Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:00 (za danes zaprto).
Kinobalon na LIFFu 2022 – za šole in vrtce

Kinobalon na LIFFu 2022 – za šole in vrtce

Program za šole in vrtce med 9. in 20. novembrom 2022 na mednarodnem filmskem festivalu LIFFe. Še nekaj prostih mest!

Začutite vzdušje filmskega festivala tudi z vrtcem ali šolo! Med 9. in 20. novembrom 2022 poteka že 33. Ljubljanski mednarodni festival LIFFe, na katerem vsako leto pripravimo sekcijo Kinobalon. Ta prinaša sodobne filme z vsega sveta za otroke in mlade.
Ogledi filmov potekajo v Kinodvoru in Cankarjevem domu. Cena vstopnic po ceniku festivala LIFFe (4,5 €, 10 % oz. 15 % popust za šolske skupine).

Program:

16. 11. ob 9:00 in po dogovoru
Zmajska princesa Princesse Dragon 5+ 
Nekoč pred davnimi časi je v gori živel zmaj … Tako se začne čudoviti, napeti in izvirni animirani film, ki bo na voljo za vrtce in šole le v času festivala. Predvajan bo s pripovedovanjem v slovenščini. Več o filmu.

11. 11. ob 8:30 in po dogovoru
Kapa 6+
Predpremierna šolska projekcija novega slovenskega božičnega celovečernega filma. Sledi pogovor z ustvarjalci filma! Več o filmu.

14. 11. ob 9:00
Moj brat robot Robotbror 9+
Bližnja prihodnost. Vsak otrok ima svojega robotskega pomočnika. A nekaj vendarle manjka? Film je na voljo samo na festivalu. Več o filmu.

10. 11. ob 9:00
Kapitanka Nova Captain Nova 9+
Kapitanka Nova mora odpotovati v preteklost, da bi preprečila uničujočo okoljsko katastrofo. Toda potovanje v času ima nepredvidljive posledice – spet postane mlada in nihče več je ne jemlje resno. Več o filmu.

15. 11. ob 9:00
Nočni gozd Nachtwald 10+
Napeta pustolovščina v zelenem labirintu gorskih vrhov in gozdov. Film je na voljo samo na festivalu. Več o filmu.

 

Prijave in več informacij: solski@kinodvor.org.
Več o Kinodvorovem šolskem programu.


Vabljeni tudi na redne predstave filmov v sekciji Kinobalon na LIFFu ob koncu tedna za družine in manjše šolske skupine.

Zmajska princesa Princesse Dragon

Anthony Roux, Jean-Jacques Denis

Pred davnimi časi je v gori živel zmaj. Imel je ogromno bogastvo, a ga ni imel komu zapustiti. Za pomoč je prosil čarovnico, ki mu je dala tri jajca. Iz dveh sta se izvalila zmajčka, iz tretjega pa je skočila deklica z gosto in dolgo zeleno grivo.

Kapa Kapa

Slobodan Maksimović

Prvi slovenski božični celovečerni film režiserja Slobodana Maksimovića zgodbo o dečku, ki nima nič, in deklici, ki ima vse, preplete z močno vero v čudeže in jo poveže v topel, humoren in mestoma tudi napet film.

Kapitanka Nova Captain Nova

Maurice Trouwborst

Vrtoglava znanstveno-fantastična pustolovščina, v kateri kapitanka Nova potuje nazaj v leto 2025, da bi preprečila nepovratni okoljski zlom.

Moj brat robot Robotbror

Frederik Meldal Nørgaard

Bližnja prihodnost. Vse je zeleno, ljudje živijo v harmoniji z naravo. Nihče več ne izgublja časa z opravki, kot je kuhanje, otroci se v šoli učijo meditacije, zvečer pa se stene v sobi spreminjo v virtualno zvezdno nebo. Starši večino časa preživijo v virtualni resničnosti, vsak otrok pa ima svojega robotskega pomočnika.

Nočni gozd Nachtwald

André Hörmann

To poletje Paula in Maxa čaka pustolovščina. V gori nad vasjo naj bi se skrivala mitološka jama. Odkrije jo le tisti, ki premaga številne preizkušnje. Prijatelja se podata na nevarno pot, ki v slogu skoraj čisto pravega trilerja obeta napeto filmsko izkušnjo.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.