le v sklopu festivala LIFFe, sekcija Kinobalon.

Nočni gozd Nachtwald

André Hörmann

Napeta pustolovščina, v kateri prijatelja v zelenem labirintu gorskih vrhov in gozdov iščeta skrivne jame, najdeta pa še veliko drugega. Film bo predvajan le v sklopu festivala LIFFe, sekcija Kinobalon.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.